Отговори
# 585
  • София
Здравейте, моля за мнение относно специалност "Фармация" в Германия.
Познато дете завършило тази година НЕГ кандидатства сега и избора е сведен до 2 университета -
Universität Heidelberg и Universität Freiburg. Момичетото е с отлична диплома, която позволява прием във всеки университет, доколкото знам.

Kris, честит прием. Където и да избереш желая здраве и много успехи 🥰

И двата са супер Simple SmileТа изборът би трябвало да е на база лични  предпочитания за град. И двата са в една провинция, и двата не са големи (университетски градчета), и двата са красиви..

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 16:48 от пенсионирана русалка

# 586
  • тук-там
За Хайделберг не знам дали е достатъчна отличната диплома. Но предполагам, че девойката се е явила и на FAST.

# 587
Във Фрайбург кандидатстването за общежития е след приема. Проблемът с жилищата е голям, частните общежития са доста скъпи. Аз бих помислила и в тази посока.

# 588
  • София
Във Фрайбург кандидатстването за общежития е след приема. Проблемът с жилищата е голям, частните общежития са доста скъпи. Аз бих помислила и в тази посока.
В Хайделберг не е по-лесно намирането на жилище, нито е  по-евтино. Всъщност Хайделберг си е скъп град.

# 589
Частни общежития в Хайделберг могат да се намерят в ценовия диапазон 330 Е (например "Адрия") до 350 - 380 Е. "Кампус Ново" (ако не бъркам името) е скъп, но във Фрайбург не намерих частно под 550Е. В двата града има много жилища, в т. нар. братства, но лично аз не бих рискувала, пък и те съответно сигурно не биха приели българи.

# 590
  • София
Частни общежития в Хайделберг могат да се намерят в ценовия диапазон 330 Е (например "Адрия") до 350 - 380 Е. "Кампус Ново" (ако не бъркам името) е скъп, но във Фрайбург не намерих частно под 550Е. В двата града има много жилища, в т. нар. братства, но лично аз не бих рискувала, пък и те съответно сигурно не биха приели българи.
На теория да, опитай на практика да го наемеш това от 330..Simple Smile Познато дете от лайстунг  завърши там бакалавър, вероятно заради дипломата си получи Zulassungsangebot  по-рано от други, но нито общежитие на Щудиренденверк го огря, нито частно, едва се добра до квартира (стая във ВГ).

# 591
  • София
За Хайделберг не знам дали е достатъчна отличната диплома. Но предполагам, че девойката се е явила и на FAST.
Не съм сигурна как се казва, но в края на миналата година беше на изпит в Германия.

Русалке, девойката също е с лайстунг. Какви са условията за получаване на Zulassungsangebot по-рано?

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 20:36 от brayan__

# 592
Конкретно от "GGH" Heidelberg имахме обещание, че ще предложат нещо до 400Е при прием.
Като знам колко запитвания в различни градове направихме, на каква нищожна част от тях ни отговориха, ми е странно юли месец да си избираш град.
Редактирам. Фармацията е NC специалност, кладирането е едновременно за цяла Германия.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 21:06 от totony

# 593
  • София
Браян ,за фармация няма как да стане. Детето беше  с друга специалност. Предполoжението/допускането за по-рано получена оферта  на база немска диплома беше мое, не знам дали е  така, може и да е  била без квоти специалността просто. Отделно помня, че беше  само през портал на унито кандидатстването, това също може да е причина. Но каквото и да е било, в случая не важи, понеже медицината, стоматологията и фармацията са bundesweit zulassungsbeschränkt.

Последна редакция: ср, 03 юли 2024, 22:25 от пенсионирана русалка

# 594
Момичета, вярно ли е че за специалностите медицина, стоматология и фармация при невзет изпит и на датата за поправка, прекъсваш следването?
Колко пъти имаш право да се явиш на един и същ изпит? Имаш ли право, например изпит от първи курс да вземеш чак през втори курс, заради това, че си бил скъсан на първата дата и датата на поправка?

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 08:18 от Terzieva

# 595
  • София
Не. Броят зависи от университета, не е еднакъв навсякъде.  Зависи на места и кой е изпитът. По един начин се процедира , ако е такъв от първите два семестъра, по друг, ако е в по-горните. Не може нищо да се каже общовалидно, понеже има много разлики между отделните университети. Общото между тях е, че стигне ли се този фиксиран от унито брой явявания  и изпитът не е  взет, се прави  ексматрикулиране (отписване)  и следва забрана да учиш същото другаде на територията на Германия. Но това точно в медицината  и подобните й в сравнение с други специалности е доста по-голяма рядкост, колкото и много да има за учене...

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 08:30 от пенсионирана русалка

# 596
пенсионирана русалка, най-сърдечни благодарности!

# 597
  • София
пенсионирана русалка, най-сърдечни благодарности!
Няма за какво. Ако е ясно за кой  университет конкретно става дума, вижте на сайта  му какво пише в Prüfungsordnung.

# 598
Здравейте! Имам въпрос за публикуването на вече преведената, легализирана и подпечатана от немското посолство диплома в онлайн платформите за кандидатстване. Нужно ли е тя задължително да бъде сканирана или снимка от телефон върши същата работа? При качването на документите никъде не е уточнено изрично, че е необходимо той да се сканира.

# 599
  • София
Здравейте! Имам въпрос за публикуването на вече преведената, легализирана и подпечатана от немското посолство диплома в онлайн платформите за кандидатстване. Нужно ли е тя задължително да бъде сканирана или снимка от телефон върши същата работа? При качването на документите никъде не е уточнено изрично, че е необходимо той да се сканира.
От телефон до телефон има разлика...Много имат приложение за сканиране, та не е проблем. Но обикновено има изисквания за това какъв да е файлът, сякаш най-често искат pdf.

Общи условия

Активация на акаунт