Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 942
  • 776
  •   1
Отговори
# 645
Огромни адмирации за мнението, пич. Хиляда лайка бих ти сложил.
И искрени съболезнования за майка ти. И мама също почина тази година, през март, не от ковид, а от възраст, макар че беше само на 84. Ужасно е, но при теб е по-ужасно. И мама беше лепнала ковид по-миналата година, но оздравя и реших, че ще дочака 90 щом с това чудо се пребори, но уви.
Но на потребителката дай да не й дирим кусури за това, защото всичко друго в мненията й е изключително полезно и информативно. И мен ми е леко дразнещо с този кромид, ама това да е кусура... другото е много ценно, което пише, също както и твоето.
Още веднъж адмирации.

# 646
Били сме в различни хотели през годините и със сигурност мога да кажа, че храната зависи от местоположението и звездите на хотела. Примерно в Нона е много по-зле храната отколкото в Магнолия. И двата се водеха 3 звезди. Анимацията в Магнолия беше много по-богата отколкото в Нона. Имали сме година, в която сме посещавали по 2 и по 3 хотела, затова смея да твърдя, че съпоставката ми не е зависеща от годините. Правят някакъв баланс между цена, място, условия и храна.

Ралица Акваклуб бяха много добре преди години, след това бяха тръгнали да позападат, но явно с текущата промяна на управление тази година там е било супер. За нас обаче отдалечеността от морето е сериозен недостатък, а на Аквапарка не сме фенове.

Мецане, много вероятно е през септември да няма толкова богато разнообразие на храна. Не е много силен период и намалят предлагането. Все пак в Ралица храната е в пъти по-добра от 3 звездните на първа линия. Единствено в Гергана сме виждали по-добра храна от Ралиците. (Изключвам Маритим).
Твоето дете беше момиче или бъркам? Много вероятно е да се хареса мини голфа, който се намира след трамплина и лунапарка, срещу Калиакра Маре. Последните години не пропускаме да го посетим с моя син на 12.

Фани, винаги на рецепция са ни обяснявали подробно за условията в хотела и услугите, които ни се полагат. Включително в Ралица са ни давали карта на комплекса и обяснение кое къде се намира. Освен това в сайта на Албена при резервациите тази година бяха сложили пдф файлове към всеки хотел с описание на включеното в цената и всички условия.

Относно ентеровирусите. Много често чета в темата, че проблемът е в Албена, в храната, във водата...в българското черноморие.
Шведската маса, струпаният народ, храненето на плажа без да се почистят ръцете, ползването на шезлонги, които също не се почистват са фактори, които силно вдигат риска от предаването на вируси от такъв тип. Но те се предават отновно по въздушно капков път и чрез мръсни ръце. Не ви ли е правило впечатление, че не са само по морето, макар в страната разпространението да не е толкова силно. Миналата година с пристигането ни в Гърция детето се тръшна с много тежък чревен ... Храната може да бъде по-скоро фактор за салмонела, дизинтерия и други чревни заболявания. Водата за предаване на бактерията еширихия коли... всички тези не минават с 3-4 дена симтоми...
Това, което може да се направи, за да се намали риска - 10 дена предварително пробиотици, често миене на ръце, ползване на дезинфектанти преди консумация около басейна и плажа, рано ходене на вечеря, преди да са минали много хора и да са ползвали приборите за сервиране, почистване на ръцете след сервиране и преди хранене... може да звучи крайно, но за нас е било ефективно.

Относно паркинга... ако се плати в хотела за целия престой и не се влиза в зелената зона, в случай, че е платено за синя, може да се влиза и излиза многократно без заплащане.

# 647
Т е. възрастните могат ли да го ползват това? Да, дюнери и тостове имаше, но такива чудесии като на снимките никога не съм виждал.

Е не, няма да ходя в Акваклуба, вече платих за Супериор...а и напред имаше пост точно от Радост, че не е доволна хич от храната в Акваклуба и са се хранили в Калиопа (не знам как може това). Всички казват, че в Супериор е по-добре и най-вече принцеса Лея го казва и значи е така. Ще пиша като отидем.

Ние нямахме нито една рибна вечер. Това ципура, калмари, скариди... мираж. Кухнята беше меко казано зле. На едното хранене пържена кайма, на другото пържена кайма с лук, на третото питки  от тези турските лодки с кайма и лук...  На едната вечеря бяха направили свинско със зеленчуци като бяха нарязали вътре пържолите от обяд. Нищо общо от показаното на снимките. За толкова години в Албена никога когато сме били във Вита парк и Супериора не съм оставала с впечатение, че храната се преизползва. Децата се хранеха в Супериора, отказваха да идват с нас в Акваклуба. Иначе  ходихме на вечеря в Калиакра (не Калиопа), защото бяхме над 7 нощувки и ни издадоха ваучер да се храним в друг 4* хотел по избор. Там ни хареса и персоналът ни впечатли. Като си затръгвахме включително ни спряха да ни питат дали сме се чувствали добре и дали ни е харесало при тях.

Върнах се да допиша, защото видях, че сте ми коментирали напред поста за лошата храна, а не бях изчела. Бяхме в прериода 11- 20 юли, това, което е показано на снимките при нас го нямаше. Като цяло не съм капризна, но се храня с чисто месо за предпочитане на скара, защото имам проблеми с глутена. Имаше дни, в които нямаше какво да избера... Писах им още докато бяхме там и вдигнаха малко предлагането, но определено не и като показаното. Пожелах им да стигнат нивото на Супериора и Калиакра, явно са се постарали Simple Smile

Още веднъж се върнах да допиша, защото се сетих за култовата супа с надпис "супа топчета". Сипваш и изненада... няма топчета, а кубчета... наденица. Всъщност това ме провокира да им върна ОВ веднага.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 01:47 от Radost

# 648
Храната зависи най-вече от категорията на хотела, но също и от концепцията, от това коя част на сезона е и т.н. Два хотела с обща кухня, т.е. на една линия, но с различни звезди, имат коренно различно изхранване.
Евтино настаняване извън силния сезон, понеже силният сезон по морето за тази година вече свършва, едва ли ще бъде компенсирано с рог на изобилието, каквито очаквания прочетох назад.
--------------

За аквапарка прочетох назад - при нас беше обратното - детската зона в ляво беше ОК, обаче реката не работеше. Иначе да - занемарено, преобладаващата настилка е хлъзгава, ако детето е босо и т.н. Недостатъчно спасители, липса на персонал.

# 649
.... Недостатъчно спасители, липса на персонал.

Подсети ме това изказване и за още нещо, което честно казано винаги ме е смущавало относно Гърция. ЕммаТ, не се сърди, че повдигам отново тази част от дискусията.
В Гърция повечето плажове са неохраняеми, без медицински пунктове наблизо и без никакви спасители. Морски обитатели и там има ( и слава Богу, иначе ще означава, че водата е толкова мръсна, че нищо не оцелява живо в нея) и те не са никак за подценяване, а дори в някои случаи далеч по опасни от черноморските щипалки и медузи (морски таралежи, червени медузи...). Спасителите не са само за вадене на удавници, те са тренирани от БЧК и за оказване на първа помощ попринцип. Дано на никого, никъде не се налага да се стига до такава ситуация! Но все пак е добре и да не се подценява и този аспект при избор за място на почиване.
Коментарът ми не цели негатив срещу морската почивка в Гърция,а обръщане на внимание относно нещо, което при правенето на съпоставки за мен също е от значение.
Живот и здраве, докато Мецан е в Албена, ние ще отскочим и до съседите тази година и може да обменяме опит и да споделяме само приятни емоции относно двете дестинации:)

# 650
Така е, Гато, и на мен ми направи впечатление, че нямаше спасители в Гърция.
Настаняването в Албена извън силния сезон не бих го нарекъл евтино. Платих толкова, колкото е платила Принцеса Лея за силния сезон, при това явно ще сме в сектор К.
Накрая да попитам какво е ОВ, извинете за невежеството. Май вече за втори път го срещам. Благодаря много на Радост за коментара.

# 651
Обратна връзка

# 652
ОВ мисля, че е обратна връзка, така си го
"превеждам". 😃

Сякаш вече няма голяма разлика в цената в силен и слаб сезон, но и албенци  по друг начин кръстиха слабия сезон.

# 653
Правя уточнението, че тоза за спасителите в поста ми е за аквапарка.

-----------

Цените по морето се променят в края на август. За Албена, по спомен от разговорите с кол центъра, това се случва точно в сегашните дни, т.е. около 20 август. Силният сезон навсякъде по морето приключва тези дни. Ниският има други предимства - по-ниски цени, по-малко хора, повече тишина и спокойствие, по-нормални температури на въздуха и на водата и пр.

Разлики в цените определено има, когато се съпоставят сходни параметри - резервации правени по едно и също време, за един и същ хотел и тип настаняване, за еднакви дати. Надявам се да не се налага да обясняваме колко струва морето през септември, когато е буквано на ранни резервации, и колко - две седмици предварително.

# 654
Естествено, че на всеки е ясно това...едва ли има нужда с този тон да ни се обяснява, че сме идиоти.

# 655
Не е до сезон толкова, нито до звезди , защото сравнявах предимно еднакви хотели и на една линия, а и от четенето тук често и за един и същи хотел в един сезон, но с малко разстояние в дните.
За мен след чуденки защо са тези драстични разлики е в гостите на хотела във времето, когато сте настанени и вие.
Ако има чужденци ще е едно, ако по-това време няма или са символична бройка ще сте на ...топчета от наденица в супата. Тук дори се вижда едни хора доволни и със снимки го доказват, други силно разочаровани и с право.
Да попитам съфорумката с апетитните снимки (забравих ника) дали е обърнала внимание на гостите на хотела каква е преобладаващата група. Имало ли е французи, гераманци и др. такива.
Нищо общо няма концепции и дрън-дрън. Те си имат ръководство (шапка) за всички хотели. Не може такива драстични разлики и пестене при едни, а други рог на изобилие за едни и същи пари дадени. Цена-качество и услуги трябва да покриват еднакви условия , като анимация, храна, хигиена и т.н.
На мен нищо не са ми давали при настаняване, дори си вадих лист да запиша кога е изхранването, къде и т.н.
Това пък за избор на ресторант при 7 нощувки изобщо не е повдиган въпрос или предлагано, дори споменато за избор и право. Не, че не го знаех, но не ни се искаше, ама при добро управление и цел за доволни клиенти са длъжни да кажат, предложат, попитат. Мислят хората за шарани. Ми ..така да е.
Не мога да изям много, почти не пия, не ме дразни толкова това, дразни ме отношение и това да ме правят на глупак. За раздел чистачка вече писах. 7 дни сама си чистех стаята в Нона, като крадях прахосмука на чистачките и мопа, дотам бях стигнала. За смяна на бельото не помня колко пъти ми обещаваха и дали изобщо го смениха.
Е, как да имам добър спомен, за стомашните проблеми споменах, ама то това се не ядеше наистина (готвените неща) Вие не ме разбирате, ама и аз не ви разбирам, добре че са снимките , та да видя , че има нещо такова понякога и пишете истината.
Ще дам шанс сега, не по мое желание и не очаквам нищо, нито съм негативна, повече от това няма накъде, ама дето се вика очаквай лошото, че и на малкото да се зарадваш. Много дребни на хитруване и номера ми се струва от управата ходовете към българите. Това е лошото.
Нона и Елица бяха 3 звезди и май още са. Лагуна Маре се води 4 звезди. Тази седмица пътувам, май е края , но на силния сезон все още , нали??? Е, ще видя какво е положението, дори и ще сравня щото се ядосах, лично ще огледам кухните на Нона (любимия хотел, който мисля дори трябваше да го затворят или поне глоба да му сложат, ама тогава бях млада и зелена , пък и не си заслужава да тровя нерви -то така всеки мисли и отминава и номерата им вървят)
Така съм се "натокала" от темата тук, че дори вече не ми е до личните проблеми. Мен анимация дори не ми трябва, аз съм още в траур, нито ми е да подскачам и да ме веселят, но някаква водна гимнастика (аз обичам водата) бих отишла. Та...не съм от лейдитата, нормален и обикновен човек съм, който знае цената на парите и добре чете какво му се уж предлага за тях.
ПП. Забравих. В Елица и Нона съм била август (не помня дати) Сега в Лагуна Маре пак ще съм август, макар и към края. Та..какво за сезон ми говорите силен и слаб? Че и звезди да сравнявам, еми то еднакви хотели тук сравняват в един месец ходили хора и различни неща получили за едни и същи пари дадени на човек. А да, аз дори съм винаги била изгодна за Албена, защото малки деца без заплащане не съм водила, само възрастни , на пълна такса.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 11:46 от Анонимен

# 656
Естествено, че на всеки е ясно това...едва ли има нужда с този тон да ни се обяснява, че сме идиоти.

Не виждам някой да е обяснявал, че друг е идиот.
Обясненията са за разликите в цените между силния и ниския сезон, за разликата в предлаганата храна според това дали хотелът е висококатегориен или не, дали е плажен или парков и т.н.
Всичко това се пише от години и поради естеството на обсъжданията в темата ще се пише и през следващите години. Догодина пак ще пишем каква е разликата между хотел 3 звезди на плажа и 4 звезди в гората, как се променят цените и т.н.

Между другото през септември намалява и персоналът, много служители ги освобождават или пренасочват в други дейности (напр. камериерки ги изпращат в градините) и след това отново освобождават, та и сервизът (поддръжката) се оголва.

# 657
Ема, по твоята логика щом  персоналът намалява, то и посетителите намаляват, за да го съкратят, нали? Татко Мецан предполагам ще е някъде първата седмица на септември, та...не е от слабия съвсем сезон.
Изобщо с това неглижиране и примиряване, ако вие сте уцелили някакви екстри, заради чужденците, не се чудете, че други по същото почти време и в същия хотел не са имали този късмет. Поне боклуци да не са яли, че..това го има в хотели в Албена и то първа линия, гарантирам и лично видяно и изпитано.
Моля те , виж откога е слабият им уж сезон. Аз имам спомен, че целият август им е силен сезон и за него съм писала.

# 658
Ема, по твоята логика щом  персоналът намалява, то и посетителите намаляват, за да го съкратят, нали?
Моля те , виж откога е слабият им уж сезон. Аз имам спомен, че целият август им е силен сезон и за него съм писала.

За силния им сезон и разликата в цените съм говорила с кол центъра им, смятам, че тук давам информация от първа ръка.
Не разбирам тази молба да видя кога им е слабият сезон.
Подчертаното не го разбирам.
Ако ще се спори как през септември туристите и обслужващият персонал са като през периода 15 юли-15 август... казвайте направо.

# 659
Направо ти казвам-прочети поста на Радост.
Била е от 11 -20 юли. Съвсем силен сезон, нали?
После сравни същия хотел със снимките на другата потребителка. Тя също е била в този хотел и в силния ти сезон упоменат в датите от теб по-горе.
Изобщо не ми се спори. Дори и слаб да е сезона цените не са им символични и с някаква драстична разлика.Да намалят нещо разбирам, ама...
И като съм била в силен сезон, а чистачките им напуснали , аз ли съм виновна и трябва да си чистя през целият сезон стаята, защото на другият етаж пък чистачката си работеше, ама нейния си периметър. Моя ли е работата да звъня тук и там. Уведомявам управата на хотела (които си знаят проблема добре) , но нищо не следва от това.
Там да говориш с готвача в Нона беше абсурд, то направо се криеш и държиш чинията под плота.

Общи условия

Активация на акаунт