Термин Март 2024 – тема 4

• 48 790
  • 791
  •   1
Отговори
# 570
за епидуралната май ми бяха казали миналия път, че я слагат между 3 и 5 см разкритие. По-рано няма смисъл, по-късно пречи да напъваш.

# 571
Ето една много хубава статия за епидуралната Simple Smile

https://bremennost.bg/rajdane-s-epiduralna-upoika.html

# 572
И аз ще съм с първия гел. Няколко приятелки са много доволни от него. Също имам и няколко без него, които се оплакват от сраствания и болки.

# 573
След раждането някой ползвал ли е колани за стягане на корема четох че има такива но незнам има ли ефект и има ли значение как си родила

# 574
Не бих ползвала колан, защото почти всички бременни имат диастаза .Първо тя трябва да се оправи , а мускулите с колана стават лениви. Иначе интересното е ,че знам за доста познати,които ползваха най-обикновенни колани от аптеката и им се прибраха коремите ,не ги знам или са нямали диастаза или пък е била някаква много лека Smirk . Ще пробвам аз първо упражнения за затваряне на диастаза ,има доста видеа в нета или програми готови. Смятам да раждам със секцио,освен ако не изпреварим датата и не тръгне нормално раждане .

# 575
Колан не съм купувала, но взех едно стягащо бельо за след раждане и мисля да пробвам как ще е с него.

# 576
  • София
Аз ще ползвам и този път колан. Не ми е за стягане, а за опора. Ще си го нося още от болницата. Най-голямото удобство след първото секцио, иначе като станех и усещането беше все едно органите ми се изсипваха. А коланът си държеше на място нещата.

Диастазата ще си я лекувам после с упражнения като първия път. За нея не разчитам на колани или стягащо бельо.

# 577
Днес ми минаха и първите тонове, бебчо май спеше, но все пак шавна два пъти за 20 мин, а контракции изобщо не се хванаха. Преди и след това в колата се размърда де.

Момичета аз за пръв път чувам за тези гелове против сраствания, ако тр да бъда честна. Дори и АГ не ми е споменавала за тях, както и мои приятелки, преминали през секцио. Явно не навсякъде ги предлагат на родилките.

Вече официално датата за плановото секцио ми е 11.03, живот и здр, дано да си дочака. Имаше ли някоя др мама за тогава? 🩵🤍

Аз ще ползвам и този път колан. Не ми е за стягане, а за опора. Ще си го нося още от болницата. Най-голямото удобство след първото секцио, иначе като станех и усещането беше все едно органите ми се изсипваха. А коланът си държеше на място нещата.

Диастазата ще си я лекувам после с упражнения като първия път. За нея не разчитам на колани или стягащо бельо.

Колко веднага си го сложи в болницата? Не боли ли раната от него? И какъв е точно твоя колан? Има едни като корсети...направо ме отказаха, а и др майка ми препоръча да си взема колан.

# 578
  • София
Radostnocvete, веднага след реанимация като ме качиха в стаята. Даже не помня дали и там не ми слагаха нещо (леко бях неадекватна и изтощена, после спах). Въобще не усещах раната, но първите 2 дни си взимах болкоуспокояващи (на 3тия ги спрях, но не съм усещала пак). Носих го само като бях изправена и ходих, в легнало положение казаха да се маха. На втория ден като се къпах бях на ръба да влезна с него в банята Grinning
Иначе сега съм взела мой, някакъв на Babyjem, регулиращ се. Предния ми беше тип корсет ластичен (нанизваше се) и не ми беше никак удобен. Много се разместваше и имах чувството, че не можех да дишам, а все пак е доста по-надолу сложен от гръдния кош.

# 579
И аз точно за опора ще си взема и то най най най-обикновен (или какъвто ми предложат в магазина) или си мислех за стягащо бельо, както е писала Рони, че пък някъде пишеше, че не трябва да е твърде стегнато, че да не възпрепятства оттока на лимфата. Не искам да си прибирам корема с него, а да избегна чувството, че ми се изсипват и търкалят вътрешностите.

За геловете още се чудя, но мисля като за първо секцио да заложа на движение и да не позволя да се образуват сратсвания. Чувала съм мнения на двата полюса, а пък за хиалурона по принцип знам, че тъй като е супер полезно вещество за организма, в момента в който се сложи някъде в тялото и веднага отива по направление където е необходим, а не където е сложен... Не сме обсъждали още с АГ де, предстои това нещо, но за момента съм по-скоро не.

Последна редакция: пт, 16 фев 2024, 15:10 от Джиджито

# 580
Реших да сглобя помпата за кърма (електрическа е), че ми се стори цяла наука. И сложих аз на гърдата да видя реално засмуква ли за 5 секунди и О, чудо... Както не ми беше зацапвало до сега нищо - изкара няколко малки мътни капчици 😄 Че сега се чудя дали не е рано (имам още близо месец) и да не вземе да тече или по-лошо... Голяма простотия, пак съм във филма 😄

# 581
  • София
Реших да сглобя помпата за кърма (електрическа е), че ми се стори цяла наука. И сложих аз на гърдата да видя реално засмуква ли за 5 секунди и О, чудо... Както не ми беше зацапвало до сега нищо - изкара няколко малки мътни капчици 😄 Че сега се чудя дали не е рано (имам още близо месец) и да не вземе да тече или по-лошо... Голяма простотия, пак съм във филма 😄
Коластрата си е в гърдите още от 4-5мес.
И да тече, и да не тече преди раждането- все е нормално.

Но не ги стимулирай- може да си докараш контракции.

# 582
Коластрата си е в гърдите още от 4-5мес.
И да тече, и да не тече преди раждането- все е нормално.

Но не ги стимулирай- може да си докараш контракции.

Няма да стимулирам в никакъв случай.

# 583
Егааати чудото, така не съм се разболявала от години. Правих тестова за А и В грип -отрицателни. 4 дни се мъчих с адски болки в гърлото и ужасна хрема, болка в главата,в очите. От вчера загубих глас и почнаха жълтеникави секретихи АГ и УНГ викат почвай антибиотик. Почнах...вече трети за тая бременност...по-добре съм откакто го почнах, но тотално ми изчезнаха вкус и мирис. Напрано егати чудото няколко седмици преди операцията...

# 584
Цвете, моето секцио е насрочено за 13ти, а едва издържам вече. Голям зор с тоз корем. Не мога да спя, не мога да се нахраня нормално. Киселини, гадене, запек, пишкане по 100 пъти... Ще се пръсна вече.
Краката ми се подуват и едва се тътря, ама гледам да се разхождам като преял кон, че иначе не се издържа.
Уффф Triumph

Общи условия

Активация на акаунт