По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 163
  • 531
  •   1
Отговори
# 390
А ако кажете кой продукт при вас подейства магически относно този проблем ще съм много благодарна:

На всяко сресване е задължително.
Имаш ли бели коси?
За мен това са бели косми,тонирани,обезцветени,"подхранени с маска"...Телефонът ти ли е много хай?...

Брахми вземайте вътрешно,много добра добавка.
Амла и брахми нанасяни на косата в продължение,не носят нищо добро

# 391
Защо да не носи добро? Какъв опит имаш с тях?

# 392
Това са добавки,които не са за нашите източно-европейски коси,Това са хард добавки,които сами по себе си са невероятни,но влияят добре на гъсти коси с дебел косъм.
Изсушават и фризират нашите коси.
Вземани вътрешно няма грижи,организмът си ги разпределя регулярно.
Ако някой тук в групата е с коса като на индийките,евала.Но,мнозинството не сме,та слагам удивителна

# 393
Ами то много голяма част от продуктите не са за нашите кожа/коси. Както азиатската козметика. Но всеки си преценява какво и дали да ползва. Аз не очаквам да ми порасте за два месеца до под кръста. Но има разлика от био-грижата и от това да се разчита само на шампоан и маска.
Аз поне не съм постигала нищо с такива купешки продукти.
За индийските билки не знам, но съдя по ефекта, който къната ми даваше.
Моята коса е мазна и нямам против да се регулира омазняването - това, което реално стана след ползването на тези продукти. И то от първо ползване.
Най-малкото, че подстригвам косата си 1-2 пъти годишно и то не защото е нацъфтяла, а защото сменям прически и правя драстични промени.
Вътрешно избягвам да приемам такива продукти.
Говоря за мен и моят избор и личен опит. Всеки си познава тялото.

# 394
  • Някъде там
В Златна рибка има намаление на продукти Hairburst.Hands V Поръчах шампоан, балсам, маска и спрей за растеж. За първи път ще ползвам техни продукти, дано има ефект. Да се подготвим за лятото с красиви коси. Sunglasses
Малко извън темата: Някоя да е правила поръчка от там, кодът за намаление LOVE само на определени продукти ли е, защото не се приложи при мен? По принцип и друг път съм имала проблеми с действието на кодове, затова питам.
А и друго: Имате ли наблюдения върху Led четките за коса, които стимулират растежа?
Спрейчето за растеж съдържа коприва, но по скоро целта му е подхранване, хидратация и спиране на накъсването, което индиректно ще подпомогне растежа на косата.
Сподели после как ти се отразяват.
 Аз съм използвала само шампоан и балсам.

# 395
Косата си е коса навсякъде по света. Разлики има спрямо народности, но все е коса.
Най-вече ген и структура на косъма.
Аз съм гъста, дъгла и доста голяма коса.
Баш като на индийките не е, но е такава. Сериозно си мислех да ги пробвам. Не виждам с какво може да навредят наистина.
Ако има сериозни доводи и доказателства за някаква вреда бих ги приела насериозно.
Или някоя да е пострадала, да е имало обратен ефект, тогава да бих се усъмнила.
В конкретния случай ще опитам как на мен ще ми се отрази и тогава ще си правя изводи.

# 396
  • Mediterraneo
Е, не е баш точно така. Негърските коси са съвсем различни и като структура, и като гъстота, поддръжката им е съвсем различна и трудна от една европейска коса, пък било то най- гъстата и къдрава възможна.

# 397
  • Между гори и планини
Аз като живях в Ямайка мислех да отида и да си изправя косата на фризьор, че тогава бях на фаза да не си харесвам чупливата коса. Добре, че не съм го направила, вероятно щях да остана с два косъма на главата 😬

# 398
  • Под Слънцето
О!  5 години пусках косата, мацотих с кво ли не, само за да ме оплетат на малки тънки негърски плитки. Седях с тях около 42-3 дена. И като тръгнах да се разплитам.. останах без коса. Сега съм с много къса и така ще я поддържам, че е мъка

# 399
  • Между гори и планини
Тези плитки винаги са ми изглеждали неудобно, прекалено опънати, не боли ли, сърби ли, как се мие косата?
Преди 20 години приятелка също си сложи, но с удължаване - плитки до кръста, а реална коса до раменете. Не знам после как остана с коса, беше с тях едно лято.

# 400
След плитките си е плашещо и по друга причина - коса си капе по принцип всеки ден накаква, но като е хванато всичко в плитки, я виждаш наведнъж всичката за времето през което си ги носила... а това си е много коса да я видиш в ръцете си изведнъж. Това отделно от факта че те си тежат и изпъват нонстоп, дето наистина не е най-доброто за косата.
При афро коса това се води даже предпазваща косата прическа, техните са изключително сухи и ако ги оставят свободно стават хептен зле. Но на нашите коси с нищо не помага а напротив.

# 401
  • Под Слънцето
Боли-врат след спане. Тежи адски. Имах 12 пакета вплетени. Плитките перях в леген и съхнеха по 3 дена.
Косата ми беше  под  раменете , сега е 5 см. Но не съжалявам. Взех си 5-те пари.

# 402
  • Между гори и планини
Уау! Аз не бих си рискувала косата! След тежкият ковид и косата заплетена на тила на топка и после това което падаше на кичури... Едвам сега усещам, пе съм възстановила част от косата си. И въпреки това, вероятно заради възрастта ми е поне на половина от това което беше преди 20 години. На мен много ми се отразяват на косата и стрес, болест. Та след всяка житейска криза гледам да оправя косата.

# 403
Толкова много не са ми вплитали, но лятото реших в Гърция да ме сплетат. Много се харесах, но не е за мен, издържах май пет дни. Отзад ме сърбеше супер много, пък като се окъпя и на места стоеше хладна косата. Особено ако се окъпя късно вечер, на другия ден ми беше влажна откъм скалпа. Не знам как издържат другите жени по месец 😀

Ако се разплетат внимателно няма какво да ти пада косата от тях, опадалата коса са всички тези около сто косъма, които си падат на ден, само че като е прибрана за месец косата е ясно какъв е резултата.

И на мен така при стрес, веднага се засилва косопада. Петна не съм имала, но много коса е падала и веднага активирам засилена грижа. Това беше преди две години, от тогава се старая да не пропускам грижа.

# 404
  • Между гори и планини
Петна не съм имала, да чукна на дърво!
Колко косъма на ден е нормално да паднат? Аз докато я мия падат около 5, докато се реша пак толкова. Много внимателно сресвам, чупливата коса се реше от връхчетата към корена. Ако падне повече, вече се притеснявам. През деня е вързана и не пада. Сега си търся хубав гребен и четка, да не са пластмасови. Гребен от кост и четка от естествен косъм, ако си открия.

Общи условия

Активация на акаунт