Лято в Албена 2024г.! (Тема 1)

• 49 374
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
Количество за сметка на качество. Храната винаги е била най-големият недостатък на Албена.
От много години ходим там, но за първи път си дадох сметка, че айрян в Албена никога няма! Тази година сядахме в бургер бара и в Челебрита. Няма айрян. В ресторантите на хотелите не си спомням някога това да е било опция. А е евтина, проста и достатъчно българска напитка... Неразбираемо е за мен.
Почивали сме в Турция ... айрян на корем (както и всичко останало). Основно това пиехме.

# 481
Томелис, благодаря за разказа. Студиата най _крайния обособен  плаж ли ползват и почиващите още ли се водят един вид ВИП клиенти?
Барът в стаята ли имате пред вид и той не е ли платен или примерно има безплатна вода?
Имаше ли свежи плодове и зеленчуци/салати?

# 482
Последно ходихме в Албена в края на август 2022. Бяхме в "Гергана". Храната ни хареса много. Изобщо, винаги сме харесвали храната в "Албена".
Били сме в " Нона " през 2009, 2010, следващата година в "Славуна", в "Калиакра" сме били 2015, 2016. В "Парадайс блу" 2017.
Храната за нас винаги е била вкусна и разнообразна.
Любим курорт ми е "Албена", но е много скъпо, а базата е изключително амортизирана и не заслужава тази цена.

# 483
  • у нас
Томелис, благодаря за разказа. Студиата най _крайния обособен  плаж ли ползват и почиващите още ли се водят един вид ВИП клиенти?
Барът в стаята ли имате пред вид и той не е ли платен или примерно има безплатна вода?
Имаше ли свежи плодове и зеленчуци/салати?
да, до реката. Не съм усетила да съм различна от другите, пък ако ще и ВИП🤣
Минибара да, две води, две сокчета, две Пепси и две бири- Бургаско или Ариана
Fortuna със сигурност бере стари овации. Курорта има име , но….
Аз може би вече ще бягам изобщо от концепцията AI/UAL . Закуска да има, от там нататък като не ти харесва някъде избираш друго място и ядеш каквото искаш, а не каквото има .
Моля да се има предвид че ние сме много капризни на храна.

# 484
  • В.Търново
Ние приключихме престоя в Сенди.Тази година ни е 6 та поредна.Като цяло всичко беше на ниво в хотела като чистота,обстановка,плаж и напитки.Ала карт също бе страхотен.Но едно не мога да рабера защо храната в ресторанта бе толкова зле.Не е нужно да се готвят специални ястия за да бъде вкусно.Не може готвачите да не могат да приготвят нормална млечна салата,да направят едно пиле с ориз ,едни картофи с пилешко,да напрвят едни нормални пържени филийки,нормална смес за палачинки.За 10 дни нито един път не запалиха скарата с дървени въглища .Пържени картофи за децата само 2 пъти.Айрян за пиене никъкъв.Краставици с корите.Отделно разни печени зеленчуци се сервираха като предястие повторно ,маскирани като салата.Единствено добро беше пилешкото и свинското изпекано на плоча.Машината за еспресо една в ресторанта и настроена така,че от нея да излиза кафява чорба с аромат на кафе.Колбасите бяха малко и особен цвят на развалено.НЕ разбраха ли ,че това побългаряване на храната не води до някакви особенни печалби за хотела.Просто трябва да има нормално приготвена храна Не искаме да нещо гурме а храна която е сготвена нормално с нормални продукти
Това се дължи на липсата на кадри и ще става по-зле. За това се наемат хора от кол и въже.

# 485
Някой отсядал ли е в "Лагуните" тази година! Как е там? Досега не сме били на АИ в България и най-много ме притеснява храната заради децата. Благодаря предварително!

# 486
Аз с носталгия си спомням учениците, които си караха практиката в Албена преди години. Хубави деца, облечени в униформи, любезни. Търчаха като моторетки из хората.
Сега помолих една българка да заредят кофички за сладолед на обяд. Тая като взе да пуфти, да охка, сега не можела. Ма как ме можеш? Обед е, има опашка на сладоледа. Помолих една Киргистанка. Момичето веднага донесе. Ама няма ох, ама няма нищо.

# 487
Точно това писах в друга тема, дали не беше в политическата по някакъв повод - в Албена работниците от азиатските републики са на значително по-високо ниво от местните кадри на същата възраст. Говоря за млади хора, да речем до към 25-27 години. При това тук едва ли идва каймакът на туристическите кадри, които произвеждат техните техникуми и колежи по туризъм или обществено хранене. 9 от 10 българи на тази възраст бяха в графата анти-туристически работници, не само като компетентност, а и като поведение, отношение към клиентите и т.н.

# 488
  • В.Търново
Възпитанието липсва.

# 489
Да, възпитанието е в основата на всичко.

# 490
  • София
В Гергана сме от днес. Ако някой се интересува от нещо - да пита.

# 491

Морето как е - има ли щипалки и медузи?

# 492
  • В.Търново
За храната, естествено. Simple Smile Вкусна ли е, има ли разнообразие?

# 493

Има щипалки, много е топло, мяркат се и медузи.

# 494
  • София

Да. Щипалки най-вече. Чета във форума, че от седмица са тук, днес се убедих. Мисля, че ще останат до първи сняг....

Храната - само се обядвали, добре е, има ремонт на вътрешната част на ресторанта. На пул бара следобед имаше чудни на вид бургери, малко гофрети и много казанлъшки понички. Обърнах им внимание, че не сме в пандемичните времена и да махат тия пържоляци, да залагат на гофрети повече, пици, бургери.. за тия пари понички ще ми предлагат?! Цял казан препълнен имаше към пет часа, никой не ги ще явно.

В момента, може би само днес, не знам, вторият ред чадъри са фрии, че има много хора. Всички шезлонги са меки, съотв. вече не се предлагат и няма шалтета, вкл шатрата с шалтета са я разкарали.

Вместо 2, има 1 съблекалня на плажа. На 5 езика е написано, че не е тоалетна. Като влязох разбрах защо....ужас е, не ми се беше случвало вътре буквално да смърди на пишкано и да се виждат пресно-росно.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 18:36 от Ronald

Общи условия

Активация на акаунт