Термин Март 2024 – тема 4

• 48 782
  • 791
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Аз към 34-35гс мисля да го стегна като някои неща (нощници, бельо, козметика ще са в последния момент). Само листче отгоре със списък кое да се добави. На мен реално за куфара ще ми трябва само лична козметика, чехли, бельо, нощница и 2-3 блузи с клин, дрехи за изписване за мен и малката. Всичко останало ми е от болницата. Ще гледам да е максимално лек за бутане, че с това секцио не искам да се напрягам с багажа и мъкненето му, отваряне, затваряне и т.н.

# 196
Момичета, утре има събитие в (за гр. София) в МОЛ България:
https://parentacademy.bg/events/pregnant-academy-january24/?fbcl … jWnVmmLS7PxqSSIbo

Аз ще присъствам и ако някоя от вас прояви интерес,ще се радвам да се запознаем 😊

# 197
Не се бутай по моловете в тази грипна епидемия.

# 198
  • София
И на мен ми се ходи до мол, магазини, ама йок. Ще пропусна тези дни Confused. В групата на малкия от 27 деца в момента само 2 посещават градината. Не всички са болни, 3-4 деца не са по медицински причини, ама е някакъв ужас. А сега уикенд в зимата като знам, че цяла София се изсипва по моловете.

# 199
През седмицата ако имаш възможност аз така ще направя скоро почваме пазаруването и съм набелязала магазини, а има и хубави сайтове например косара,дечица,вис виталис също може да поръчаш онлайн както и хиполенд.

# 200
  • София
Определено колкото можете избягвайте обществени места. Такова чудо ни събори с моя мъж, че вече 3та седмица не съм се оправила аз. И въпреки, че веднага взех мерки колкото можах, слезе в дробовете и направих пневмония, та антибиотици, та кортикостероиди, щяха и в пулмологията да ме вкарват, абе ужасно беше. Мисля че от дете не съм боледувала така. И моят мъж, който обикновено не го ловят нещата или бързо му минават, та и той бронхит направи.

# 201
Вече споменах, че багажът съм си ги оправила от около две седмици. В 32г.с съм и реално имам поне 4 седмици спокойствие уж, но просто не ми беше спокойно да знам че при първо раждане ще ми се налага да оправям нещата тепърва с контракции.
Ръководих се по списъка от болницата - дрехи и олио за бебето, памперси, мокри кърпи и пелени (не ми стана ясно за какво са им, чак пък 2 пакета, ама искат ги, сложила съм ги).
Нещата за мен са повече, защото аз си увеличих списъка сама, че съм със супер чувствителна кожа и не ми се рискува с болничното спално бельо и подобни.
Реших да си взема следродилни гащи, (вместо превръзки), памперсни пелени за възрастни (да няма Баташкото клане), мой си спален комплект и нощници (така няма да рискувам обрив от агресивните им препарати) крем и протектори за зърна, помпа, клин, блуза, жилетка, чорапи, чехли, много си държа на моя хавлия (по същата причина както със спалния комплект) и сешоар, разбира се (него мъжът ми ще го донесе). Мокри и сухи кърпички, четка за коса, щипки, ластици (така или иначе са си ми в чантата по принцип). Ясно е за четка и паста за зъби, вода за уста, сапун, шампоан и т.н
 И още обмислям за неща за четене и писане, макар че сякаш ми се иска да не се задържам чак толкова много в болницата Joy не че някой ще ме пита де...

# 202
Как мислите да обличате бебетата, защото март си е студено.Аз се чудя дали под порт бебето, да сложа още една пелена или направо, да взема от тези плюшените гащеризони.

# 203
За изписването ли?
Боди, памучен ромпър, шапка и ръкавички от памук, плюшен ромпър и зимен бебе-порт (после става на одеяло). Ако не е много студено, ще махнем плюшения ромпър. Взела съм го, пък нека акушерките в болницата да преценят как ще му е най-добре.
После в кошчето в колата остава по памучно ромпърче и го завивам с одеялото

# 204
  • София
Акушерките ще навлекат всичко, което им се даде. Изписванията като са няколко и през 15-20мин и много много нямат време да преценят всяко бебе как да го облекат. Ако им дадете всичко, с всичко ще го облекат. Аз даже гледах да не объркат дрехите, че имаше около 4-5 изписвания през 10мин.

# 205
Момичета, утре има събитие в (за гр. София) в МОЛ България:
https://parentacademy.bg/events/pregnant-academy-january24/?fbcl … jWnVmmLS7PxqSSIbo

Аз ще присъствам и ако някоя от вас прояви интерес,ще се радвам да се запознаем 😊

Аз ще ходя утре също на него Simple Smile

# 206
Ох направо незнам, какво да правя със тези киселини, вие имате ли и пиете ли нещо

# 207
Умирам от киселини всеки божи ден. Днес е направо ад! Що кисели ябълки изядох и Гавискон пих и нищо! Имам чувството, че и от вода имам вече киселини. То ми се и отяде, не искам да ям вече дори...
Казват, че изчезват веднага с раждането. Значи още 2 седмици ще ги търпя, защото.....е АД! 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

# 208
За киселините, търпение му е майката. Пробвайте със студено прясно мляко. Аз пия по кафе на чашка направо от хладилника и газирана вода, която вече ми се отврати. Относно грипа, пазете се. Аз не можах, в момента съм с хрипове и на антибиотик. За 10 дни откакто дъщеря ми се разболява, а аз съм със симптоми от 7, мога да кажа, че почти не минава. Все едно е минало нещо страшно през мен, всичко ме боли, още съм с хрема, дълбока кашлица, която не се отхрачва, изобщо нямам сили. Едвам дишам и с апетита съм зле. Добре че поне детето е по добре. И мъжа ми се просна.

# 209
За втори път получавам яко притискане в гръдния кош като легна на ляво...направо не мога да си поема въздух...
Преди седмица пък от бързане да говоря и съответно се измарям ми прималя (нямаше ми нищо на кръвното).
Мислите ли, че може би е от диафрагмата??
Май почваме доста да тежим, щото имам и някакви странни усещания 'вътре долу'. Направо ме обзема паника, постоянно си гледам корема да не е слязал надолу...

Общи условия

Активация на акаунт