Термин Март 2024 – тема 4

• 46 331
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
Нямам проблем с тоалетна, по-често страдам от диария, отколкото запек.
Пия пробиотик, съобразявам се и какво ям.
Не умея да преценя точно - целия корем ли е, много ли е малко ли е…
Карам мм да пипа с 2-3 пръста, май има по-адекватно наблюдение от мен..
Мажа се когато се сетя, обикновено след баня и гледам да е по набързо с два пръста😅
Не знам дали и вие сте така, но не ми е приятно да ми пипат корема, както и аз да си го пипам.
На обществени места като магазини или се въоръжавам с количка, за да не ме блъскат или си го пазя с ръце. Това ми е допира, не давам на никой да пипа, освен на мм да провери дали си втълпявам или е твърд.
Ще стискам зъби и крака до 36 г.с😅

# 136
  • София
Диарията също води до контракции. Общо взето средно положение трябва да е Grinning

# 137
Ако някой ми беше казал, че е такова притеснение цялата бременност нямаше да повярвам😅
Хубавото е че остана малко🤞
После проблемите ще са ни други🥲
Не знаех, че диарията води до контракции, ще си прибавя пробиотик към днешната дажба от лекарства🤌

# 138
И аз имам контракции, снощи даже в матката усетих и ме заболя доста та се събудих за папаверин. Много витамини ми се събраха. До това със запека преди ходех всяка сутрин като по часовник, сега през ден.

# 139
Имате ли болни ниско от двете страни на  срамната кост? И има ли някакви неща и методи, които ви помагат за облекваване на болките в таза

# 140
Имате ли болни ниско от двете страни на  срамната кост? И има ли някакви неща и методи, които ви помагат за облекваване на болките в таза

По-скоро на нивото на яйчниците (където се намираха нормално преди 😀). Аз си го обяснявам като тежест при мен, защото е така мноооого отдавна. Минава ми като съм в хоризонтално положение, на ляво или на дясно. Като не прекалявам със стоене на стол или права, като не сдържам урина, като не съм преяла..Също ме облекчава топъл душ (топлата вода).

+ Като не нервнича и ми е спокойно е по-добре 😀

# 141
Имате ли болни ниско от двете страни на  срамната кост? И има ли някакви неща и методи, които ви помагат за облекваване на болките в таза

Да, особено нощно време, когато се въртя като кебапче наляво и надясно, в опит да заспя….

# 142
+ 1 както го е написала tedsito, същата съм и аз.
За таза ми помага само раздвижване, а за яйчниците... какво да кажа, нали заради тази болка съм на терапия при чиста микробиология...
Помага само правилното наместване и евентуално топлина - гледам на кръста и корема да ми е винаги топло, стоя с грейка, задължително дебели чорапи - клатеща се бабичка, пиеща 10тина хапчета (поне са само витамини) дневно, офкаща и пъшкаща.
 Поне все още успявам да си правя разходки по 7-8 километра, при подходящо време, разбира се, защото не ми се рискува да падна в поледицата, пък във вятър и дъжд ме е страх да не истина.

# 143
Последните седмици май наистина ще са най-тежки. При мен се получава един задух понякога когато извършвам нещо - изкачване на стълби, събиране на пране. Отделно нощно време с това ту наляво, ту надясно единият крак който е отдолу понякога изтръпва, а и ставането до WC е поне 3 пъти вече. Ох, много съм започнала да се оплаквам. Smile
И за капак разни познати като започнат да ми се обаждат или някой ме срещне на пътя и се почнат едни непоискани съвети, дори понякога ме критикуват за избора ми на болница, доктор което е още по-ужасно и в крайна сметка сега избягвам разни контакти с хора и не вдигам телефона си на определени.

# 144
Е това ми е било най-любимото. Като започнат да се правят на пенкелери всички и изпадам в дълбок екзистенциализъм. Непоисканите съвети са тема номер 1 на българина по принцип, пък като видят бременна жена и се чувстват като длъжни да си раздават съветите. Аз от съвети нужда нямам. Как пък един път вместо съвет не ми предложиха пари примерно... Аз не позволявам на никого да ми се бърка в живота по този начин.

# 145
Напълно съм съгласна да ни подкрепят с финансова помощ, акъли не искаме! Joy И най ми е любимо също как обясняват те как са раждали преди 283737 години и все лошите неща изтъкват.

# 146
При мен с пишкането е голямо приключение. Малката май още е с крачетата надолу и като ме срита в мехура едва не се напикавам...
Разходките ми са на прибежки от  заведение до заведение.., разбирайте  от тоалетна до тоалетна. Joy
Чак сънувах веднъж че се напикавам. Сигурно малката се е забавлявала с мехура ми докато спя.
Вечер ставам и аз по 3-4 пъти.
Онзи ден пък се наядох с червено цвекло и после се шашнах що пишкам червено. Joy
Ама пак навреме се усетих преди да хукна към болницата.
Естествено се подух и от газове и ме боляха червата.
Ама нямам и голям избор, че от зеленчуците мога да поема само от сорта на зелевите или грудковите - зеле, карфиол, моркови, цвекло... При това само със сол. Никакви оцет и олио.
Много съм икономична. Joy

ПП : Братовчед ма мъжо ми много искал да ни помогне... Та чак измислил да раждам в държавна болница, че да си спестим парите за частна (в Гърция в държавните е абсолютно безплатно).
Егати помощта....
Мъжо  ентусиазиран. Кво толкова. Всички в държавни били раждали. Rage
Като дойде ред ще го пратя той да иде да роди. Triumph

Последна редакция: сб, 20 яну 2024, 10:18 от geizer

# 147
@geizer Това с ритниците в пикочния мехур го преживях съвсем наскоро в 7мия месец, когато и моето бебче още не се беше обърнало. Бях почнала да ходя с превръзка и пак не се чувствах сигурна навън. Понякога като е рязко и не си подготвен чувството е сякаш си се изтървал... Много беше неприятно, но като се обърна бебето спря. Има надежда Simple Smile
А иначе и аз много се оплаквах от тази бременност докато не се видях с една позната - тя има миоми, израстък в матката и тромбофилия. И в общи линии се надява да не роди преждвеременно поне до 7мия месец... Така че бели кахъри. Стискайте, малко остава.
На мен най ми е трудно да ставам от легнало положение (а ми се налага за тоалетна и да завивам/проверявам как е дъщеричката ми, че беше нещо болна тия дни, с температура). Корема ми е огромен (аз съм в 33+2), трудно ми е да дишам, става ми тежко на сърцето в някои пози, трудно ми е да вдигам малката, въобще всичко става трудно. Но се успокоявам, че остава малко. Първия път когато родих също почувствах много голямо физическо и психическо облекчение. Не само заради това, че бебето си беше наред, но и защото си върнах контрола върху тялото. Чакам го този момент и да си гушна новото бебче Simple Smile

# 148
Здравейте, има ли момичета от Варна с диагноза Плацента превия тоталис? Моля споделете при кой се следите и при кой ще раждате. И като цяло как карате, в коя седмица сте, имате ли кървене? Всякаква информация е добре дошла!

# 149
Трудна работа със "специалистите" във Варна. Имам позната която преди около 5 години се принуди да ходи да ражда във София. Rolling Eyes
    Аз съм много доволна от АГ Ангелина Симеонова, но съм я посещавала заради други проблеми, преди да забременея.
Според мен ѝ се обади и се консултирай, но дори да не поема по  сложни случаи на раждане, ще може да те насочи към подходящ специалист.

ПП : Разрових се и попаднах на информация че не изражда, а само следи.

Последна редакция: нд, 21 яну 2024, 12:27 от geizer

Общи условия

Активация на акаунт