По-бърз растеж на косата - тема 11

• 53 402
  • 799
  •   1
Отговори
# 285
natka,абсолютно така е! Преди време  някаде из темите изразих мнението си ,че ако не се поддържат дължините и косата цъфти и има нужда от често подстригване няма как да се очаква дълга коса, някой от дамите не бяха съгласни.🤷‍♀️
Аз съм много доволна и от черното ямайско рициново масло, мажа го в комбинация или с Икаров или с тривитаминол защото е много гъсто и самостоятелно не може да се размаже. Имам доста бебешки косички,много им се радвам.

# 286
Ти и да не я подстригваш, ако краищата се късат и пречупват, сами ще отпаднат от картинката и/или просто ще са одърпани... Достатъчно такива коси сме виждали - никакво рязане че гони дължина нали, а тя дължината към краищата вече не става за гледане.
Освен масла и маски, който иска дълга коса е хубаво през максимална част от времето да я носи прибрана - при мен това дава голямо отражение в какъв вид ще са краищата - особено много си личи в края на зимата че зимните дрехи и якета често я наелектризират повече и триенето и в плетените неща в комбинация с климатиците хич не се отразява добре. Но в периоди когато все съм я носила вдигната с шнола, в края на зимата няма тези поражения. Моята коса само тогава цъфти евентуално, та си виждам разликата.
И в предните поколения, когато жените традиционно са носили дълги коси - реално колко са ги носили разпуснати? Все са били минимум в плитка прибрани, ако не и още повече от това.

# 287
natka,абсолютно така е! Преди време  някаде из темите изразих мнението си ,че ако не се поддържат дължините и косата цъфти и има нужда от често подстригване няма как да се очаква дълга коса, някой от дамите не бяха съгласни.🤷♀
Аз съм много доволна и от черното ямайско рициново масло, мажа го в комбинация или с Икаров или с тривитаминол защото е много гъсто и самостоятелно не може да се размаже. Имам доста бебешки косички,много им се радвам.

Черното рициново масло може ли да се използва на руса коса? Преди време щях да си купувам Амла, ама четох, че потъмнява косъма…

Откъде го купувате?

# 288
Аз съм брюнетка и не мога да кажа дали потъмнява,реално има висок процент пепел в Ямайското рициново масло затова му казват черно,самото масло е с цвят мед ако това ви дава някакъв ориентир. Мисля, че не би трябвало да оцветява . Относно Амла ,ползвах преди време маслото беше зелено,но честно казано не ми хареса. Никакъв ефект не видях дори блясък нямаше,малко като матирана ми стоеше та не го препоръчвам.
За Ямайското ето това е моето, екстра дарк.
https://shop.curly.bg/product/yamaysko-cherno-ricinovo-maslo-eks … stor-oil-118-ml-1

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 08:24 от CoCoMilk

# 289
  • Пловдив
Аз съм тъмно руса с кичури. Не съм забелязала потъмняване 😊
Купувам го от Iherb.

# 290
Краищата са много важен фактор.
И да, главна причина са да не може да се постигне дължина.
Преди повече от десет години с много усилия и проба-грешка разбрах как да не ми цъфти косата, изградих си рутина и оттогава цъфтежи не съм видяла.
Моята коса иначе е от бавно растящите.
Сега проблемът ми е лека сухота, в краищата, тя идва от боята според мен, защото аз просто почти никаква топлинна обработка не й прилагам. Но като цяло краищата са добре изглеждащи, аз и затова не я подстригвам.
Не виждам смисъл, косата ми няма нужда от подстригване. Иначе я режа на 3-4 месеца за освежаване, но това е ако не гоня дължина.
За масажа -имам огромното желание да опитам, но честно казано не зная правилната техника. Виждала съм ефект от Стимуланта на Икаров, от таблетки Приорин(ново растежни) и хининова вода.
Стимулира и до днес си го купувам.
Но нищо специално и много подпомагащо растежа не съм открила, а съм пробвала много неща.
Как точно правите масажа? С масла, с гребенче или без? Има сега едни кръгли сус зъбци, от сума ти време им се чудя.

Иначе се чудя защо ми е дълга коса, като ще е вечно на опашка? Така, че я нося често пусната. Прибера ли се в къщи, готвене, чистене, веднага я връзвам.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 21:22 от Caroline_Bingley

# 291
Аз правя масаж (но не винаги) със силиконова кръгла четка,мисля че добре ми действа.

# 292
Ще ви върна на спрея на Кокосолис - аз лично съм доволна и мисля, че има ефект при мен. Освен това не ми омазнява корена и не утежнява косата, даже ми дава лек и естествен обем в корена.
Относно масажа на скала аз си правя с връхчетата на пръстите, със самите възглавнички и кога не забивам нокти в скалпа. Ползвала съм и една опаковка от стимуланта на Икаров, бих го препоръчала също. Смятам, че е работещ бюджетен продукт.

# 293
Каролин, би ли споделила рутината си против цъфтежи? Моята коса цъфти страшно. Не боядисвам, преса не ползвам, единствено сешоар и винаги с термозащита и не мога да се отърва от цъфтежи. Съответно, дължината стои една и съща, защото краищата се късат.

# 294
А с каква дължина е косата ти? Има един гаден период когато е около раменете или не много под тях и тогава краищата най-много се одърпват че постоянно има триене в каквато дреха е върху раменете.

# 295
Рутината си я изградих в студентските години, когато бях руса и я изправях всеки ден, боядивах я често и се съсипа.
Преди това и като ученичка ми цъфтеше.
Решението при мен се оказа спиране на всякакви уреди-преси и маши, много маслени маски, задължително кристали или някакво олио преди сушене, и никаква филажна ножица. Това е. Аз като цяло много се грижа за косата си от ученичка.
Просто не я тормозя с преси и маши от години вече. Много рядко се изправям или къдря с маша.
Пия и витамини-биотин и цинк.
Маслените маски много помагат.
Няма да спра да повтарям, че за цъфтежа главно са виновни пресите. Сама видях как при мен подейства спирането им.
Но им си друго-аз вече не искам да съм идеално права, харесвам си чупливата коса и я нося така. Установих, че това е прическата, която ми отива най-много. Преди години или я изправях през ден или я къдрех с маша.

# 296
Благодаря, Каролин. Моята по принцип се къса. Дори като ученичка, когато и сешоар рядко ползвах пак цъфтеше.
Натка, до средата на гърба е някъде, обаче беше много лошо подстригана на пластове и не е равна в момента. Най-дългата част е до линията на сутиена, но има хиляди по-къси пластове и цялостното впечатление е за по-къса коса. Обаче си права, че докато порасне до под раменете отне много време.
Искам да порасне още малко, или по-точно да се изравни и да поддържам тази дължина. Много дълги коси не харесвам, къса не ми отива, до средата на гърба според мен е идеална дължина, но много бавно се получават нещата.

# 297
Това с до раменете го играх с години, та от опит го казах а не само от наблюдения. Много е досадно, но трябва някак да я опазиш да го израсте това и да е достатъчно здрава да я задържиш.
Предпазване вдигната с шнола или мек ластик когато можеш, спане на копринена възглавница или с боне, избягване на дрехи от по грапави или наелектризиращи материи, отделно вече маски и терапии и т.н.
Олаплекс 3 ми помага също, май я бяхме коментирали в тая тема или подобна. Не постоянно но от време на време само и пак има разлика.
Моята я отгледах дълга като се върнах към къната, с химическите бои бях принудена да е все до раменете че е тънка и те бързо я увреждат. Но това не става за всеки, просто при мен и без това цветът с къна е близък до това което искам.

# 298
Ямайското  масло е много гъсто и неприятно за нанасяне. Много рекламират Батано масло.  Някой ползвал ли го е? Има ли ефект?

А за спрея на Коколис е някаква напарфюмирана водица, никаква работа не върши. На мен ми омазняваше косата.

# 299
Масажът го правя с пръсти, нищо специално.
Имам и силиконова четка която ползвам под душа понякога. Ако ги гледаш в Instagram с какви чудесии и уреди си правят масажите и по колко време, ще се откажеш...

Почнах да втривам с пръсти само по няколко минути, имаме малък пясъчен часовник за децата да си отмерват миенето на зъбите и с него почнах да си засича, тоест по три минути. Сега вече успяваме по два пъти да го обърна тоест 6 минути, защото съм слаба в ръцете 😂 супер минимално усилие, но по мои наблюдения доведе до много положителна промяна. Не е нужно да е с някакви уреди и да е по 20мин всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт