По-бърз растеж на косата - тема 11

• 49 530
  • 693
  •   2
Отговори
# 555
Доня Дафина, много хубава коса и най-вече здрава! С какво хидратираш и сешоар изобщо ли не ползваш?

Моята е права, гъста, но тънка. Преса не съм ползвала от години, но със сешоар суша често и до сухо, защото я мия вечер преди лягане. Сешоарът ми е хубав, суша на средна степен и въпреки това имам чувството, че страшно я уврежда и се накъсва от него.
Моят е лайфен и има функция да редува топла със студена струя въздух, не уврежда косата. Иначе предполагам със студена струя нормален сешоар може, но на мен ми е студено😀

# 556
За пръв път чувам за такава преса. Този тип преси подходящи ли са за редовна употреба като заместител на обикновената преса или са предназначени само за специални терапии?

# 557
Азара, сега се сетих, че и моя има такава функция, но никога не съм я ползвала. Добра идея, благодаря! Със студена струя и аз не мога, замръзва ми мозъка направо Laughing

# 558
  • Между гори и планини
Да. Въобще не използвам сешоар. Ако си мия косата вечер, просто гледам филм докато изсъхне.
Иначе процедурата за коса ми е дълга - шампоана е силно хидратиращ, след това хидратираща маска с арганово масло, след баня - хидратиращ спрей за дължината, специален тоник за корените срещу косопад който много хубаво ги загрява след масаж , и накрая по връхчетата арганово масло. Това всичко на 5 дни. Допълнително си правя и маска с кокосово масло, ракия и жълтък - но около на 2 седмици.
През седмицата задължително ако усетя косата ми суха я мажа пак с арганово масло - на мен не ми се омазнява, разбира се не мажа до скапла. И много хубаво сресвам с четка, да се разнесе по всеки косъм. У дома ходя с плитка, спя с вдигната коса. Не използвам сешоар, преса и подобни.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 11:16 от Доня Дафина Черешова

# 559
Доня, може ли да ми кажеш кой е тоника против косопад?

# 560
  • Между гори и планини
Доня, може ли да ми кажеш кой е тоника против косопад?
Слага се на влажна коса, когато си излязла от банята и от топлината още порите са отворени. Слагам в корените и масажирам няколко минути, докато усетя загряване на скалпа.
Ако някой иска, ще снимам всички продукти за коса които ползвам.

# 561
А аз съм с този другия на елсев оранжевия и със шампоана, ще взема и балсама. Дали си въобразявам не знам, но миналия месец бях с доста силен косопад след раждането, започнах го и вече рязко намаля, виждам сякаш и нови косъмчета. Него ползвам ежедневно, а след баня пяната на парусан и тя сякаш леко загрява.

# 562
И аз препоръчвам другата серия на Елсев, която е в оранжево. Видях, че е тотален хит в интернет и се запасих с нея. Втора опаковка отворих от шампоана и бустера.

# 563
  • Между гори и планини
Оранжевата серия я ползвах от пролетта до скоро, наистина е много добра.
Сега ще ви снимам всички продукти които ползвам, стъпка по стъпка.
Така - мия косата на 5-6 дни, моята както казах не се омазнява, дори лятото. Лятото използвах оранжев Елсев, докато не намерих този

Една седмица слагам тази маска, в корени и дължини. Косата става разкошна!!! Купила съм от един пазар за 10 лв, пак ще я търся
Следващата седмица слагам това в корените и масажирам, загрява корените, но пяната слагам към косата и става много мека
А по дължината този балсам
След измиване на мокра коса в корените и масажирам докато скалпа пламне
След това влажната коса пръскам с този спрей , всичко без корени А по връхчетата слагам от това масло
Ако след 2-3 дни усетя косата си суха, повтарям последните 2 стъпки, като арганово масло слагам и по дължините. Ако искам косата ми да е на букли, след разресване ѝ трябва само това и след няколко минути вече е къдрава.
От дъжд на вятър си правя маска с жълтък и кокосово масло и ракия, мажа с разни бъркочи и билки... Това е, гледам да не е суха, това според мен е най важното.

# 564
Доня Дафина, благодаря ти за труда да снимаш всичко и да обясниш рутината си. 🩷

# 565
  • Някъде там
И аз препоръчвам другата серия на Елсев, която е в оранжево. Видях, че е тотален хит в интернет и се запасих с нея. Втора опаковка отворих от шампоана и бустера.
Това ли е бустера https://www.dm-drogeriemarkt.bg/l-oreal-paris-elseve-serum-proti … 600524198367.html.

Свърши ми серумът на Kerastase Genesis и  имайки предвид, че декември беше натоварен месец, реших да взема нещо бюджетно, което да използвам, докато взема заплата. Засега само два пъти съм го нанасяла, но не съм възхитена – косата е матирана, лепкава и се омазни доста бързо.Дано поне си върши работата.
Доня, прекрасна коса и чудесен резултат.Purple Heart

# 566
Сега ще кажа и аз какво ползвам, кое от всичкото е помогнало не знам.
Значи, родих август. На 3.10 се подстригах и това е от тогава. Втората снимка е от днес. Опитах се да направя същата стойка 😂

Преди ноември, ползвах парусан пяна и парусан серум. Шампоан на евтерпа против косопад.
От ноември ползвам:
Шампоан елсев с аминексил всеки 2-3 измивания, а всеки ден (предимно вечер) оранжевата серия серум аминексил. След баня - пяната на парусан.
Редувам с едно-две поредни измивания Керастаз шампоан и маска architecte (възстановявам ако съм ползвала термична обработка). Когато съм ползвала преса/маша/електрически ролки, ползвам и маската к18 2-4 измивания, на влажна коса, но не когато съм ползвала керастаза.
Добавка за коса, кожа и нокти Solgar всеки ден + една мерителна лъжичка МСМ добавка в сок (може и с вода, но ми е гадно).
Преди всяко миене правя маска за коса с масло khadi vitality grow ИЛИ khadi amla (когато свърши едното, взимам другото и редувам опаковките).
Не мога да не суша косата, защото стои всеедно неизмита, съхне бавно (знам, че изглежда рядка, но не е, просто е с фин косъм 😫). Споменах вече сешоара ми, лайфен, има функция да редува топло-студено и така не вреди.
Термозащитата ми е nuggela & sule и съм доволна, също има и УВ защита (като слънцезащита и може да се ползва лятото). Много бързо се уврежда косата ми от термоуреди, все си мислех, че 1-2 пъти през няколко месеца нищо няма да направят, ама на̀.
Та откакто открих керастаз и к18 възстановяването е възможно и без ножица (говорим само за третирана коса, не нацъфтяла).

Мобилната версия се прецаква и не ми дава да обърна снимката..
не е някаква уау разлика, ама пък сякаш има.
След НГ мисля да включа дарсонвал 1-2 пъти в седмицата. Имам, ама съм го зарязала, понеже май не можеше да се ползва по време на бременността, иначе преди след миене на суха коса го ползвах, за лицето също го ползвах.
Мислех и четката, за която говорихме по-рано да взема, ама ме разубедихте.
Аз съм луда. Откакто си отрязах косата (няколко пъти последните години ми избивят нервите и си го изкарвам на нея и от коса до кръста решавам, че ще подстригвам до врата). Обаче все нещо се прецакваше и аз не търпя кофти коса, изгорена, нацъфтяла и пак на фризьор. И не можех да я пусна по-дълга от под гърдите.
Иначе преси и маши бях спряла и за повече от 6 месеца (не, че някога съм била редовна), обаче исках за един повод и веднага се прецака. Какъв е тоя косъм не знам.
Дали дето я къносвах всеки месец и този филм, който се образува върху косъма да го е пазел повече, не знам.. ама толкова се харесвах с дълга коса..
а фризьора, при когото се подстригах се опита да ми обяснява колко вредна е къната и как създава филм около косъма и пази от вредни влияния.. уж негативно да ми каже, ама май се пообърка. Реално е така - когато се къносвах всеки месец имах бързо растяща здрава и хубава коса, не цъфтеше, така че подстригвах веднъж годишно. А и обясняваше ми как нямало да ми е хубаво с дълга коса 😀 нямах време са му покажа снимки от тогава.
Имам чувството, че фризьорите масово не харесват дълги коси. Ако може до ушите да те подстрижат, с удоволствие ще го направят😀

# 567
  • Между гори и планини
Косата ти си личи че е гъста и предполагам тежка. Мен също ме хващат бесове и на около 5 години режа много генерално косата, после съм 2 години с къса коса и започвам да я пускам отново.
Щеше да е хубаво да снимаш продуктите които описваш за такива като мен, които нито са ги чували, нито виждали...

# 568
Това ли е бустера https://www.dm-drogeriemarkt.bg/l-oreal-paris-elseve-serum-proti … 600524198367.html.

Свърши ми серумът на Kerastase Genesis и  имайки предвид, че декември беше натоварен месец, реших да взема нещо бюджетно, което да използвам, докато взема заплата. Засега само два пъти съм го нанасяла, но не съм възхитена – косата е матирана, лепкава и се омазни доста бързо.Дано поне си върши работата.
Доня, прекрасна коса и чудесен резултат.Purple Heart

Да, това е бустерът и това е оранжевата серия, за която писах. Мисля, че е последната серия, която Елсев пуснаха на пазара и е голям хит.

# 569
Косата ти си личи че е гъста и предполагам тежка. Мен също ме хващат бесове и на около 5 години режа много генерално косата, после съм 2 години с къса коса и започвам да я пускам отново.
Щеше да е хубаво да снимаш продуктите които описваш за такива като мен, които нито са ги чували, нито виждали...
От телефона ми е шашма, прави ми бъгове, пък съм и на път. Сега ще видя в галерията какви снимки имам.
Иначе ми е лека и фина косата и заради тънкия косъм създава илюзията на рядка.
Ще качвам каквото успея.

Май това са всичките продукти.
Когато ползвам маската к18 не се ползва друго освен шампоан преди нея, обикновено ползвам детоксикиращия на марката. След маската може да се ползва каквото решиш, ако искате мога да дам повече информация, че е специфична употребата.
Когато ползвам Керастаз, ползвам само шампоана и маската, в корените си позволявам серума или пяна.
При елсева си позволявам да ползвам и маски и тн.
Не съм ползвала преди това професионални марки и честно казано не знам дали самите продукти са топ или просто професионалните като цяло са така, но си заслужава всеки лев.
Иначе съм стисната и си харесвам бюджетните продукти. Но след керастаз косата се усеща мнооого по-различна. И възстановява наистина ако съм я третирала.
К18 също.
При мен както казах дори веднъж на няколко месеца преса/маша и започва да се начупват краищата, абе изгарят буквално. И никой не можеше да ми каже от какво, аз си мислех, че като ползвам топлинна обработка толкова рядко, няма да е от това, предвид, че има жени, които всеки ден си горят косите и са ок. Та сега мога да си позволя да си направя прическа ако нямам време за no heat curls, после знам, че няма да има нужда да режа, а един курс възстановяване вкъщи е достатъчен.
След НГ ще подстрижа малко, защото се оказа, че са ме подстригали доста криво😀 имам и спечелена терапия от гивъуей така че и нея ще направя, но няма нацъфтяло или изтощено сега, ползвала съм маша 2-3 пъти от октомври и на второто ползване на к18 и керастаз всичко е ок.
Когато имам нужда от интензивно възстановяване (и тук не говорим само за омекотяване на косата, тя винаги е мека, а за истинско възстановяване на пептидните връзки в косъма), ползвам 2 пъти керастаз, 1 път к18 (шампоан и маска), 2 пъти елсев, после пак керастаз и к18, според това колко нужда имам. После разреждам и в момента е веднъж в седмицата керастаз, на следващата седмица к18, да го кажем поддържащо.
След нова година ще има щети и ще пиша колко време отнема възстановяването😀 иначе съм си приготвила ролери, чорапи, коланчета, всякакви работи за къдрене без топлина.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 13:44 от Азара.

Общи условия

Активация на акаунт