По-бърз растеж на косата - тема 11

• 39 233
  • 531
  •   1
Отговори
# 375
От много отдавна им се каня на индийските билки, и все забравям да и поръчам от Зоя.
Как ги ползвате? Как приготвяте сместта?

# 376
И аз се присъединявам към питане как приготвяте маските с амла и брахми. Ще пускам поръчка от Зоя и ще купя от препоръчаните.

# 377
В сайта пише за всяка билка отделно и на тях има етикети. Брахми приготвих в една купичка с по-топла вода, изчаках малко да изстине, беше с консистенция не много течна, не много гъста. Взимах с ръкавица, не знаех дали ще оцвети нещо😀 взимах по малко и втривах в корените, като си разделих косата на части.
Трябва да се види с кое колко време се стои, амлата мисля, че се приготвяше и престояваше 2-3 часа и после се нанасяше и се стои с нея 1-2ч, касията мисля, че малко време се стои с нея. Все пак, проверете инфо, че ги бъркам малко.

Като видя всяко едно от тях как ми влияе, ако всичко е наред ще ги смесвам. Аз пропорции не следвам, всичко на око си правя.
От зоя междудругото бързо пристигнаха, през нощта направих поръчка и на обяд ми я доставиха на адрес.

# 378
А ако кажете кой продукт при вас подейства магически относно този проблем ще съм много благодарна:
Скрит текст:
На всяко сресване е задължително.
Това е накъсано, някакъв продукт тип bond repair ако евентуално помогне... но пак зависи и колко е зле косата де. Olaplex 3 съм ползвала такъв, доволна съм но и чак чудеса не съм очаквала. То е като маска, намокря се косата преди миене и се нанася и се завива с някакъв найлон да стои мокра. И се стои едни поне 10 минути, до към час може. От повече казват че няма смисъл. И после се измива косата нормално.
Има ефект, единственото което не му харесвам е ефектът който има и върху джоба Joy Моята коса е тънка и рядко, та при мен е икономично ползването му, но при много коса заминава бързо, а не е евтин продукт.
Не знам какво аналогично има евентуално малко по-бюджетно а да върши същото.

# 379
Аналогичен продукт на Олаплекс е Редкен бондинг концентрат от линка. Ако се хване на намаление, излиза по-евтино от Олаплекса. Иначе цените им са подобни, действието - също. Моята коса също много се къса, тънка е и косъмът се изтощава дори и нищо да не я правя. Редувам Олаплекс и Редкен, една идея по-добре е, но не мисля, че има панацея за такива коси.

https://www.amazon.ca/Redken-Bonding-Treatment-Damaged-Concentra … 4a85&gad_source=1

# 380
Е то ако е много зле положението с накъсването, само ножицата го "лекува" това Grinning И това съм правила. Моята беше зле не от третиране и химия, а от тежък ковид. Косата която беше израснала точно по него време и след това, се късаше точно там и само там. Това освен окапването на една част. Но буквално на едно и също разстояние от корена се късаше. При сресване, около мен беше в радиус от един метър обилно поръсена по пода, а отделно от това из цялата къща ръсех. Точно тези няколко сантиметра от косата ми само премахване ги оправи, нищо друго.
Моята е супер тънка и мека, но като цяло е здрава. Не се къса, не цъфти, та това беше като шок тогава. От 20те си години не бях носила коса до раменете, а тогава с кеф я скъсих и го махнах това, то не се търпеше.

# 381
Наминавам само с предложение, момичета. Може да разгледате в bilki нещата. От там имам флорални води и смеси (шикакай, хена, сапунени ядки и др) на цени много по-ниски от в Зоя.Innocent

# 382
И аз имам неща от сайта bilki, включително дървен гребен от нийм, който се води аюрведа и стимулира растежа.

# 383
Тъкмо приключих с поръчките за месеца 😀😀 но ще погледна и аз, благодаря! Simple Smile
Снощи поседях с амла в корените и кокосово масло по краищата. Може би беше грешка, че не срясах косата предварително, не знам. Докато я изсуша стоеше суха една такава. Но като й сложих хидратиращи продукти след миенето, пак стана като с брахмито, придоби обем, мека и бляскава. Остава да направя с касия. Общо взето с този тип продукти поне на мен ми трябва обилна хидратация по време на измиване на косата и преди изсушаване. Но съм доволна. Дано дръпне растежа.

# 384
Азара, с какво измиваш след брахмито, стандартно ли?В хенафокс има една билкова смес за измиване, но изглежда, че от някоя билка правя алергия, защото после много ме сърби скалпа.Тя също е и за подхранване.Мисля да пробвам по отделно билките.

# 385
Азара, с какво измиваш след брахмито, стандартно ли?В хенафокс има една билкова смес за измиване, но изглежда, че от някоя билка правя алергия, защото после много ме сърби скалпа.Тя също е и за подхранване.Мисля да пробвам по отделно билките.

Ами аз за това в случая правя с една по една билките, за да видя дали нямам някаква непоносимост, тъй като последно време правя от странни неща.
Измивам си 2 или три пъти със шампоан ( по принцип измивам два пъти, пък третия с много малко да съм сигурна, че съм измила).
После мацам обилно масла ама и на корените, защото на корените слагам тази каша.
Мислех си да почвам общо да смесвам и трите билки ама после си викам я изчакай..
имаче преди ползвах една серия за коса, баш последните ползвания на шампоана направих алергия ли, не знам и аз. Силен сърбеж, а нямаше никакви пъпки нито зачервявания и го спрях.
Може по-натам да пробвам пак и ще видим. Но растежа беше готин😀 чак аз не можех да повярвам.

Сега си усещам косата много мека и пухкава, баш жива. Скоро не я бях усещала така. Е, малко съм прекалила с маслото за коса след банята, ама бях на тъмно и не видях колко съм сложила

# 386
Азара, какво брахми ползваш - олио или на прах? Ако е второто - с какво го смесваш?
Гледам от няколко дни едно олио брахми в амазон и му се чудя...

# 387
На прах, с нищо не ги смесвам за сега само с топла вода. После вече ще си експериментирам с разни масла да ги смесвам.

# 388
В Златна рибка има намаление на продукти Hairburst.Hands V Поръчах шампоан, балсам, маска и спрей за растеж. За първи път ще ползвам техни продукти, дано има ефект. Да се подготвим за лятото с красиви коси. Sunglasses
Малко извън темата: Някоя да е правила поръчка от там, кодът за намаление LOVE само на определени продукти ли е, защото не се приложи при мен? По принцип и друг път съм имала проблеми с действието на кодове, затова питам.
А и друго: Имате ли наблюдения върху Led четките за коса, които стимулират растежа?

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 15:41 от Анонимен

# 389
В Златна рибка има намаление на продукти Hairburst.Hands V Поръчах шампоан, балсам, маска и спрей за растеж. За първи път ще ползвам техни продукти, дано има ефект. Да се подготвим за лятото с красиви коси. Sunglasses
Малко извън темата: Някоя да е правила поръчка от там, кодът за намаление LOVE само на определени продукти ли е, защото не се приложи при мен? По принцип и друг път съм имала проблеми с действието на кодове, затова питам.
А и друго: Имате ли наблюдения върху Led четките за коса, които стимулират растежа?

Пише, че код LOVE не важи за вече намалени продукти, а както виждам Hairburst си имат намаление от 30%..

И на мен ми е интересно за четките, дали някой използва?

Общи условия

Активация на акаунт