По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 721
  • 539
  •   2
Отговори
# 360
Всички ламеларни води имат такъв апликатор,явно за по-прецизно нанасяне по кичурите.
Ти си знаеш,но да не си докараш някакви проблеми със скалпа...

# 361
  • Между гори и планини
Благодаря, за сега нищо не е навредил. Но ще имам предвид.

# 362
А защо има такъв апликатор тогава 😮
Аз реално го нанасям на скалпа, но масажирам и то става на пяна на косата. На мен ми действа много добре , разликата в дължината на косата ми е видна и ново порасналата коса също.
Защото е течно като вода, ако е с по-широко гърло е много лесно да излееш прекалено много. Всичките такива течни са с такъв накрайник с малък отвор, независимо от марката.
А за фриза след измиване - къдрави и чупливи коси колкото по-малко ги пипаш докато съхнат и след това - толкова по-малко фриз. Сресване, оформяне на къдрици и каквото се сетиш - по време на миене, с балсама, докато е мокра и т.н., абе разбра ме. Даже и със сешоара не я "издухваш" а слагаш дифузер за да няма силна струя да я размята а да е разпръсната струята въздух. Иначе колкото повече я пипаш или да решиш да я сресваш вече суха или съхнеща... хвърчи и изглежда одърпана чак на моменти. А имаш хубава коса, с малко хидратация и оставяне да съхне сама, би изглеждала много по-здрава.

# 363
Доня, много сте готина! Purple Heart
Единственият серум за скалп на Елсев е този, но не знам дали е хубав.

https://remedium.bg/elsev-serum-full-resist-102ml-076637/p

Аз слагам само масла. Имам в момента три масла, които ползва за скалп:
Стимулант на Икаров
правя си олио от розмарин по рецепта, която намерих в профила на една дама (на водна баня слагате в съд качествен зехтин и листа от 5-10 клончета розмарин, готвите 10 мин на водна баня, прецеждате и ползвате)

ето това масло, има и спрей към него, който също имам:

# 364
  • Между гори и планини
Гледах онлайн в Берьозката, то имало и шампоан и балсам с репей, с коприва... Аз в магазина видях някакви с лук и чесън, но бързахме и не им обърнах внимание. За сега имам шампоани и балсами ( че и турските с магарешко мляко и конски) и няма да купувам нищо. Но ще имам предвид 😊

# 365
  • Някъде там
Включвам се само да напиша на Доня Дафина Черешова, косата ви е разкошна. И с къса и с дълга коса сте много чаровна. Браво за гриживите и за постоянството, отплащат се.
Относно серума на Лореал,  лично аз не бих рискувала да го нанасям на корените си.

# 366
  • Между гори и планини
Много сте мили момичета, благодаря ви!
Не го нанасяйте в корените, но пак го имайте предвид, че наистина е добър! Особено за къдрава или чуплива коса, склонна към заплитане, което пък води до накъсвания. Наистина има резултат. Утре ще го пробвам и това масло от репей.

# 367
Недейте да нанасяте в корена. Може да си докарате проблеми.
Сетих, че Стимуланта на Икаров вече има и коприва в състава, което ме радва, тя е много добра за грижа за косата. Трябва да си купя скоро пак от него.
Аз от серията dream long на Лореал съм ползвала само маската и едно олио. На моята коса не прави нищо.
Но пък лилава серия за хидратация, hilauron plump е много добра и дори само балсама ми се отразява чудесно.
Имат си значение нуждите на косата. Колко е третирана, боядисвана и т.н.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 10:38 от Caroline_Bingley

# 368
А ако кажете кой продукт при вас подейства магически относно този проблем ще съм много благодарна:

На всяко сресване е задължително.

# 369
  • Между гори и планини
Това е накъсано нали?
Вероятно нещо да направи косата по еластична и хидратирана. Може би комбинация от продукти.

# 370
В Берьозка продуктите хубави ли са? Преди време много купувах един салам, който се води тип колбас, телешки. Обаче последно като отидох видях, че много от стоките им са украински.

За коса това масло, което показах е с произдох Полша.

Много жени хвалят Приорина като добавка и съм чела доста мнения, че хубавият Приорин е от Турция, бил много по-ефикасен и цената му била в пъти по-евтина.

# 371
  • Между гори и планини
Аз купувам риба, черен хляб, горски плодове, сосове за мариноване на месо и чат пат нещо сладичко и Гречка от там. За сега не съм пробвала повече. Но това което съм ми харесва.
Извинете че не е по темата.

# 372
Много съм доволна от брахми-то. Мих си косата на 4ти, три дни по-късно е същата. А ми се омазнява през ден я мия по принцип от няма накъде. След като си измих косата ми стана някак по-жива. Не съм имала суха носа и изтощена, но някак си стана .. не знам как да го кажа не я усещах хубава.
И обем ми направи, а аз обем нямам освен ако не се суша надолу с главата и това трае половин час.
Утре ще си мия косата и ще сложа амла преди това. Ще ги изредувам отделно нещата да видя кое как влияе и после ще ги смесвам и се надявам да има положителен ефект и за растежа. Но дори и да нямам уау растеж както от къната, ще съм доволна и на този ефект, който сега има.

# 373
Амлата е много хвалена за растеж. Все се каня на тази в ДМ, която е на марката Алтея. Но гледам да изразходя маслата, които имам, защото знам, че маслата може да гранясат и не е хубаво да стоят дълго време.

# 374
Имам амла, касия и брахми. На прах. Може и за лицето да се правят маски, което е плюс.
Абе има защо индийките да ползват тези билки. Масло чисто не ми е гранясвало освен едно кокосово, което лятото се стопи и после се стегна и граняса. Но други не са ми може би защото аз за няколко месеца ги изразходвам. А и като сложих брахми в корените, надолу сложих масла. Тя и сега не ми е за миене косата, макар, че често я пипам и връзвам и развързвам и чопля нещо😀 доста съм доволна, такъв ефект не съм постогала от козметика.
По едно време правих oil pulling  с кокосово масло и да си кажа честно много добре повлиява на зъбите и дъха. От време на време и си лапвам по една лъжица. Много е приятно самото масло. 😀

Общи условия

Активация на акаунт