Термин Март 2024 – тема 4

• 48 781
  • 791
  •   1
Отговори
# 585
Егааати чудото, така не съм се разболявала от години. Правих тестова за А и В грип -отрицателни. 4 дни се мъчих с адски болки в гърлото и ужасна хрема, болка в главата,в очите. От вчера загубих глас и почнаха жълтеникави секретихи АГ и УНГ викат почвай антибиотик. Почнах...вече трети за тая бременност...по-добре съм откакто го почнах, но тотално ми изчезнаха вкус и мирис. Напрано егати чудото няколко седмици преди операцията...

Aз съм с термин април, но следя и вашата тема, тъй като най-вероятно секциото ще ми е в края на април.
Включвам се специално да ти кажа, че съм същия случай. Ако в комбинираните тестове, които си правила не е изследван RSV вирус - възможно е да си лепнала това. В момента е много разпространен, на мен малката ми го донесе от яслата. От вирус, при мен стигна до бактериална инфекция в носа и нямаше как да избегна АБ.
Пробвах с хомеопатия и други добавки, но започнах да вдигам температура и стигнах до синузит с болки във венците.. по-същия начин нямах около седмица вкус и мирис.
Добре си започнала навреме, аз от 3 дни съм на АБ и вече съм значително по-добре.
Гадна работа е това чудо и то няколко седмици преди раждане..

Пожелавам ти бързо оздравяване!

# 586
Благодаря за отговора! Нещо почти падабно е и при мен. Силна болка в главата и вйзпаление на синусите заради хремата(чак направо очите и лицето ме боляха) и после тръгна секрети и почнах антибиотика. И аз съм малко по-добре след него, ама се шашнах заради вкуса и мириса да не е ковид, че той нали сгъстява кръвта. Аз съм на Клексан от началото на бременността заради тромбофилия, ама фибриногенът и д-димерът се покачват по естествен път заради наближаването на раждането и се притесних ако е ковид, да не ми бъгне кръвосъсирването въпреки терапията. Да идва вече тоя март,чееее 😳😳

# 587
Тва с разболяването и аз го изпитах, след като пих антибиотик се оправих, ама тая отпадналост не ми минава, въпреки витамините, 3 чанти лимони, Мед, чайове, здравословна витаминна храна. От нищо не минава, остават броени дни, с насрочена дата за секцио. Дано след операцията не съм още по изтощена, че ме чака едно ангелче, което изцяло разчита на мен. Постоянно ми прилошава, едвам то тоалетната ходя и ми се спи, а не мога да спя. А и страха надделява, да се минава вече. Здрави и пухкави бебчета на финала на всички! А и кураж,

# 588
К0вид си има и протича точно така както го описваш. Направи си тест и не се шашкай Simple Smile
Бързо възстановяване!

# 589
Търся мнение за свещичките Профенид. Взех си за всеки случай да имам с мен. Препоръчаха ми ги за след секциото като много добро обезболяващо. Обаче кога точно се се слага първата, разрешават ли ги сестрите и т.н.?
*Четох, че вредят на кърмата, а точно жена, започнала с кърмене на първия ден ми ги препоръча🙄*.

# 590
  • София
На мен от болницата ми даваха точно тези като ме качиха в стаята на втория ден. Аз ползвах веднъж от тях. После даваха Солпадеин и ми влияеше по-добре.

# 591
  • София
Питай сестрите, но не виждам никакъв проблем да се ползват. На мен след секциото самите те ми дадоха след като се раздвижих и после всяка сутрин.

А как да вредят на кърмата? Че пречат да потече или че са несъвместими?
И за двете няма проблем.

В този сайт (горе се вижда) може да проверявате кои лекарства са (не)съвместими с кърменето:
*обичайно лекарите не знаят

# 592
След естествено раждане с епизиотомия и разкъсвания от бебето ползвах два пъти на ден и акушерките насърчаваха и употребата им и слагането на бебето на гърда, така че не виждам проблем. Аз ги препоръчвам. Изкарвам си доста безболезнено възстановяване.

# 593
Аз пък си купих Аулин. И да не ми дават, ще го пия, имам нисък праг на болка. И без това съм с планирано секцио, едва ли ще имам кърма скоро.

# 594
И аз съм планирано секцио, но пък силно се надявам да тръгне кърмата възможно най-скоро след това и да се чувствам добре, за да мога да започна възможно най-скоро с кърменето. Мисля, че в листовката го пишеше, нещо от сорта, че не се препоръчва при кърмене. Благодаря за този сайт, ще свърши работа на много мами.

# 595
След първото раждане с епизотомия и мен ме приспаха  за шиенето,  бях родила без упойка.
Сега го обсъдихме това и казаха че се слага локална упойка при шиене, дори да не ползвам упойка за раждането.
Само ако има някакви много сериозно вътрешни разкъсвания се налага пълна за да могат да си свършат работата.

Вече влизаме във фаза "доносено"
Ии все имам чувството че не съм готова, добавям по нещо в багажа за родилно...
 Не сме сглобили креватчето, днес се сетих,  че не сме взели и кърпа за баня за бебе...

# 596
  • София
Аз пък си купих Аулин. И да не ми дават, ще го пия, имам нисък праг на болка. И без това съм с планирано секцио, едва ли ще имам кърма скоро.
Аулинът го дават с висок риск тук:

Една от тайните на свещичките Профенид е, че заради почти локалното приложение, действат бързо и много ефективно.

А секциото няма особено отношение към кърмата. Така или иначе в първите дни гърдите произвеждат коластра- тя е, което е необходимото на бебето.

В момента, в който плацентата се отдели, тялото получава сигнал “Я! Бебето се роди! Време е да го храним!”.

# 597
И аз бях с тези свещички след секцио и си кърми.

# 598
И на мен ми препоръчаха същите свещички и то  вече няколко момичета,които са минали през секцио . Знам,че в повечето болници ползват точно тях, за това ще си взема допълнително от аптеката ,ако случайно откажат да ми сложат или кажат,че са “свършили” Joy . Абсолютно безопасни са , до колкото разбрах , а аулин в никакъв случай не пийте . Стягам багажа вече лека полека, да съм сигурна да не забравя нещо. Казаха ми сто пъти да си взема и слушалки за телефона ,взех си прибори,подплънки за кърмачки,памперси единичка, превръзки от Дм за родилки и ще ми остане да сложа помпата и за всеки случай биберони Sweat Smile . Имам по-малко от 20дни,така че осъзнах ,че нямам никакво време и се метнах в нас да оправям

# 599
Що се отнася до Профенид-а, точно него използват във всички болници, даже го има в списъка, който ми даде АГ. А и анестезиологичната сестра ми каза за него, в комбинация с Лидол (вършел чудеса при родилките), но той бил със зелена рецепта и само от болницата можели да го дадат. Щом е локално приложението, не би следвало да достигне до кърмата (ако стигне са минимални количества), все пак не минава през хранисмилателна система, кръвообращение, черен дроб, бъбреци и т.н.
Аз се чудех за тези подплънки за кърма и за колектори дали има смисъл да ги мъка с мен в болницата. Сякаш рано ми се струва за тях. Нали уж към 3ти ден тръгвала кърмата (особено както ще съм секцио)...  То и помпата мъжът ми ще ми я донесе на следващия ден, както и бибата и едно малко шише, за всеки случай, тъкмо ще са прясно стерилизирани.

Общи условия

Активация на акаунт