Въпросът е, че няма нищо задължителнои наистина сватбата трябва да е такава, каквато си я харесват младоженците. Още повече, че какво извеждане, като в масовия случай си живеят заедно. Така че по темата за оркестъра, бъдете настоятелни сватбата да бъде изцяло по ваш вкус.
Само като страничен наблюдателна вметна нещо- казвате"не искам да ме гледат като мечка", но в съвременните сватби има не по-малко "мечкадарско" по показност. Извеждането от дома с оркестър ви е селско, ама воденето на булката от бащата под арка от изкуствени цветя би трябвало да е "умиляващо". Същата работа. Особено под неграмотните приказки на някой водещ, съвсем се разбива на пух и прах западният, уж изискан маниер. Чувала съм "младоженека...", "Сега ще влезне..." и ред още диалектизми, които нямат, според мен място на точно такъв ритуал, бил той и фалшив.
"Европейци сме, ама не съвсем" - кило шоколад за който се сети откъде е цитатът!

Относно воденето на булката от бащата, имахме избор да влезем в гражданското с кумовете, или да ме заведе баща ми. Тъй като аз цял живот съм живяла с втория съпруг на майка ми, който ме е отгледал като свое собствено дете, просто исках да му засвидетелствам обич, и затова избрах да ме заведе той. Иначе щяхме да си влезем само с кумовете, и така. Та това е причината.
Относно извеждането на булката-тук където ще се омъжвам така му казват, иначе не знам как се казва по принцип.
Ние няма да имаме изнесен ритуал, та да ме отвежда баща ми до арка от изкуствени цветя.