По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 744
  • 539
  •   1
Отговори
# 345
  • Между гори и планини
Не съм се сещала да се снимам. Аз така си ходя из градината на село. Защото цял ден съм вън и гледам да си защитя лицето и косата. Понякога връзвам косата, слагам обикновена кърпа и шапка с голяма периферия. Въобще няма кой да ме види освен кокошките 😂

# 346
Много красива жена сте! Успех в постигането на целите с косата. Къна опитвала ли сте? Тя има подхранващи свойства. Simple Smile

# 347
  • Между гори и планини
Много благодаря, не съм пробвала с къна.
Много рядко съм използвала тониращ шампоан с кератин на Виктория. Но косата ми става много твърда. Тя и без това не е мека и се старая да я омекотявам по всякакъв начин.
Наскоро взех масло за коса  от Берьозка, чувала съм че от него също расте бързо косата.

# 348
Много сте красива! С къната може да израсте също, но първото къносване при мен я правеше малко по-суха косата, после обилно хидратация и на следващото измиване беше моята си. Пробвай с амла, касия, брахми. Аз се правих с брахми онзи ден, мека и с обем стана, а аз нямам обем😀

# 349
  • Между гори и планини
Аз след домашната маска съм с коса като облак. Към обем го докарвам, защото косата ми е чуплива, дори на букли, ако мокра я оставя да изсъхне без да я вържа. Много хидратация ѝ трябва, иначе става много суха.
това е след домашната маска и леко издухана коса.
Маската е - кокосово масло  , жълтък, 1суп.л водка, масла за коса от аптеката. Мажа в корените и дължината, масажирам хубаво скалпа. Овивам в найлонова торбичка, хавлиена кърпа, да се затопли. Стоя така около час,може и повече. Измивам с шампоан и се радвам на дълбоко хидратирана коса.

# 350
И на мен така ми действат напоследък маслата(особено кокосово от години не ми действа добре на косата).
Същата стои като облак, като захарен памук, това е фриз.
За мен това е знак, че маслото не е моето и не ми действа добре.
Косата ми седи една такава изпръхнала, бухнала.
А преди е била гладка, мека и лъскава след масла.
Реално ми стои като изтощена.
Може би ще преустановявам маските с масла.
Моята също е повечко суха. И е от боядисването, понеже аз друго нищо не й правя.
Сега си купих крема на Олиосета, уж много вълшебен, много хвален, да видим.
Ето я, изправна е. Напоследък я изправям малко по-често. Дълга е до пъпа 😂 и ми харесва как стои права,просто, защото е много дълга и се кефя да е права.
Никога не съм си представяла, че ще стигна такава дължина някога, а винаги съм искала.
При последното боядисване с професионална боя косата ми стана на нищо.
Реално не трябваше да мажа пак краищата, но от пуста суета ги намазах и сега са много изтощени.
И се чудя как да я възстановя.
Няма да ги отрежа, защото не цъфтят и реално не е чак толкова зле.Амбицирала съм се да ги възстановявам.
Доня Дафина Черешова, вие сте от малкото жени, на които отива къса коса.
И тъмното да знаете е вашият цвят.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 10:40 от Caroline_Bingley

# 351
  • Между гори и планини
Аз никога не съм се боядисвала, не помня на късата коса с тониращ шампоан ли съм. Уж гледам да са в кафявата гама, но явно съм с цвят кафе.
Моята е бухнала от сешоара. Понеже само издухвам без четка и всеки косъм се къдри самостоятелно. Ако я оставя пусната да изсъхне сама, става на букли. Ако я опъна на опашка, става на вълни както в днес .
Ей това купих от Берьозка. Казаха да го затопля на водна баня и да нанеса по корените. И да не го смесвам с друго.

Някой ползвал ли го е?
Иначе като си мия косата ( когато няма маска), слагам в корените това то загрява скалпа, аз доста слагам, масажирам, става на мека пяна. А по дължината слагам балсама от тази серия. Докато се къпя ги оставям да действат. Като изплакна и косата ми става гладка, после не ми се заплитат краищата и не се къса. Мисля, че от това загряване на скалпа, косата ми започна да расте по- бързо. Направо съм влюбена в тази серия за коса. Като си вържа косата и виждам колко много нова коса расте. Отдавна не съм имала гъста и плътна коса!

# 352
За загряване на скалпа мн обичам да си смесвам някакво базово масло с канелено. За целулит също става. Ама после си миеш ръцете без да се пипаш на др места 😀
Аз си слагах в един момент в шампоана малко канелено и малко розмариново масло ама вече не ползвам такива бутилки за многократна уп-ба за шампоани.

# 353
Репейното масло ми го беше препоръчала една кожна докторка, при косопад след ковид и цялостно като много полезно за косата.

# 354
Масло от репей не съм ползвала, но редовно си правя отвара от корен от репей и съм много доволна.

# 355
Доня Дафина Черешова , косата ти е чуплива като моята и затова така става.
Аз бих я оставила изсъхнала и бих я носила в естествен вид, на вълни. Моята е същата.

# 356
  • Между гори и планини
Да, аз на младини я изправях, мечтаех си за права коса. Нали, който каквото няма 😊 Но при такава коса, най малката влага и я къдри отново - мъгла, да ми стане горещо и хоп- всеки косъм се къдри самостоятелно. За това и вече не го правя. В ежедневието си съм с вързана коса, че много ми топли, по поводи я пускам и правя прическа. На около 5 години, когато почти стигне до кръста, ми писва и режа много генерално. Стоя две години с къса коса и пускам отново.

# 357
Да, аз на младини я изправях, мечтаех си за права коса. Нали, който каквото няма 😊 Но при такава коса, най малката влага и я къдри отново - мъгла, да ми стане горещо и хоп- всеки косъм се къдри самостоятелно. За това и вече не го правя. В ежедневието си съм с вързана коса, че много ми топли, по поводи я пускам и правя прическа. На около 5 години, когато почти стигне до кръста, ми писва и режа много генерално. Стоя две години с къса коса и пускам отново.

Същата съм и аз. Аз не се харесвам с права коса вече. Сега съм в някакъв такъв период,
в който ми се е приискало да я изправям по-често, заради хубава дължина.
И това значи веднъж, два пъти месечно.
Иначе отблизо десет години не я изправям редовно, както правех преди. Нищо не я правя. Преса и маша моята коса вижда много рядко.
Много повече се харесвам с чуплива коса, каквато ми е попринцип естествената коса или къдрава. Затова обичайно я начупвам с пяна или спя със сатенен ролер и тя става на едри букли.
Изляза ли навън се къдри, във Варна ако съм, или където и да е на влажно и до море, бухване и вълни 😀
Всички колежки ми казват да не я изправям. Аз съм на същото мнение. Винаги съм си мечтала за къдрава коса. Никога за права.
Това с правите до гладкост коси го наложи времето и модата.
За мен най-красива винаги ще си остане чупливата, обемна или къдрава, гъста коса, на етажи, тип Синди Крауфорд от 90-те или Джулия Робъртс.

# 358
Иначе като си мия косата ( когато няма маска), слагам в корените това то загрява скалпа, аз доста слагам, масажирам, става на мека пяна.
Леле,това е продукт,който ламинира косъма и се нанася само по дължините,на поне 1-2 пръста от корена.
Това не е серум за скалп

# 359
  • Между гори и планини
А защо има такъв апликатор тогава 😮
Аз реално го нанасям на скалпа, но масажирам и то става на пяна на косата. На мен ми действа много добре , разликата в дължината на косата ми е видна и ново порасналата коса също.

Общи условия

Активация на акаунт