По-бърз растеж на косата - тема 11

• 50 580
  • 708
  •   1
Отговори
# 705
  • някъде под слънцето...

Растежът на косата е съвкупност от много фактори - генетика, живот без стрес, храна, прием на вещества при липса, прием на достатъчно вода и др. .
Със сигурнист генетиката е водеща, освен  ако  не се успееш да я "хакнеш".
Ако не използвам " ускоряващи растежа" средства ратсе максимум един см на месец с "ускоряеащите " стигнах до два.
Ускоряването работеше докато бях стриктна с ускорителите.Щом ги спрях, се върнах на "фабричните" тоест "генетичните" насройки.

# 706
Когато започнах да се къносвам, коса до под ключицата стигна до кръста за 8 месеца и малко. Тоава даже не знаех за чиста къна, билкова къна.. мацах eagles. Сега не бих с нея заради вредните примеси, но ако искам тъмен цвят то ще е с къна. То не е само боядисване, ами и терапия, като маска.

Къната не вреди толкова, по простата причина, че образува защитен филм около твоя косъм. Нито един фризьор (с изключение на моята бивша фризьорка) не биха одобрили къносване по две причини : ще си купуваш сам къна и може да се цапаш вкъщи
И 2 - единствен минус е че няма махане, не е като боята да обезцветиш и да се изрусиш например. И ако мацаш боя отгоре не знаеш какъв цвят ще се получи.
Къната вреди ако се ползва често, но сама по себв си на скалпа не е голяма площ, не е като да си правиш през две седмици татуировки с къна с неясен състав, на голяма площ на тялото.
Даже и един фризьор се опита да ми обяснява колко вреди къната и като го попитах за аргументи се изказа, че създавала защитен филм и предпазвал от външни влияния - еми това вреда ли е ? 🤣 усети се какво казва и млъкна.  Не успя друго да ми обясни.
Иначе къната е нещо, към което трябва да подходиш с информираност.

# 707
  • някъде под слънцето...
Помня, че  като студентка  ползвах една къна, която не само че  беле доста пипква , но и доста скъпа за времето си(началото на 90те, бдме турсска).Имале билки , къна и  оцветител  индиго П
.Трябеаше да стои не знам колко си часа и после  след нанасяне, още тилкова  .Косата стаеаше нерероятна.Съдъежаше, билки, къна и оцветител.За съжление изчезна в средата на 90те ибтака и не я видях повече

# 708
Къна слагах на млади години, предимно египетска. Подхранваше ми добре косата, но и ЕГН-то нали...
После минах на Рубина. Слагах в нея жълтък, зехтин, кисело мляко и какво ли не. Хем цвят, хем подхранване, много бях доволна. После минах на боя и вече не съм в час какви марки има и какво е качеството им.
Но и чух и аз от една фризьорка да не се мажа с къна, имало много химии в нея.

Общи условия

Активация на акаунт