С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 394
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Малко оф-топик, ама само две сестри ли сте? Че ако имаш и брат и снаха ти е по-проклета, може и караница да изядете с майка ти, особено ако не реже баницата правилно.

# 241
Аз пък като чуя подложена на тест се изприщвам. И какви приятелки  сега, грип, навалица  у тях, че и навън . Всичките сте добре.

# 242
  • София
Наркоманите са изгонени, светицата си е тръгнала по свое желание, сега стискаме палци и свеки да се провали на "теста" и тия родители най-после да бъдат оставени да се погрижат за собственото си бебе!

# 243
Има ли майки, живеещи с чужденци?- само в България ли е традиция всички да прииждат на талази при новороденото, че и да засядат, че и да нощуват?

# 244
  • София
Има ли майки, живеещи с чужденци?- само в България ли е традиция всички да прииждат на талази при новороденото, че и да засядат, че и да нощуват?

Не е само в България, всички сме заедно в кюпа ♥

# 245
Ми в нашето семейство няма “чужденци”, но поне всички имаха елементарната култура да не се врът, камо ли да целуват новороденото. 🙏🏽

# 246
Питам във връзка с последното, което се нищи тук, понеже преброих 5 човека, които са излишни там

# 247
  • Варна
Проблемът тръгва от младото майче, което не ги е строило отрано да им обясни откъде изгрява слънцето. Още като се е оставила всички да прииждат на талази и да й се врат в къщата и в бебето, още като е поискала помощ вместо да си гледат двамата с таткото детето, е отървала коня. Оттук нататък видяхме - цялата кохорта се нанася у тях, сестрата и майката правят каквото си искат с мотива, че знаят и могат повече, свекървата да не остане назад се бута и тя в мелето. Пълна идилия.

Доста ме разсмя това как сестрата ще свие сърмите на свекървата. Тя собствения си дом, мъж и дете не може да оправи, ще оправя другите. Повярвах.

# 248
Какво ще помага през нощта свекървата. Ако искат да си поделят грижите напълно, може таткото да преобува и подава на майката да кърми. Това е.

Все пак повечето гости са напуснали, което е добре. Но пак са много.

# 249
  • София
Проблемът тръгва от младото майче, което не ги е строило отрано да им обясни откъде изгрява слънцето. Още като се е оставила всички да прииждат на талази и да й се врат в къщата и в бебето, още като е поискала помощ вместо да си гледат двамата с таткото детето, е отървала коня. Оттук нататък видяхме - цялата кохорта се нанася у тях, сестрата и майката правят каквото си искат с мотива, че знаят и могат повече, свекървата да не остане назад се бута и тя в мелето. Пълна идилия.

Доста ме разсмя това как сестрата ще свие сърмите на свекървата. Тя собствения си дом, мъж и дете не може да оправи, ще оправя другите. Повярвах.

Така е. Но аз съм на принципа, че всеки отговаря за неговото семейство. Аз стягам моите, ММ неговите.

# 250
  • София

Аз не мисля, че и в България е чак традиция. Последните години много бебета има около мен и на близки роднини и на приятели. От никой не съм чула да е имало такова струпване на народ в началото. Преди пандемията най-много на изписването и после за час при младото семейство, но по време и след пандемията, масово на изписването са си само родителите и евентуално бабите и дядовците. Останалите виждат/ме детето, когато ни поканят.

# 251
От всички оплаквания аз пък друго виждам: Младите родители много добре са си оплели кошницата: 2 баби идват и помагат + лелята, остават за през нощта и дондуркат бебето, а младите родители си почиват и всичко им е приготвено и сготвено. За какво да гонят родата? От време на време помрънкват и толкова.
Единствено лелята е недоволна и намира кусури, защото свекървата не й играе по свирката и идва и тя да помага, а не оставя тъщата и особено лелята, която знае най-добре, да се изявяват като два помагащи хегемона.
Очаквайте още включвания.

# 252
Моля по-разумните сложете ТОЧКАаа🤚🤚🤚
Сега като написахте чужденец и се сетих за съфорумката(не помня имена😔) със свекърва италианка която искаше ДНК тестове на бебето...трябва да е родила, а не се "похвали" от свеки дали е ок .

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 12:51 от ccvet

# 253
  • Sofia
Темата ескалира неприятно.
Моля, оставете казусите на потребителката да отлежават на предишните страници и върнете темата към нормалното и състояние.

# 254
Аз съм съфорумката с ДНК теста. Детето е отдавна родено на 4 години е. Тя сега иска тест. Но не и се получи. Най накрая си отиде в нейния край и всички си отъхнахме. Не пиша защото няма за какво . Но чета и се забавлявам искрено. Особено последния казус.

Общи условия

Активация на акаунт