По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 150
  • 531
  •   1
Отговори
# 405
  • Под Слънцето
Аз подмятквам един гребен от бамбук вече над 15-16 години и не го заменям за нищо. Но сега като съм с къса коса не го и ползвам много  Wink

# 406
Петна не съм имала, да чукна на дърво!
Колко косъма на ден е нормално да паднат? Аз докато я мия падат около 5, докато се реша пак толкова. Много внимателно сресвам, чупливата коса се реше от връхчетата към корена. Ако падне повече, вече се притеснявам. През деня е вързана и не пада. Сега си търся хубав гребен и четка, да не са пластмасови. Гребен от кост и четка от естествен косъм, ако си открия.
Около сто, но не само при разресване. 😀 общо взето оставяме много косми, но не се виждат как падат и тн. Иначе и при мен при къпане и рясане са пет косъма, но виждам по пода какво става, дори като съм почти постоянно с прибрана коса.

Аз моята коса я реша преди миене и ако ще правя прическа, която включва заглаждане на косата към скалпа, да не стърчи. Не ми се заплита.

# 407
  • Mediterraneo
5 косъма падали, вика, аз ще почерпя, ако видя десетина косъма при къпане и сресване. Между мен и дъщеря ми сифонът може да се задръсти при миене, нейната коса е огромна, гъста, че и твърд косъм; моята е гъста също, но с фин и лек косъм. При сресване също отива солидно количество.

# 408
  • Между гори и планини
Аз имам страх вече, след последната загуба. Може и да падат, въпреки, че не знам как, понеже съм в повечето време с вързана коса с шнола. Дори докато спя е на хлабава опашка, че иначе ми пречи и топли много.
Я кажете, кое е по- добре за чуплива коса? Четка от бамбук или от косъм на глиган? Гледах и гребени... И сега съм в чуденка.

# 409
Е, не е баш точно така. Негърските коси са съвсем различни и като структура, и като гъстота, поддръжката им е съвсем различна и трудна от една европейска коса, пък било то най- гъстата и къдрава възможна.
Да, така е. Затова казах, че разлика има според различните народности. Негърските са друга работа.Съвсем различни от на всички останали. Сещам се и за циганите.
Вие виждали сте циганка с грозна и рядка коса? Аз не.
Скандинавците повечето са руси и фини коси.
Реално всичко си е ген. Освен народност.
Има си особености. Но пак огромни различния да има между косите, няма.
Идеята ми беше, че като се казва нещо искам да знам доводите за това твърдение с реални примери😊
Иначе няма как да го взема насериозно. .

# 410
Ми, наистина при решене  и миене ми падат сравнително малко косми. Айде не 5,20 примврно. Защото ги обирам и ги хвърлям после. Но както казах в ежедневието си падат повече, по пода се вижда, докато спим, докато се преобличаме и тн. Което е нормално.

# 411
  • Между гори и планини
Сигурно. По пода не си личи, с килими сме и котки и всеки ден чистя.
След ковида ми оставаха шепа кичури в ръката докато се къпя, докато се реша. Такъв косопад никога не бях имала. Преди години косата ми заради стрес изсъхна за около месец и стана като слама. Сега внимавам, правилно хранене, никакви нерви и така. Миналото лято мъжът ми беше в болница и аз с него. След три дни имах видимо повече бели коси, но поне са на главата ми 🤪

# 412
Аз след второто раждане едва не оплешивях. Ама буквално кичури падаха, постоянно. Не смеех да се среша. Слава Богу спря и сега се възстановява. Е, тези, които растат са бели, ама какво да се прави Grinning

# 413
  • Между гори и планини
Част от моите бели коси са много смешни, защото са кестеняво- бяло и така косъма е пъстър от горе до долу . Вече бая сребро в косите имам, обаче не ме дразни, на светлина косата придобива още повече блясък. Бели, зелени, важното е да са ми на главата 😂

# 414
Аз като се къпя ми пада огромно количество коса винаги...веднъж тръгнах да ги броя и ми прилоша от бройката и даже не завърших броенето...а сега, откакто често стилизирам чуплива и не реша между къпанията, поне се успокоявам, че е количеството за няколко дена.

# 415
Как имате нерви да броите?
Имах период, в който пода на банята почерняваше, пардон, почервеняваше от падналите ми косми. Не само че останах с половин коса, но е косъма ми беше изтънял. Абе ужас беше някакъв.
Лека полека спасих положението. Мисля, най-много ми помогна изплакването на косата с отвара от корен от репей.

# 416
В момента се боря с косопад. На мен тази отвара от корен от репей така и не ми е помагала нито за растеж, нито за косопад. Обаче ползвам масло от репей в корените преди измиване и едно спрейче от същата серия. Намерих ги в нотино за смешни пари, полска марка са.
Започнах от месец и половина да си правя терапия с дермаролер и серума за сгъстяване на Aveda. Като гръмнал бойлер съм, нови косички растат във всички посоки. Тъй като серумът свърши, сега съм си поръчала две кутии с ампули. Едните са от ДМ на марката Black Professional Line, а другите са на Екре. 

# 417
Предполагам, говориш за продуктите на Elfa farm. Аз също съм доволна от шампоана и лосиона им, ползвам ги от време на време и аз.

# 418
Да, точно те са продуктите. Шампоана не съм използвала.

# 419
5 косъма падали, вика, аз ще почерпя, ако видя десетина косъма при къпане и сресване. Между мен и дъщеря ми сифонът може да се задръсти при миене, нейната коса е огромна, гъста, че и твърд косъм; моята е гъста също, но с фин и лек косъм. При сресване също отива солидно количество.
Моята е чуплива и по принцип не я сресвам много-много. Но преди да я измия - задължително и то не само с едрия гребен ами баш си ресане. Иначе точно така ще стане с канала, особено както я бях отгледала и мокра стигаше почти до кръста ми. Не е много гъста, но си има какво да пада. Реша още веднъж след това с балсама, под душа (там е с четка тип detangler) и... до следващото миене почти никакво съществено сресване Grinning Е много ясно че ще има какво да остане по гребена когато пък се наканя. Но не ми хрумва да ги броя - един доктор ми рече преди време че стресът е много вреден и когато мога да го избягвам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт