Термин Март 2024 – тема 4

• 48 928
  • 791
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря, момичета 😊

# 271
За попивалника в началото най-добре да използваш еднократно пелени ,че не можеш да си представиш колко често ще има инциденти хаха . После вече като порасне малко бебока от другите . И да, права си няма такива размери.

Ехе браво на баба ти Simple Smile Опасна жена хаха.

При нормално раждане в Шейново се влиза в родилна зала само с вода и телефон.
Шоколада си го хапваш вече ,като родиш в стаята за да се вдигнеш малко. На мен грам не ми се ядеше, то е такъв адреналин те държи че изобщо не се сещаш за подобно нещо! 😁

Това с храната ме подсеща за една забавна история на една от бабите ми. По време на самото раждане била толкова гладна, че в предродилна зала между всяка контракция гризяла бисквити. Искала да си ги вземе с нея в родилна зала на гинекологичния стол, но не й дали, че много трохи правела Joy
Аз мисля да последвам примера на Шейновските мами с шоколада и водата. То не че знам как ще раждам де, но да имам за всеки случай. Знам че преди и по време на самото раждане е най-добре да сме гладни, че ако се наложи пълна упойка с интубация не било добре  да сме пили вода дори.

# 272
Някоя от мамите с опит може ли да каже електрическите помпи за една гърда, струващи около 60/70 лв. добра работа ли вършат или да заложа на една ръчна например?

И понеже на мен ми искат памперси за бебчо, единичка ли да взема 1 пакет за болницата или двойка?

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 20:34 от radostnocvete

# 273
  • София
Аз бих взела електрическа. Нямам мускулите, нервите и търпението за ръчна помпа 😀

Зо болницата може и 1ца да са памперсите. Аз мисля и за вкъщи да взема 1 малък пакет 1ца (гледах някакви по 20 бройки или нещо подобно) и после 2ка. Предния път бяха директно 2ка в родилното, но и 1цата щеше да е ок за там.

# 274
И аз съм за Ел .помпа , ръчната е голяма мъка.
За болницата памперси 1ца

# 275
Някой може ли да ме ориентира в подлажките за повиване?
Потърси от меките повивалници, те нямат шперплат отдолу. Сестра ми имаше такава кошара и беше взела мека подложка, която като се сложи страниците и се повдигаха леко нагоре и пасваше точно. Не знам дали успях да обясня,😅 но виж в бебешките магазини, където предлагат такива кошарки, за да пробваш преди да купиш.

# 276
Някой, осеща ли дискомфорт във интимните области като, сяда и някак оток все едно съм се подула

# 277
Като си събувам и обувам чорапите, както и при определени движения просто усещам как съчленението на тазовите ми кости, тоест срамната кост където е, се разпъва. Оток сякаш не съм забелязала, но не мога и да се видя Joy

# 278
Благодаря, Sevi 😊😊😊

# 279
Здравейте, има ли някоя мама с намалели околоплодни води 🍀

# 280
Аз имам огромен страх от това и съм във филма от почти месец вече (не знам защо толкова съм се стреснала) - 3 ехографски прегледа в рамките на 3 седмици заради това (вкл предстои ми следващата седмица още един), но уж са колкото трябва. Все пак четох, че към края на бременността намалявали. Мисля че четох, че нормата на вертикалния джоб е от 2 до 8(10)см, като има значение дали се мери в 4 секции или е само в една и е максимален размер.
Колко измериха твоите? Как се държи бебето? Как усещаш движенията му? (Пишеше, че ставали болезнени движенията) Някаква причина за намаляването казаха ли да има?

# 281
Пийте повече вода и кокосова вода за притесненията с водите. Не кокосово мляко, а вода.

# 282
За нищо, Хоуп! 🌸
Аз усещам дискомфорт около срамните ми устни, имам чувство, че са станали огромни и подути… в 31+6 съм и това е от няколко седмици вече, надявам се след раждане да се нормализират. Вече почти не мога да се навеждам, само докато се обуя и започвам да се задъхвам, изпитвам болка в корема, но си мисля че е нормално, все пак бебето расте с всеки ден.

# 283
https://fb.me/e/4Ou1XMZvu

За всички,които ще раждат в Шейново и се интересуват от болницата. В момента има онлайн събитие във ФБ

# 284
Аз имам огромен страх от това и съм във филма от почти месец вече (не знам защо толкова съм се стреснала) - 3 ехографски прегледа в рамките на 3 седмици заради това (вкл предстои ми следващата седмица още един), но уж са колкото трябва. Все пак четох, че към края на бременността намалявали. Мисля че четох, че нормата на вертикалния джоб е от 2 до 8(10)см, като има значение дали се мери в 4 секции или е само в една и е максимален размер.
Колко измериха твоите? Как се държи бебето? Как усещаш движенията му? (Пишеше, че ставали болезнени движенията) Някаква причина за намаляването казаха ли да има?
Не, няма причина. Усещам бебето доста често през деня, но не са болезнени ритниците. Не са ми казали точно колко са моите. Казаха че са редуцирани , за сега не е проблем

Общи условия

Активация на акаунт