Термин Март 2024 – тема 4

• 46 372
  • 791
  •   1
Отговори
# 165
  • София
За козметика - аз съм взела само душ гел 2 в 1 и кремче за тяло. Не смятам да ползвам много неща, ако кожата няма проблеми. Имаме вкъщи и за подсичане Бепантен и Судокрем.

За дрехите: 50 р-т отново няма да взема. Синът ми беше 50см на раждането, на изписването го облякох с 56 р-р, който дали и 2-3 седмици в ползван (в началото дърпат по 5-6-7см за месец и дрехите умаляват за дни). Марки съм взела няколко турски, български, английски. ХМ на мен пък ми се струват умалени на фона на Уайкики, Кик, Миноти, Манго (има от всичките вкъщи). Но тук зависи и коя тяхна материя се вземе. Принципно всякакви дрешки от рипс са доста разтегливи на дължина. Ако се ползва сушилня си се посвиват всички (минимално, но го има). И за сега, и за лятото има както дълъг, така и къс ръкав бодита, ританки, клинчета (за сега в 56 и 62 р-р или 0-3м). От 3-6м и 68р-р роклички, потничета, къси гащеризончета.

# 166
Момичета, на някоя случвало ли се е в интервал 10-15 мин да пишка 8-9 пъти🤔
Днес забелязвам, че втвърдяване на корема нямам, но ми в сравнително по-надолу.
За всеки случай си запазих час за утре да ме прегледа, но някое момиче, на което е втора бременност, да каже дали се е случвало🤔

# 167
О ,една вечер ми се случи за 10 мин.10 пъти направо се чудех какво става ,само прокапвах по няколко капки ,но после отмина . Направо ми се претовари пикучния мехур .
Момичета, на някоя случвало ли се е в интервал 10-15 мин да пишка 8-9 пъти🤔
Днес забелязвам, че втвърдяване на корема нямам, но ми в сравнително по-надолу.
За всеки случай си запазих час за утре да ме прегледа, но някое момиче, на което е втора бременност, да каже дали се е случвало🤔

# 168
Аз взех няколко дрешки 50 размер и няколко 56, дето се вика колкото да има какво да носи първоначално + комплект дрешки за изписване. Всичко останало съм купила основно 62-68 размер, а по-големи ще купим във времето. Тъй като племенникът ми се роди 52 см 3.9 кг и имаше няколко мънички дрешки - 50 и 56 размер, които ги носи буквално  2 седмици и бързо умаляха, затова и аз не съм купила много. Козметика купихме на Мустела, имаше на промоция за 72 лв. “Златен комплект за новородено”. За сега всички познати мами покрай мен са много доволни от марката, затова реших и аз да се доверя на нея, ако пък на бебо не му понесе, ще ги ползваме ние и ще му купим друго, но това вече като се роди. Имаше на промоция памперси на Pampers Premium Care и купихме 1 номер 2 пакета по 72 бр., общо 144 бр. и мокри кърпички 2 кашончета с по 6 пакета. Смятам, че за самото начало ще ни изкарат. Купих от Shein органайзери за пътуване, в които ще сложа нещата на бебето и моите за родилното отделно. Бях гледала клипче в инстаграм и ми изглеждаше много добре като идея. Отделно купихме количката вече, но все още търсим кошче за пътуване. Разглеждам и кошарите, насочила съм се към дървена люлееща и си мисля да вземем направо от растящите с шкафче/чекмедже отстрани, но не знам дали ще ни бъде достатъчно за всичките неща на бебето или трябва да вземем и отделен скрин?!

# 169
Момичета как сте в 35 седмица. Днес бях на преглед. Юнака е 2463. Чувствам се доста тромава, постоянно с хрема, ужасни тазови болки. Освен това съм постоянно с парене и сърбеж, заради бяло течение. Взеха ми и микробиология. Кръвното ми скочи на 143 на 93,а вкъщи и си е нормално. Вече не знам какво да си мисля. Накарах го да ми изпише допегит при нужда. Колкото по малко остава, толкова повече екстри получавам. С килограмите не съм над дала за първи път, дори съм смъкнала 1 кило. А бе, бебето да е здраво, нямам търпение вече.

# 170
И аз съм с хрема от 2 месеца след като изкарах някакъв вирус... Нормално е да се притесняваш, само спокойно. И аз поддържам една кандида и няма отърване, но нямам сърбежи поне.

# 171
И аз съм с хрема от 2 месеца след като изкарах някакъв вирус... Нормално е да се притесняваш, само спокойно. И аз поддържам една кандида и няма отърване, но нямам сърбежи поне.

Парене, сърбеж, ту бяло, ту водни сто течение, зачервяване, не искам да се оплаквам ама не се търпи. Най вече за бебето се притеснявам, да не му навредя. Че сега съм средата на 8 ми, да не стана някаква инфекция. АГ взе микробиология и в петък ще я гледаме да видим. То и от грип се разболяхте и каквото и да пия, имунната система явно е отслабнала. Дано да мине бързо, имам 6 седмици до термин.

# 172
За имунната система виж Омнибиотик за мама който е, нещо което да те подсили, слагай маски в аптеки,болници. Сега като сме бременни имунната система е по-слаба.

# 173
До момента с настинките удържам положението, но честно казано става трудно. Забранила съм на всички близки да ме целуват... само баба му на мъжа ми държи да ме целува и накрая ще я ошамаря, не се шегувам. Последният път имаше херпес на устата си и голям зор за целувка. Аз се дърпам, тя напира. Глупава жена... на всичкото отгоре работи в ДКЦ и е нон стоп сред болни.
За имунитета гледам да хапвам възможно най-много плодове и зеленчуци и всеки слънчев ден е мой за препичане. Иии пия пробиотик вече месец и малко.
Куриозното ми течение при чиста микробиология изчезна. Болката ниско долу в корема я няма също. Вече не знам какво е нормално, как трябва да е и пр. Важното е, че коремът расте, бебето се движи и седмиците се нижат. Вече официално се фукам на всички, че съм в 8ми месец Joy.

# 174
  • София
Ние пък вкъщи трудно удържаме на вирусите. Аз съм вече втора седмица с хрема и липсващ глас сутрин, голяма мъка. Баткото тъкмо се беше пооправил от хремата, ходи на градина 1 седмица, уикенда бяхме на детски рожден ден и бам неделя вечер третата сливица пак напомни за нея си. При педиатър не успяхме да се вредим, имаше 20+ човека на опашка, кихащи и кашлящи. Предпочетохме да не си носим екстри от ДКЦ-то. Та сега малко вкъщи.

Почва да ме напряга зимния сезон. Надявам се вече да отшумява след февруари цялата сага с вирусите. Омръзва ми да се подмятат салфетки, таблетки, сиропи, инхалатори и какво ли не из нас.

# 175
Много взе да ме тревожи тази грипна епидемия и почти гледам да не правя никакви контакти, а като ходя по болници, аптеки задължително с маска и бърша като луда ръцете си с антибактериални кърпички. Sweat Smile

Едит: На мен вече ми спряха аспирина (в средата на 8-ми месец съм).

# 176
Момичета, аз работя в аптека 31+2 дни и още се премятам там 😄 С маска разбира се, другата седмица имам още 3-4 дни и приключвам. И пия Биозин Мама, но аз годините между болни може би имам някакъв имунитет, да чукам на дърво малко остана.
Излезна ми малко нисък общ белтък и мк изписаха Изомилк по 2-3 пъти на ден.

# 177
Аз вчера бях на зъболекар. Нямам никакви проблеми, но исках мнение от специалист относно витамини или нещо друго, за да нямам проблеми после. Изписа ми ето това кремче
По принцип било за малки деца, помагало минерализацията на емайла. Смятам да си го взема като вляза в 9ти месец и да го ползвам (сутрин и вечер след измиване на зъбите) и след раждането, че всичките ми приятелки и познати ми казаха, че точно така са им се прецакали зъбите.
И да се оплача... сънувах че ми изтекоха водите. Толкова беше реалистично, че ме беше страх да се изправя от леглото... и сега съм под паника съответно. Само ходя с един сантиметър и си меря обиколката на корема Joy. Май ще сменям капана за сънища...

# 178
Дали да не си взема и аз такова кремче при мен още си го има това кървене като натисна с четката и направо не ми се мисли след като родя какво ще става със зъбите ми. Disappointed RelievedSweat Smile
Аз вече предпочитам да сънувам, отколкото да бодърствам по нощите. Tired Face

# 179
Това с грипа не е шега работа. Малката се разболя 2 клас, заразихме се и аз и мъжа ми. Вече тя е по добре почна да пие и антибиотик, веднага взе да отхрачва. Аз не вдигнах температура, но имам ужасна хрема, а кашлицата вече 4 ден ме мъчи. Утре ще ходя на преглед да ме чуят, да ми изпишат нещо подходящо. Много съм претеснена понеже нищо не помага. Иначе аз също не съм спирала Биозин мама, пих Осцилококцинум, витамин Ц, други витамини, лукчета, чайове, Мед, лимони, втора чанта, инхалации, гъргари с морска сол и сода и какво ли още не. Утре да ме чуят, ако трябва да пусна и утайка, някакъв сироп. Просто не мога да отхрачвам.

Общи условия

Активация на акаунт