Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 121
  • 776
  •   1
Отговори
# 735
Мецане, през 1974 г Добруджа не е съществувал.
Иначе,аз си мислех,.че съм ветеран, но Мушкато.ме разби, без да е много по-голяма от мен.
Това с вирусите и колко са разпространени в Албена е една наистина дълга тема и не ми се връща 35 години назад в Черноморец, 25 в Лозенец и 15 в Созопол, за да си припомня какво са истински български морски чревни вируси. Всеки си има виждания и теории.
Както винаги си права, ама аз така помня, че на някакво кръгово в центъра спирахме...
Без съмнение си права, както винаги, признавам

https://pronewsdobrich.bg/18011968-g-%E2%80%93-parva-kopka-na-ku … -(snimki)-p133887

"На 25 юли 1983 хотел  „Добруджа“ посреща първите си чуждестранни туристи."

Както винаги, Принцесо, безпогрешна. Извинявам се. Така ми се е сторило... явно греша.

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 00:37 от Татко Мецан

# 736
Защо се заяждаш? Тя е отговорила.

Пошегувах се с теб, но явно ти е прозвучало различно. Щом е така, съжалявам.

# 737
Защо до сега не е поставен въпроса пред управата на курорта за хигиената в ресторантите , или това безобразие е от тази година? Съжалявам , че едва след като резервирах прочетох тези /не знам как най меко да се изразя/своеволия които се допускат при взимането на храна. Някой има ли обяснение за това?

# 738
Ако дадете решение как се спира вирус, сте за Нобелова по медицина.

# 739
Аз не претендирам , че ще спра вируса , но не хигиеничното пипане на храната според мен би трябвало да може да се ограничи.

# 740
Освен Албена СОД да извикат.

# 741
Въпрос на възпитание на децата, който едва ли управата ще може да реши.
Решение е да има персонал, който сипва храната, но много ползватели на услугата ол инклусив се дразнят като нямат възможността да си сипят колкото искат и както искат.

# 742
Албена е към РЗИ Добрич. Всеки може да ги сезира с апел за проверка на качеството на храните и чистотата в ресторантите, общите части, водата в басейните и т. н. За конкретен хотел или курорта като цяло.

Вирусът си е вирус, но прогнил пъпеш няма място в нито един ресторант.

# 743
Въпрос на възпитание на децата, който едва ли управата ще може да реши.
Решение е да има персонал, който сипва храната, но много ползватели на услугата ол инклусив се дразнят като нямат възможността да си сипят колкото искат и както искат.
Определено е въпрос на възпитание, За мен може би е решение да се забрани деца под някаква възраст да си сипват сами и да има човек, който да го контролира. Както и да се сложи човек на сладоледа.
А това със сипващия персонал го имаше 2020та и беше ад. Образуваха се опашки от по 50 души.

# 744
Абсолютно съм съгласна с мнението на Мушкато за положението на к.к.Албена в момента. Аз също съм я посещавала като малка с моето семейство и имам страхотни спомени от онова време. Именно тази носталгия и спомени ме върнаха в Албена 2020г. Няма друг курорт в България с такава красива природа и широки пясъчни плажове. Курорт, който единствен не беше бетониран и има пространство за разходки,игри и забавления без да е шумно и тясно от тълпи както в другите курорти. Но за съжаление има причини /вероятно доста/ да има спад в нивото на предлаганите услуги. Моите наблюдения са, че базата е амортизирана, при повече от хотелите дори няма реновация. В ресторантите се предлага огромно количество храна, която на се готви вкусно и след това се изхвърля. Заплащането на персонала е символично-в една facebook група се споменава за порядъка от 950-1200 лв. за различните позиции /бармани,хигиенисти/. Качественият персонал /готвачи,сервитьори и т.н./ избяга в чужбина. Темата е дълга и няма да задълбавам, но ще кажа, че цените на нощувките от 2020г. и днес са се качили двойно. Ръководството на "Албена" наистина не държи на родните туристи, но трябва да помисли сериозно в перспектива за това, че като изсипваш една чанта с пари там, трябва да получаваш добри услуги.

# 745

Както и да се сложи човек на сладоледа.
Доколкото помня, в Ралиците човек от персонала сипваше сладоледа? (На барбекюто). В ресторанта не помня как беше.

# 746
.... Както и да се сложи човек на сладоледа....

Абсолютно задължително за сладоледа!

Това ми напомня една комична случка от тази година. Основно си сипват деца и естествено след тях потоп. Лъжицата от сладоледа в купичката с вода изглежда доста гнусна още след 3тото сипване. Решавам и аз да си сипя сладолед, но отивам и си взимам чиста супена лъжица  от другата страна на ресторанта. Сипвам си културно и тъкмо тръгвам да затварям витрината и засичам погледа на друг гост на хотела, ужасен и погнусен от моето действие (явно е решил, че си сипвам с лъжицата, с която ям ). Как да му обясня, че тази лъжица е далеч по-чиста от сладоледената, опипана от още незнайно колко хора Simple Smile

# 747

Както и да се сложи човек на сладоледа.
Доколкото помня, в Ралиците човек от персонала сипваше сладоледа? (На барбекюто). В ресторанта не помня как беше.
На барбекюто има човек и сега. Но не и в ресторанта и на снек бара и е пълно мазало.

# 748
Че няма да спрем вирусите е ясно. Може обаче да се забрани на малки деца да взимат сами храна и да се сложи един човек, който да съблюдава за реда при взимането, да не позволяват да се бърка с ръце и тн.
Във Вита парк например един човек спокойно може да върши това, защото не е голямо. И много по-полезен ще бъде от чичото, който ни казва добър вечер на вратата.

Аз имам друг въпрос - имате ли опит с едни миниатюрни мушици, които щипят много гадно? Днес отидохме на плажа и изведнъж почнаха да ни лазят и щипят, те са направо микроскопични. Решихме, че може да идват от шалтетата, които си взехме и се преместихме в другия край на плажа. Продължиха да ни ядат, махнахме се и отидохме в аквапарка и те продължават гадините! Обаче хората около нас си стоят спокойно. И аз сега се чудя ние ли си ги носим, откъде се появяват...

Иначе в аквапарка е яко, но за големите деца има две-три пързалки. Но те се кефят, а и изкарахме един час на реката и беше супер, пуснаха ни и вълни Sunglasses

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 16:08 от Mosquita

# 749
Mosquita, ужасни са тези мушички и всяка година се появяват за определен период.
Пожелавам ви малко силен вятър за 1-2 дена, за да се поразчистят. Мисля имат някакво касателство с цъфтеж на конкретни растения.

п.с. Има ги и на южното черноморие, не е от Албена.

Общи условия

Активация на акаунт