С какво ви дразнят свекървите? -- 153

• 36 368
  • 744
  •   1
Отговори
# 375
Според мен не е толкова важно на кого ще отиде къщата в някакво далечно бъдеще.
Пари и имоти се печелят и се губят.
Това, което се губи и никога не можеш на го спечелиш обратнэ са времето и нервите.
Къщата може да се прежали, но ако този човек отнема от времето със семейството си и пили нервите на Злодеида, това не се прежалва.
Аз съм на мнение, че в такива случаи не трябва да се премълчава. Ако трябва и скандал да се вдигне, и ултиматум да се постави.
Човек ако не се застъпи за себе си и не се защити, няма кой друг да го направи.
А Иван сам няма да се усети колко наранява жена си, а ще си мисли, че тя го разбира и подкрепя.
То да го подкрепяш, ама за нещо умно.
А той насърчава сестра си буквално да напусне мъжа си в най-хубавия им период, когато се очаква дете и пръска пари и труд в чужда къща.
Колкото и да е добър, скандал бих вдигнала и бих се заявила достатъчно ясно.
Тези разбиращите и подкрепящите накрая никой не ги оценява и не им казва браво.

# 376
Злодеида, написах ти го и преди време. Свекърва ти е обикновена селска жена, която си къта децата около себе си. Тя това знае и това прави. От друга страна ти с този мъж нямаш много общи неща - не сте женени, нямате общи деца и не възнамерявате да имате, дори общи имоти нямате. Тя си го тегли към тяхното семейство, ти към твоето. Какво той иска и той дори не знае.

# 377
Прави сте за всичко казано. Но последна мярка ми е да се разделим, аз изобщо не го мисля това. Обича ме се, обича и моето дете като негово. Наистина много я гледа и мисли и се грижи за нея. Познава приятелите и, учителите, води я на уроците, чака я от тренировки, от училище я взема. Много време е това и напасване. Не мога да причиня на детето си раздяла с втори мъж от живота и.

# 378
От друга страна ти с този мъж нямаш много общи неща - не сте женени, нямате общи деца и не възнамерявате да имате, дори общи имоти нямате.

Ако не се лъжа, там и секс май няма. Живеят си като съквартиранти.

Злодеида, използвай го да ти направи ремонта и го пускай при мама. Ако си му ценна, ще се върне. Ако не... Спестяваш си куп нерви.
Сега, кое ще вземе превес – дали неговата липса, или липсата на нерви покрай майка му и сестра му, ти ще си решиш. Ама това твоето е мазохизъм.

# 379
Как Сийке, уважавам те много, но споделени неща от преди 5 години не са предмет на обсъждане в темата за свекървите. Този проблем се оправи с билката баби зъби. Казах каквото и да е било не сме се оставили, няма алкохол, няма хазарт или изневери (дори и на мен да ми се е искало в някакъв момент), няма скандали, обиди или побоища, само една свекърва, която се меси навсякъде.

# 380
Извинявай. Явно грешката е моя – останала съм с впечатление, че наскоро беше споменавала за интимните ви проблеми.

Значи остават останалите. Свекървата се меси до чертата, до която позволява синът ѝ. Същото важи и за тъщата и дъщеря ѝ.

# 381
  • Варна
Злодеида, само едно ще кажа. Айде, две да са. Първо, децата растат и в един момент излизат от вкъщи. А ти оставаш с този човек и с пропилените в нерви и яд години. Второ, не е само свекървата. Тя ще успее да прилъже дъщеря си и ще я направи като себе си - изискваща и смятаща, че твоя мъж й е длъжен. На тия неща краят им не се вижда и няма да се види. Когато едната се спомине, другата ще застане на нейно място със същото мислене и същата песен на уста. От цялата ситуация ти си прецакана. Помисли за тези неща.

# 382
  • при късмета
Ако на мъжа му узрее тиквата, сестрата няма да заеме мястото на майка си, а самата майка ще бъде отрязана.
Аз на негово място, при поредната възложена задача от майка ми, съвсем спокойно бих казала: виж сега, аз не съм робот, работя на две места, изплащам заем за твоя ремонт, не мога да видя семейството си, в момента правя друг ремонт, имам нужда от почивка, а ти вместо да си благодарна и да ми помогнеш, ме натоварваш допълнително. Другия път като имате планове със сестра ми, мен не ме включвай в изпълнението, както сте ги измислили, така ще ги осъществите и без мен.
Ама не може тоя мъж да е толкова загубен бееее. Злодеида, наистина. Дай му да прочете коментарите. Тогава ще го видиш наистина да мига с отворена уста

# 383
  Злодеида си го обича, той я обича, хич не е за раздяла положението. По-горе бяха писали да му дадеш темата да я прочете. Би ли го направил?

# 384
Вие сериозно ли мислите, че един мъж ще чете тези женски бръщолевения?
Че и да се "събуди" след прочитане. Много турски сериали гледате.

# 385
Не е популярно тук, но винаги съм казвла, че моите битки си ги водя сама. Първо уведомявам благоверния какво ще се случи, а после, нищо, че свекърфеята е майка на мъж ми, хващам я на къс пас и си й казвам баш каквото мисля. Ако така продължава да се намесва и дирижира, ще си гледа (сина), щерката и внучето сама.
Щото, те мъжете слушат мама, ама фитилът им е къс и скоро ще са си само двенките.

Ето за този пост се "хващам", защото също ми е правило впечатление, че съветите са всеки да се оправя със собствените си роднини. Аз обаче не мисля така. Като имам да казвам нещо, предпочитам лично и да не минавам през крив телефон. Да кажа на мъжа ми да каже на майка си... Защо? Какво чул, какво разбрал, как го интерпретирал и как го предал... Сложно и дълго. Лично е по-лесно и по-ясно.
   Моята свекърва веднъж се беше обидила, защото й отказахме нещо. Синът й й беше отказал, от наше име, но предполагам, че в характерния си стил е казал: "Сори, маман, няма да стане твоята работа." И жената се обидила. Отидох да говоря с нея, обясних й съвсем човешки защо не може да стане както си го представя и ме разбра жената, не е идиот.
   Нищо лошо не виждам и Злодеида да си поговори лично със свекърва си, за собственото си семейство и собствените им планове и финанси.
   Също не виждам причина да се разделя с мъжа си, когото очевидно обича. Направила си е някои изводи, грешките няма да се повторят. Ако той продължава да ги допуска, поне тя няма да се връзва вече да са и за нейна сметка.

# 386
  • при късмета
Вие сериозно ли мислите, че един мъж ще чете тези женски бръщолевения?
Че и да се "събуди" след прочитане. Много турски сериали гледате.
Никой не твърди, че е гаранция, че ще се събуди. Лично аз го казах "за да се види отстрани". А дали ще се събуди и изобщо способен ли е да се види отстрани, е въпрос на личен капацитет

Clotilde, с този ти пример, според мен изкарваш мъжа си неспособен да се разбере или да обясни нещо елементарно на майка си.
Аз съм на мнение, че всеки се оправя със собствените си родители, именно защото тяхната връзка е различна и за толкова години, все са намерили начин да си изясняват ситуации и мнения помежду си. Ако трябва и за тези отношения да мисля, не бих го приела. Да се оправят както намерят за добре, тяхна си работа

# 387
   А, няма такова нещо. Абсолютно си е оправен мъжът ми и с всякакви хора може да се разбере и справи. Неделикатен е бил в този случай и свекърва ми се беше обидила. Нормално. Възрастни са родителите ни и си искат внимание. Трябва и подход. То към всички хора трябва, не само към възрастните. Но аз си предпочитам личния контакт.
   У нас още преди много години сме се разбрали, че не ги делим на мои и твои. Общи са ни.

# 388
  • при късмета
Зависи за какво става въпрос. Ако свекървата даде нещо за ядене на детето, за което му е рано или не го давам по други причини и аз съм там в момента, е повече от ясно, че ще реагирам на момента и няма да обяснявам ситуацията на мъжа ми, че той да ѝ казва каквото и да е. Ако обаче има навика да се натриса без предупреждение, защото така си прави,  след първия път, ще държа да няма втори и в този случай смятам, че мъжа ми е този, който трябва да ѝ го обясни. И изобщо няма да ходя след него и да се интересувам как точно е решил проблема. Дали е бил деликатен или не, ще предположа, че е произтекло от начина по който се е държала майка му

# 389
Чета за "свекърво-тъщата" и си мисля, какво се случи наскоро на един нежелан {зет -съпруг-баща} всичко това в кавички... Тръпки ме побиват... Това е същата психопатия. Да отделиш внуче от баща му заради извратените си мании. Какъв вуйчо, какви пет лева. Ужас.

Общи условия

Активация на акаунт