По-бърз растеж на косата - тема 11

• 49 503
  • 693
  •   1
Отговори
# 570
  • Някъде там
И аз препоръчвам другата серия на Елсев, която е в оранжево. Видях, че е тотален хит в интернет и се запасих с нея. Втора опаковка отворих от шампоана и бустера.
Това ли е бустера https://www.dm-drogeriemarkt.bg/l-oreal-paris-elseve-serum-proti … 600524198367.html.

Свърши ми серумът на Kerastase Genesis и  имайки предвид, че декември беше натоварен месец, реших да взема нещо бюджетно, което да използвам, докато взема заплата. Засега само два пъти съм го нанасяла, но не съм възхитена – косата е матирана, лепкава и се омазни доста бързо.Дано поне си върши работата.
Доня, прекрасна коса и чудесен резултат.Purple Heart

Да, това е бустерът и това е оранжевата серия, за която писах. Мисля, че е последната серия, която Елсев пуснаха на пазара и е голям хит.
Да, порових се и видях, че е доста голям хит и в мрежата е пълно с видеа за тази серия на Лореал.

# 571
  • Между гори и планини
Аз съм използвала друг оранжев Елсев - Dream long и пак съм много доволна. Май всички продукти които са пуснали са много хубави. Аз се колебаех между шампоана който сега ползвам, с маслата или един с кокосово масло. Следващият път ще пробвам него. Моята коса е твърда и такива продукти и действат прекрасно! Най накрая нещо за опърничави коси!

# 572
Корейски шампион Кралска Камелия -уникален. Спира косопада и косата расте като луда

# 573
В следствие на хормонална терапия половината ми коса си замина, това което ме спаси беше Minoxidil forte от Турция

vichy dercos
 Много съм доволна и от присъстващите на
Парусан от тях ползвам активизиращ тоник и стимулиращ шампоан

# 574
  • София
Корейски шампион Кралска Камелия -уникален. Спира косопада и косата расте като луда

Може ли снимка и откъде го купувате?

# 575
  • Някъде там

Може ли снимка и откъде го купувате?
Бих го използвала с повишено внимание. В състава му има много агресивни измивни съставки и съществува вероятност, вместо да помогне, да изсуши скалпа и да предизвика пърхот. Споделям го от личен опит – при мен този шампоан раздразни скалпа, а маската „запечата“ косъма с тежки силикони. Крайният резултат беше: сух скалп с пърхот и безжизнени, начупени и много сухи дължини без блясък.
Ако имате възможност да намерите малки опаковки, по-добре започнете с тях. Самата серия не е лоша, но не е подходяща за всеки тип коса и скалп. Според мен е предназначена за силно увредена и много гъста коса, както и за хора, които нямат чувствителен скалп.
Това е въпросната серия, може да се намери в дрогерии Лили, ДМ, както и в някои аптеки. Също така, може да бъде закупена онлайн.

Единственото, което си заслужава от марката (поне за мен), са серумите за растеж и против косопад. Те обаче също трябва да се използват внимателно, тъй като са доста силни и съдържат изсушаващи и потенциално дразнещи съставки.

# 576
  • Между гори и планини
Азиатската коса е различна от нашата.
Гледам една европейка , омъжена за японец - за тях ние воним, те не се потят, не ползват парфюми , или много деликатно. За сметка на това главите им воняли. От там се потяли и т.н. Едва си намира и салон където да могат да подстрижат тънката ѝ косица  адекватно. За това с тези шампоани с едно на ум, те не са създадени за нашите глави, а техните азиатски.
Пък и примерно това което действа на мен и всички масла които правят косата ми мека, на друг може да му направят мазна коса и действието да е неприятно

# 577
Аз имах силен косопад ,този шампоан ми помогна много. Не боядисвам косата си , супер жизнена е . Не го ползвам на всяко миене ,а веднъж в седмицата.

# 578
Само златната серия съм ползвала на Доори. При голямото ми желание да ги пробвам и ударих пълна греда. Не снея нищо тяхно да купя имени заради скалпа, защото много ми раздразни скалпа шампоана.
Маската ми правеше косата мазна и на клечки, а тя е гъста и обемна грива.
Уж са за проблемни скалпове всичките им шампоани, уж без сулфати ама ми се отразиха ужасно на кожата на главата.

# 579
И аз ползвах шампоан и серум от златната серия,ами не се разбраха с моята коса. Омазняваха ми и косата изглеждаше зле. Ефект не съм видяла защото серума си стои а шампоана с 300 зора го изхабих за няколко месеца за първо измиване. Бях хвърлила око на една кератинова маска ама незнам дали ще я купя скоро..

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 13:28 от CoCoMilk

# 580
Сега си поръчах масло от репей и от синап.
Почвам да мажа😃
Естествено, няма нужда да казвам, че вече ме е яд, ще отрязах косата.

# 581
  • някъде под слънцето...
На Дори си бях взела лилавия  лосион за скалп, когато се борех за сантиметри.Бях дивилна .В общи линии косата ми  тогаеа доста бързо дръпна и  навакса дължината , но аз плесках хиляда неща и не мога да кажа кое точно е ускорило растежа и събудило спящи фоликули.
В момента съм на японската серия шампан, балдам и масло  (която постнах по напред) съответни и азиатската маска с колаген и маслото към нея. ,  вкарах в употреба  и терапевтипната преса.

Обаче целта отдавна вече не са сантиметри а, плътна коса без  фриз и накъсване.

# 582
Сетих се да ви питам за тези терапевтични преди. Обмислям да си купя?
Какво представляват? Какви терапии се правят с тях и модел, марка нещо да ме насочите?

# 583
Доколкото знам, преси инфраред (на отто не са наистина инфраред..), примерно миеш косата с подготвящи продукти, после ампула или серум, маска и се минава с пресата докато е мокра косата, после се измива и се изсушава. Поне така знам, от клипове, които съм гледала.
Инфраред пресата не трябва да е топла преса, тоест не е за ежедневно изправяне.

Тоест идеята й е да вкара дълбоко продукта, на мокра коса, докато кутикулите са отворени.
Обмисляла съм да си взема, но не знам с какви продукти точно. Чата ми беше казал, че и с масла може. Може някой ден да се навия да взема.
Малко съм разочарована, че пуснаха голяма реклама на уж терапевтичната четка на ровента, където и да съм попитала няма повече отзиви, само в началото беше голям хайп, а аз тъкмо мислех да я взимам, пък 300-400 лв не са малко според мен за уред. Според мен си беше обикновена четка, както много други, само че с резервоар за вода… тоест работи с пара.. и в безопасна красота питах и тук.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 14:37 от Азара.

# 584
  • Някъде там
Само златната серия съм ползвала на Доори. При голямото ми желание да ги пробвам и ударих пълна греда. Не снея нищо тяхно да купя имени заради скалпа, защото много ми раздразни скалпа шампоана.
Маската ми правеше косата мазна и на клечки, а тя е гъста и обемна грива.
Уж са за проблемни скалпове всичките им шампоани, уж без сулфати ама ми се отразиха ужасно на кожата на главата.
Обикновено измивните им съставки са доста агресивни и далеч не са щадящи, но само чрез проба-грешка се открива какво работи за косата и какво – не.
Например за моята тънка коса тежките силиконови и силно възстановяващи маски не са супер, затова ги използвам не повече от веднъж месечно. През останалото време редувам тези продукти и искрено ги препоръчвам:
Редувам тези два шампоана:
Скрит текст:

Балсам:

Маска:

Веднъж до два пъти месечно:

Олио от тази серия:

Имам още много продукти и според настроението и нуждите си избирам и тях:

- Маската и термозащитният спрей Lakmé TEKNIA Metal Remover.

- Маската и термозащитният изглаждащ спрей OLIOSETA Glow.

Откакто ги използвам, нямам хвърчаща и проблемна коса. Не гоня дължина – в момента тя е точно там, където винаги съм искала да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт