Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 117
  • 776
  •   1
Отговори
# 750
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Хигиената наистина е въпрос на възпитание и аз определено не се притеснявам да правя забележки на хора, независимо от възрастта им, които очевидно не я спазват. За съжаление единствено в годината след Ковид, имаше персонал, който се грижеше тя да се съблюдава. Миналата година в Елица, не позволиха на дъщеря ми, да влезе да си сипе вода във времето отредено за обяд, защото е с бански и прозрачна блузка отгоре (10г), но същевременно на персонала не им правеше впечатление падналия на земята хляб и върнат в панерката от друг гост. Наложи се да обяснявам на няколко човека от обслужващите, какво точно не е наред. Та така с хигиената.

От сърце благодаря на всеки, споделящ тук - полезно е за всички!

По стечение на обстоятелствата, ние след 3 дни сме във вилите горе и искрено се надявам да успеем да си починем и да прескочим вирусите Sad До сега винаги сме били долу и някак още не мога да се настроя, дали горе ще ми допадне, но децата толкова много го чакат това море, което изглеждаше невъзможно, че трябва да съм доволна и там. Уви уцелихме най-пълната седмица за сезона и няма никаква друга възможност за резервация в последния момент.

За мушиците - срещали сме ги по-миналата година и бяха много неприятни, но само от време на време се появяваха, най-вече като нямаше вятър. Дано ви оставят на мира.

Имам и два въпроса, ако може по-запознатите да ме ориентират:
    -
за вили Магнолия, къде е най-удобно за спиране - тоест има ли парко места в близост?
Обикновено спираме на паркинга при входа на комплекса, но като чета колко са натоварени шатълите, вероятно няма да ни е вариант това.
    -
винаги сме били близо до хотела и не съм обръщала внимание до сега, но на плажа има ли тоалетни?
Не искам да си мисля ако ни потрябва и "притичаме" до горе, има-няма километър

А и още нещо - как е положението с комарите?

# 751
Благодаря ви, успокоихте ме, ние с децата вече бяхме решили, че сами ги произвеждаме тия мушици Joy

Има тоалетни на плажа, не се притеснявайте. А комари мен досега не са ме хапали, а аз съм алергична и ги привличам със страшна сила Grinning
Хем спим на отворена врата и аз чак снощи видях, че има мрежа. Даже не съм ползвала досега спрей против комари.

Шатълите наистина не са вариант, днес го ползвахме сутринта, едвам се натъпкахме. Ако вилите са близо до ескалатора, може него да ползвате.

# 752
Паркира се по цялата улица, която води към вилите, а пред Орхидея и малко по-надолу от нея има и обособен паркинг.
Скрит текст:

# 753
  • Русе
Паркира се по цялата улица, която води към вилите, а пред Орхидея и малко по-надолу от нея има и обособен паркинг.
Скрит текст:
Точно така, а и разликата в цената между паркинга на автогарата и пред вилите е синволична.

# 754
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Mosquita, gato, Polina238 - благодаря ви Simple Smile

# 755
Имам въпрос - получих имейл от букинг.ком с оферта за Ралица Супериор, явно телефонът ме следи в кои сайтове съм влизал, както и да е. Офертата не ме интересува, защото е с почти 1000 лв. над това, което съм букнал през сайта на Албена. Въпросът ми е за това, което прочетох в нея:
"На разположение на гостите в Calimera Ralitsa Superior Hotel - Ultra All Inclusive plus Aquapark има СПА и уелнес център със сауна, парна баня, хидромасажна вана, масажни услуги и фитнес център. Има и 3 открити плувни басейна и закрит плувен басейн."

Къде е този СПА и уелнес център? Да не би да имат предвид в Добруджа? И влиза ли в цената? Пръв път чувам такова нещо.
И какви 3 открити басейна? Аз знам за два.

Принцесо Лея, а и всички други, които знаят, ще съм благодарен на коментар от Ваша страна.

# 756
Има спа със закрит басейн и фитнес под основната сграда на Ралица Супериор. Влиза се откъм басейна на Ралица Супериор (до ресторанта). Не знам дали е безплатно.
Басейните са 4:
1. Анимационен (най-големият, между двете Ралици) - само там аниматорите анимират. Не очаквайте да ви търсят по другите Simple Smile
2. Басейн на Ралица Супериор (при ресторанта)
3. Басейна на трите нива до снек бара (под ресторантите на Ралица и Вита Парк)
4. Закрит басейн
А децата могат да ползват и закрития на Ралица акваклуб и басейна с пързалките на Вита Парк, понеже са с червени гривни
Детските клубове (за деца 4-7) са 3, ако някой го интересува.

# 757
Много благодаря! Ние бяхме през юли 2022 и видях закрития басейн и фитнеса, нямаше кьорав човек в тия жеги и закрития басейн изглеждаше ужасно занемарен, което е естествено - кой в тези жеги ще влезе в закрит басейн! Ами че тя температурата в помещението поради това, че водата е минерална, беше над 40 градуса...но сега за септември може да е друго. Уелнес център и парни бани и прочее не видях. Ама много не съм и гледал де.
Въпросният басейн на три нива не знам, стори ми се, че също не работи и е занемарен, имаше вода в него, но нямаше жив човек.
За закрит на Акваклуба и такъв с пързалки на Вита парк пръв път чувам...но ще ги потърсим на място, след като вече знам, че ги има. Огромни благодарности за информацията!

Доп. За анимационния басейн съм сигурен, че не можехме възрастните да го ползваме, имаше някакви ограничения, че може май само по време на анимацията, не помня точно. Това, което помня е, че веднъж ходихме с детето и тоалетните там бяха заключени и се отключваха само с гривна на Ралица Акваклуб, гривната ми от Супериор не ги отключваше. През ум не ми е минало да пробвам дали гривната на детето ще ги отключи😂 ама като отида още десетина пъти и сигурно ще науча всичко 😂

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 17:26 от Татко Мецан

# 758
Този на Вита парк е с две малки пързалчици от горното ниво към долното. Не очаквайте чудеса, но гледам, че малките деца се забавляват да се пускат.

# 759
Моето е на 12...висок е 1,60... сигурно не става за него

# 760
  • София
Mosquita, ужасни са тези мушички и всяка година се появяват за определен период.
Пожелавам ви малко силен вятър за 1-2 дена, за да се поразчистят. Мисля имат някакво касателство с цъфтеж на конкретни растения.

п.с. Има ги и на южното черноморие, не е от Албена.

От 27/07 до 03/08 бяхме на Златни пясъци, мушичките ни перфорираха отвсякъде. После се преместихме за 5 дни на Слънчев бряг, ни муха, ни нищо.
А на Златните имаше хора, които явно мушичките избягват, нас ни побъркаха. Чак ни беше яд защо не си изкарахме цялата почивка на Слънчака.

# 761
Мецане, имаше и възрастни, които се пускаха. Аз давах за пример на моя една баба, която истински се забавляваше, ама той е близо 1.90 и категорично отказа да се пробва.

# 762
Много благодаря, ще го потърсим, нямам и идея къде е 😂

# 763
Пързалките на басейна във Вита Парк:

# 764
Наскоро някой пита за приорити картата, която не се отчита при резервация - днес съм получила мейл, че картите вече са интергрирани в платформата за резервации.

Общи условия

Активация на акаунт