С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 404
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • Mediterraneo
Аз не казвам ти да ги искаш, мъжът ти какво има в устата си или и той няма език, на който да се разбира с майка си?

# 226
  • София
Аз не казвам ти да ги искаш, мъжът ти какво има в устата си или и той няма език, на който да се разбира с майка си?

Направо копипействам предният ми коментар понеже вече ти отговорих:

Аз не говоря румънски нито тя български или английски 😄

Иначе да, сега пък майката на мъжа ѝ е починала (Бог да я прости) и плащали погребението и пак нямали.

# 227
  • на село
Реве ли бебето  се слага на гърда, ако е гладно ще цока, ако не, ще си вземе колкото да се успокои.
Аз на собствената си дъщеря не съм се месила, ти на сестра си. Спри се, дори да ти се обажда и кажи- Ще се справиш и сама.

# 228
Само за това с шишето и цеденето не съм съгласна. Аз имах кърма, но бебето ми заспиваше и се измаряше на гърда - сукне малко, дремне, след час-два иска пак. С помпата чиста работа - виждам колко съм изцедила, виждам колко е изяло, детето се нахранва колкото трябва като милилитри, ядеше на точно 3 часа! Още от самото начало си карах с помпата, от нея няма да ви спре кърмата, напротив, обратния ефект може да стане. Детето си пиеше от шишето, имаше нощи, в които съм била много изморена, сучеше си от гърда (за по-лесно за мен), да ама след час-два както казах - пак гладно 😉 И ако? Ако няма достатъчно храна, детето се дохранва с АМ, просто трябва видът на АМ да е съобразен по препоръка на педиатъра.
Реве ли бебето  се слага на гърда, ако е гладно ще цока, ако не, ще си вземе колкото да се успокои.
Аз на собствената си дъщеря не съм се месила, ти на сестра си. Спри се, дори да ти се обажда и кажи- Ще се справиш и сама.

То бебето може да реве и от това постоянно слагане на гърда, ако го слагаш през час да суче, колкото иска, стомахчето му има ли време да почине? И после ами то бебето от първата седмица го почнаха коликите…. Ужас. Моля, не давайте такива “съвети” без да сте достатъчно информирани, някоя тук ще вземе да ви послуша…

# 229
  • Пловдив
Вижте, аз разбирам достатъчно от кърмене, но не е това мястото. Съветвам да се обърнат към консултанти по кърмене, консултанти по лактация.

# 230
Божеее, аз се изморих само докато чета тази драма, а какво ли им е на участниците. При такива роднини не ти трябват врагове.
В частта дето се се излекувала сама от тумор вече изплиска легена тотално. То бива логорея, бива неграмотност, но тук прелива и не спира.

# 231
   Хайде сега, коя как кърмила и защо и дали кърмила.... Всички можем да си разкажем историите. (Моята беше кратка...) Майката ще си намери начина как да си храни детето. В първите няколко дни наистина има едно известно "ошашавяне". После си идват нещата на мястото. Главното е да не се пречи. Да имат роднините малко мозък в главата и малко съпричастност, да не се бъркат много.

# 232
Rhae Rhae гадна ситуация😕 май ще пиете чаша студена вода.
Прежалете ги( и двамата!) тези пари...и родата също.

# 233
  • София
Rhae Rhae гадна ситуация😕 май ще пиете чаша студена вода.
Прежалете ги( и двамата!) тези пари...и родата също.

Нещо такова ще стане, тя се гласеше да ни идва на гости лятото, той ѝ каза по-добре да ни върне парите вместо да ги харчи по пътуването, жената пак изчезна 😄

Аз тия пари не ги и чакам вече, права сте. Просто положението ще е същото като с моята майка - под ножa.

# 234
  • Пловдив
А авторката може и да има трески за дялане, не следя много други теми и не знам какво е писала там, но не мисля, че заслужава такова отношение и подигравки. Те говорят повече за отправящите ги, отколкото за нея.
А ние смятаме, че заслужава, защото сме я срещали и другаде из темите. И като цяло не се подиграваме, а директно и в прав текст и казваме, че бърка.

# 235
  • София
Дано LaLeone да си прави майтап с форума, защото другият вариант е ... медицински. От цялата картинка единствено свекървата се държи нормално. Но не реже баницата правилно.

# 236
Опосум, не съм съгласна с теб. Първо май свекървата не знае за проблема на потребителката, а знаете, че старите хора така си говорят. И аз имам аборт и ми става неприятно като някой почне да пита кога ще е второто и да бързаме, но хората не знаят. Второ как така свекървата не иска да помага? То помощ не означава изцяло да заеме дейността на майката и бащата - тя да будува, храни, оригва, сменя памперси и тн.  Като гледам не може и да се дореди от сестрата и тъщата. А те тайно дават АМ на бебе, чиято майка се опитва да кърми и трябва да стимулира кърмата. Аз не знам потребителката от други теми, само знам, че е опасно и абсолютно несериозно да се говори как е излекувала рак с молитви.

# 237
За да има нещо полезно от целия цирк и церемониалност по повод изписване на новородено, може ли някоя добра душа да покаже как се реже правилно баница ?
В правоъгълна тава ли се прави, с какви кори, на хапки, или охлюви?
Дано снахата някой ден да не поиска от мен да свещенодействам правилно около подобен ритуал, ама знае ли човек какво може да го сполети. Искам да съм правилна баба 😀

# 238
  • София
А авторката може и да има трески за дялане, не следя много други теми и не знам какво е писала там, но не мисля, че заслужава такова отношение и подигравки.

Отношението е напълно заслужено, след като за броени седмици успя да шашне половината форум с невероятната си арогантност - както писа някой назад - арогантност, невежество и огромно самочувствие! Предполагам повечето ѝ бисери са заметени, но "срамота и грехота" и "трябва да се срамувате" към осиновеното момиче и личните ѝ признания как тайно чупи и изхвърля чужди вещи, от чужд дом, още си стоят. И, доколкото разбрах, лошата свекърва не знае какви репродуктивни проблеми има авторката, само "сис" ѝ била казала за някакъв "нередовен цикъл", ако изобщо е казала нещо, така че няма никакво бъркане в чужда болка. Има просто една жена, явно дълбоко убедена в личната си непогрешимост и готова да се бърка навсякъде и да плюе по всички зад гърбовете им. Накрая пусне някой библейски цитат в стил "аз, светицата" и си пренесе дефицитите към следващата тема. Съчувствие от мен няма, съчувствам на близките ѝ само.

# 239
  • при късмета
Ако някоя свекърва беше дала АМ тайно на новородено, а майката се учи да кърми, тук щяхме да я разкъсаме. И с пълно право. Авторката обаче възхвалява майка си с такава постъпка, представяйки го все едно са спасили живота на бебето, а не са застрашили здравето му, обаче очаква свекървата да оплюем. А да ѝ кажеш, че е невежа и неграмотна, не е обида, за всички е видно, че е просто констатация

Общи условия

Активация на акаунт