Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 945
  • 776
  •   1
Отговори
# 630
Т е. възрастните могат ли да го ползват това? Да, дюнери и тостове имаше, но такива чудесии като на снимките никога не съм виждал.

Е не, няма да ходя в Акваклуба, вече платих за Супериор...а и напред имаше пост точно от Радост, че не е доволна хич от храната в Акваклуба и са се хранили в Калиопа (не знам как може това). Всички казват, че в Супериор е по-добре и най-вече принцеса Лея го казва и значи е така. Ще пиша като отидем.

# 631
Какво е сектор К... тези всички чудесии на снек бара ли ги има?! Този, който е на втория басейн - на Ралица Акваклуб? Преди две години определено нямаше нищо подобно...
А и на този горният басейн, на който обикновено е анимацията, ние от Супериор не можехме да ходим...а децата могат ли да ходят там, не помня...гривните на Ралица Акваклуб са различни от тези на Супериор
..
Сектор К е най-евтиният в Ралица Супереор. Малки стаи, но си имат климатик и тв и се чистят всеки ден.
Анимационният басейн винаги е бил и ще бъде за двете Ралици . Както и малкият над Снек бара. Басейнът при ресторанта на Ралица Супериор е само за гости на Ралица Супериор.
Децата са с червени гривни, еднакви за Супериор, Акваклуб и Вита парк и могат да ползват всички ресторанти.
Снек барът се ползва от двете Ралици и се поддържа от Ралица Акваклуб, т.е. храната я готвят турците. За междинно ядене има и пици и понички следобед на скарата на Ралица Супериор.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 17:20 от Принцеса Лея

# 632
Какво е сектор К... тези всички чудесии на снек бара ли ги има?! Този, който е на втория басейн - на Ралица Акваклуб? Преди две години определено нямаше нищо подобно...
А и на този горният басейн, на който обикновено е анимацията, ние от Супериор не можехме да ходим...а децата могат ли да ходят там, не помня...гривните на Ралица Акваклуб са различни от тези на Супериор
..
Сектор К е най-евтиният в Ралица Супереор. Малки стаи, но си имат климатик и тв и се чистят всеки ден.
Анимационният басейн винаги е бил и ще бъде за двете Ралици . Както и малкият над Снек бара. Басейнът при ресторанта на Ралица Супериор е само за гости на Ралица Супериор.
Децата са с червени гривни, еднакви за Супериор, Акваклуб и Вита парк и могат да ползват всички ресторанти.

Много благодаря, ами ние май точно в К ще бъдем😂 но помня, че по-миналата година като гост на Супериор не можех да ползвам горния басейн...само този до ресторанта на Супериор. Пак ли съм в грешка?
Снек-бара можех, но нямаше нищо особено на него... такива неща като на снимките, калмари, ципура, скариди - абсурд, нямаше на този снек-бар. Супер ще е, ако сега има... макар че септември вече не е сезон и не знам...дано пък имаме късмет.

# 633
Еххх, Мецане, Мецане)) Преди години , както писах при нас и в двата хотела нямаше анимация. Разхождахме се и виждахме такава в другите хотели, някои наблизо-Боряна, Мура..че и по-натам ..но никога не посмяхме да влезем по-навътре и седнем поне да погледаме, защото си мислехме, че щом не сме гости на този хотел не ни се полага.
Изобщо...много объркано. Трябва да има някаква информация по-видна или знам ли да знаят хората. Пък аз не съм от толкоз притеснителните, но седях отвън и надничах, като сираче. То, не че ще изгледам всичко, щото не ми се седи на едно място и не мога да издържам толкоз, но...поне да погледам малко ми се искаше. Но..това дразни много също.
Изобщо май доста хора не знаят какво им се полага и къде. Някъде си карат само на храна и плаж само.
Септември обаче ще има ли аниматори за деца , по-добре питай , аз вече ще си питам колчето за всичко. Скоро ще дам отзиви за Албена)) Чакайте включване-вой и драми))

# 634
Здравейте, нашата почивка в Арабела Бийч приключи, по-скоро съм доволна.
Стаите са просторни, не миниатюрни както в Калиакра Маре. По отношение на чистотата има какво да се желае, но лелката минаваше да чисти към девет, а детето още спи по това време, та даже и боклука не изхвърляше.
Едната вечер дойде един приятел да се видим, питах дали може да вечеря с нас, може, срещу 32 лева. За лош късмет, въпросната вечер имаше само кебапчета и кюфтета за вечеря, та той не беше особено очарован. Иначе имаше българска вечер с агнешко, погача и ракия, имаше вечер с риба на скара (ципура и лаврак), гладни не сме останали. Но няколко пъти видях преработена храна, това е голям минус! Следобедни снаксове около басейна - понички, сладолед и оскъдни сандвичи с глупав салам! До нас Калиакра предлагаше пици, понички, бургери и какво ли още не.
Алкохол имаше, уиски и водка Савой. Сокове и кафе от машина.
Веднъж мръднахме до Балчик едната вечер с колата, после пак ни таксуваха 20 лева паркинг, при условие че съпруга ми плати за паркинг за цялата почивка.
Анимация има някаква, но нашето детенце не се поинтересува, по традиция всяка вечер бяхме на главната, там има надуваем дворец, бънджи, блъскащи колички и т.н. (едни 60 -  100 лева всеки ден хвърляхме по тях), хората ни помнят от предни години).
Някой ако го интересува още нещо, да пита. Живи и здрави, догодина, пак лятната почивка ще е в Албена.

# 635
  • БГ
Т е. възрастните могат ли да го ползват това? Да, дюнери и тостове имаше, но такива чудесии като на снимките никога не съм виждал.
Могат, в краен случай пращате децата. 😉
За вносните алкохолни напитки - има, предлагат се, консумирахме - водка Абсолют, уиски Къти Сарк.
Ново - осигурени от хотела, прекрасни, нови, меки хавлии Албена, за басейн и плаж, в пясъчен цвят, предполагам срещу депозит. (не се възползваме, нямам повече инфо).

# 636
В Ралиците винаги е имало анимация, откакто са на Ол Инклузив концепция, смея да твърдя най-добратя в Албена. Даже и в кромид годините, когато в много от хотелите нямаше, а до ден днешен е трагична. Анимацията се осигурява от външна фирма, която обслужва Дюни и Мирамар Обзор. Във фоайето има  и винаги е имало информационно табло за дневна и вечерна програма.
Татко Мецан, калмарите и ципурите не са от снек бара, а от ресторанта на Ралица Акваклуб. Има и в ресторанта на Ралица Супепиор в определени вечери.
Плажни хавлии има от сезон 2022, даже си го пише на самите тях. Не са срещу депозит.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 17:27 от Принцеса Лея

# 637
Много благодаря, Стефанийка и принцеса Лея!
За плажни хавлии знам, че има, ползвахме ги 2022 и даже ти, Принцесо, не знаеше още, аз бях преди теб там и аз ти казах за хавлиите😂😂😂 т.е. ти знаеше, но пита дали е вярно и аз ти казах, че е вярно 😂
Добре, последен тъп въпрос значи - за калмарите и ципурите, не са на снек бара, а в ресторанта на Акваклуба, и детето ще може да го ползва, а ние не? Пфу, а детето не обича такива работи, а ние обичаме много....но няма как да го пратим то да ни изнася от ресторанта, такива цигании никога не съм правил и не смятам на дърти години да започвам...

# 638
Калмари и ципури има и на ресторанта на Супериора. Не всяка вечер.

# 639
Да, да, вдянах, много ти благодаря. За 5 нощувки и то септември дано имаме късмет да уцелим ...само не мога да разбера защо Радост написа такива работи за ресторанта на Акваклуба, след като от снимките на Стефания друго излиза...а тя ми пише да пробваме снек-бара и следват въпросните снимки, та малко се обърках. Те били значи от ресторанта на Акваклуба... който ние няма да можем да ползваме...
То и от самите снимки всъщност личи, че не са от снек-бара, а са от ресторант...ее, Стефани, не е честно 😂 само дето се зарадвах, язък

Доп. Принцесо, понеже писа, че не стоиш в стаята освен за сън, а между 12 и 16 часа какво правите? Понеже жена ми е категорична, че между 12 и 17 часа никакъв плаж и на детето не позволява, а и мен ме дърпат да тръгваме и освобождаваме плажа преди 12... следобед тя спи в стаята, детето играе на компютъра, а аз или си ям нервите или отивам да поркам на лоби бара 😂😂😂 така че при нас има все пак значение стаята. Следобеден плаж - след 17, за жена ми е закон...

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 17:47 от Татко Мецан

# 640
  • БГ
Татко Мецан, извинявай за подвеждането, започнах поста със снимките, като цяло от UAI на РА. Да, само първите две снимки са от снек бара.
Пишеш, че Радост са предпочели изхранване в р-нт Калиопа, но такъв няма, предполагам са ползвали този на Малибу или Сенди бийч. Ориенталската кухня не е по вкуса на всеки, така че колкото доволни, толкова и недоволни ще има.
За барбекюто - организацията е важна, в РА не се чака на опашка, то няма и как, същото е в стъклено отделение на терасата на р-нта на РА. Готовата продукция се събира в тави и се предлага на топлата витрина, при другите ястия.

# 641
От Ралица Супериор съм много доволна и тази година. Единственото дразнещо е намаленото работно време на лоби бара, но в крайна сметка Албена е семеен курорт и може би денонощният бар не влиза в концепцията. Чистотата е на по-високо ниво от всяка друга година, храната също. Всичко, за което отговаря Ралица Акваклуб, обаче, без самия анимационен басейн благодарение на спасителите, е на по-ниско ниво от предходни години.
Стомашен вирус не засегна нашата много голяма компания, но пък се кашляше здраво и навсякъде Simple Smile
Ако някой има конкретни въпроси, да пита.

Тази година сменихме Супериора с Акваклуба, заради настаняването. Искахме във вилите. Определено много ниско качество на услугата. Ресторантът е тотал щета. На толкова лоша кухня съм попадала в Ком, точно преди да го затворят. Доволни бяхме от барманите в лоби бара и толкова. Възползвахме се от възможността да се храним в друг 4 * хотел. Ходихме в Калиакра. Хареса ни. Кашляше се още от началото на юли, явно продължава Simple Smile

Това е постът на Радост. Моя е грешката, не било Калиопа, а Калиакра, където са се хранили. Болднатото го болднах аз. Защото голяма разлика с това, което казва stefaniika, но на снимките й как да не вярваш...така ми се дояде и ми се прииска веднага да тръгвам за Албена:) а то не било от снек-бара...
Обаче благодаря,stefaniika, че се уточни и в края на краищата стана ясно...пък аз така се зарадвах, като ти видях снимките...Simple Smile но нищо, Принцесата нали казва, че и в ресторанта на Супериор има понякога такива неща....а те и при вас, stefaniika, всеки ден ли бяха или също като на Супериора - само в  някои дни?
Принцесата както винаги без грешка... ще видим, ще дам отзиви, като отида:) Хубаво лято на всички!

# 642
Мецане, за мен е въпрос на късмет не в кой хотел си, а какви групи гости са настанени по време на твоето гостуване. Така балансират и е възможно в по-нисък клас хотел да има по-добра анимация (някъде изобщо да няма) , по-добра храна (на други места ще е преработвана и нищо общо с обещаното) Така , че зависи от гостите когато си отишъл. Ако е имало групи чужденци са се постарали. Ако е имало групи българи или е нямало чужденци ще ядеш каквото е останало. Понякога си мисля, че събират храната и я омешват, изпращат по хотели , където са...невзрачните гости. Така им излиза и сметката, все пак това си е бизнес. Не може в един хотел фазани, прасенца и глезотийки в другия ориз със някакви уж парчета риба (това рибната вечер се води) Четейки ви тук и различните мнения съпоставени за едни и същи хотели стигам до този извод. Оттам и недоверието или чувството за умишлено принизяване на Албена, като курорт. И двете страни имат право, но..това не е честно за мен, ама...това е положението. Може да извадиш късмет с французи и да те поглезят))

# 643
Не знам за такава практика да прехвърлят храна от един хотел към друг.
Разнообразието от храна зависи от звездите на хотела.
На нас храната навсякъде ни е харесвала. Е, в Нона нямаше печено прасенца, както в Калиакра или Гергана, но е била вкусно приготвена.

Ние никога не сме се интересували дали има анимация. Нито като ходехме с голямата дъщеря, нито с малката.
Та, за Нона съм виждала момичета да рисуват с малки деца (като бяхме в Нона дъщеря ми беше на 15-16 години).
В Славуна се виждаше, че има анимация, беше обща с Гергана. Идваха аниматори да ни канят на игри на плажа и волейбол.
В Калиакра бяхме с малката щерка (тогава тя беше на 3-4 години) и ходехме на вечерната анимация. През деня имаше игри на плажа за възрастни, малките деца рисуваха.

Ние на почивките търсим спокойствие. Обичаме сутрин рано-рано по изгрев да се разходим по плажа, вечер да обиколим курорта. Разхождали сме се по плажната алея от единия край на курорта до другия, през резервата сме се разхождали, до горските хотели.
До обяд на плаж, не харесваме басейни. След обяд сън, четене на книги, зяпане на телефона, плаж. С отварянето на ресторанта ходим да се храним. Това е почивката за нас. Може би затова Албена е нашето място.
Естествено, че има и някои неща, които не ми харесват, но са дреболии.
Ходили сме и началото на септември (Парадайс блу, Гергана), имаше анимация,, морето чисто, спокойно, става за къпане. И най-хубавото, че няма лудница.

# 644
Днес се върнахме от Калимера, 7 нощувки, всичко се изписа последните дни за ралиците и Албена като цяло и сигурно ще повторя някой.

Много по добра хигиена от миналата година много много много се чистеше. Както в хотела и стайте така и общите части.

Ползвах си снек бара до басейна на аква клуба и да има дюнери и бургери и ход дог.
Анимацията поне от 2022, когато за пръв път отидохме там я има и е горе долу в същия състав, шеф аниматора Марти и почти целия му екип бяха и тази година, имаше и нови. Наистина страхотна анимация цял ден от 10 до 22 часа с уникално вечерно шоу с добавени нови елементи и да кажем на 80% нова програма. Занимания по възрасти и всякакви активности, водна топка, дартц, водна гимнастика, йога, волейбол, футбол, баскетбол, петанк. Дори две момичета си играха с децата след 22 часа на настолните игри срещу рецепцията. Страшно мотивирани млади хора винаги усмихнати!

Вносния алкохол на бара на рецепцията беше водка собиески и водка зубровка, също и гръцко узо Mitilini, имаше и други но не съм ги чувал аз на това наблягах зубровка и узото. В аква клуба може да е имало абсолют но нямам право да ползвам бара в хотела..А на снек бара не бяха чували за собиески зубровка и узо. Малко с тия киргизи трудно се разбирахме дори на английски, но не са ми обърквали алкохола.

Относно снимките по горе и аз мога да покажа от гала вечерята снощи, но това не е всеки ден! Миналата година се запознах с главния готвач на Калимера, каза ми, че иска два пъти в седмицата да има такава вечеря но засега е два пъти в месеца, не им излиза сметката.

Партито на басейна е през 15 дни винаги го хващахме през юли сега не успяхме я неделя ще е.

Храната е както всяка година не особено разнообразна и не винаги по вкуса ми някак универсално овкусено но винаги имаше какво да се яде. Поне две салати си вземах и 2-3 основни по малко. На закуска много хубави кроасани с масло и хлебчета всичко прясно изпечено. Ново тази година са поничките до скарата на Калимера. Има и сладолед там почти цял ден.

Тръгнах с леки настроения защото всяка година става по зле но се оказа че има подобрение в хотела.

Аквапарка там е ужасно нямаше как да не го спомена. Има само един плюс реката върви и рафтинга и останалата част!
Разрухата е пълна всичко в изпочупено и захабено. В първата детска секция в ляво от входа водата е със зелен оттенък, мислех, че е от плочките но водата миришеше на тиня. Липса на хлориране, тотално! Аз не обичам прекалено хлорирани води но без хлор това е сигурна инфекция, кожни заболявания и стомашно чревни.

Преди бях писала, че движеща сила да избера отново Калимера е аквапарка но в това състояние... не знам на какво разчитат като най близкият аквапарка е в слънчев бряг, на север няма друг!

Да обобщя, добра хигиена, страхотна анимация добра храна и алкохол, още по занемарен и мизерен аквапарк.

И понеже няколко десетки пъти вудях вместо ковид 19 кромид... и аз му бях измислял имена какви ли не базиках се с тази болест по всякакъв начин докато майка ми не се разболя от ковид влоши се и почина. Здрава преди това с добри изследвания. Лично аз я закарах в болницата, защото тук някой ще каже, че там ги убиват. Трудно я вкарах в колата със сатурация 30 беше. И някак да чета кромид не ми е особено приятно. Аз го карах също един ден с температура останалата част от карантината ядене и пиене. Изпаднах в доста подробности но за кромид лук или каквото там се има предвид не ми се чете.

Общи условия

Активация на акаунт