Сполучливи имитации на маркови парфюми - 54

• 60 222
  • 740
  •   2
Отговори
# 465
  • Хасково
Момичета, мислих, че Zag имат малката черна рокля на Guerlain, но не го намирам в каталога. Кажете кои го предлагат  и е добър.

# 466
Пиши ми ,ако искаш,мога да ти дам моя,нов от Парфен. Толкова е силен и траен,че ми докарва главоболие😁

# 467
  • BG-DE
Вчера случайно открих, че в немския Makeup предлагат парфюми Eyfel. Никога не съм ползвала нищо на тази марка, бихте ли споделили кои са им добри?

# 468
D-frag има доста техни парфюми,дано се включи да ти сподели. Иначе из темите е давал доста подробно ревюта на техни парфюми....Аз съм вземала само 3 бр от тях,не са моята марка определено.....

# 469
Момичета, мислих, че Zag имат малката черна рокля на Guerlain, но не го намирам в каталога. Кажете кои го предлагат  и е добър.
Le Parfum го имат и е хубав.

https://leparfumbulgaria.bg/produkt/le-parfum-d43-%d0%b2%d0%b4%d … etite-robe-noire/

# 470
  • Варна
Колеги-Те, здравей-ТЕ!
Ама че хубаво се наспах следобедно. Сега с кафенцето и домашни ябълчици, ще ви споделя моите свръхпрофесионални възгледи относно последните ми придобивки.
ПЪРВО, малко встрани от темата, да отбележа този, подарък от Милата за изминалия влюбен празник(аз си го поисках де, не е изненада):
Скрит текст:
https://dolce.bg/philipp-plein-no-limit-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%84 … -edp-90-ml-166733
Някои ще възкликнат "ама темата е за аналогова парфюмерия", други "изтрийте този пост, блокирайте този потребител, анатема!", трети "съсипаха я тази държава и форум!". Задръжте малко репликите и дупликите. Та този PP е просто бижу на толкова атрактивна цена. Всеки, на когото му допада Gucci Guilty Absolu, Mugler A*men, Kilian Intoxicated, би оценил и този аромат. Започва наистина остро и арогантно, като самата марка, но с всеки изминал час става по-мек, рафиниран, сладък. Милата го описа след първото впръскване като "напишкани камили". Ще се учудите вероятно на това сравнение, но всяка година до нас акостират редица циркове, някои си водят камилките, та сме запознати с този „аромат“. Има го това кожено-животинско излъчване, както в Gicci-то, но все пак и двата са от един и същ парфюмерист, великият, може би най-великият дедо Алберто Морияс. Отпеснах се, така че към оценката – за мен 9/10 за аромат. Флакон 12/10.
И към ЗАГ-четата. Започвам първо с тези за момиченца, защото сте вероятно 95% от форумните членове и сте по-нетърпеливи, да узнаете мъжко мнение по въпроса. Всичко е впръсквано в сряда вечерта на листчета и три дни по-късно отчетливо си ухаят:
Скрит текст:
518 VS coconur passion – тук всичко вече е изказвано многократно във форума. Прелестен тропически кокос, който съблъзнява и те отвежда до брега на някой тропически остров от филмите. 10/10.
585 LV city of stars – този е на другия дядка, цар на свежарките, Жак Кавалие. Започва красиво цитрусово, което усещане обаче не изтрайва толкова дълго. Завършва в някакво флорално, сладникево, пудрено състояние. Сякаш помирисвам пудра захар и свежо цвете. Искаше ни се да има повечко присъствие на цитрусите, но като цяло много го харесваме с половинката ми. 9/10. И много универсален като поводи.
586 D&G Q – много нежен и закачлив аромат, много младежки. Не знам, защо толкова ниско го оценявам посевместно, сигурно най-вече заради слабо представяне на оригинала. В стила на LV City of Stars, но по-плодово сладникав и безгрижен. В никакъв случай не е уникален, но е удоволствие да го вдишвам. Оценяваме го също високо 8/10.
572 Lancome Idole Aura – Милата има аналог на Idol, който е много сполучлив спрямо оригинала. Тази AURA е с по-свежи, доста по-свежи рози и с присъствие на зелена, тревиста нотка. Определено е по-различен и за по-топло и горещо време. Нищо зелено и тревисто няма в пирамидата на оригинала, но определено и двамата го усещаме по този начин. Много е хубав. Слагаме 8/10.
588 Xerjoff Lira – много свежа комбинация на карамел, ванилия, лимон и фина канела. Който обича сладкарници, това е ароматът. Но не е тежък, носим е при температури дори до 25 градуса примерно. Дори и в летни вечери. Много далече е от другото сладкарско гурме Italica, който си е много плътен и за студено време. 9/10.
И мъжките:
Скрит текст:
430 Mancera tonka cola – мирише си и продължава да мирише на едни желирани бонбони с кола плюс някаква конячена/ликьорена нотка, няколко капчици само. Много „парти“ аромат. Хем оригинален, хем в същото време малко несериозен. Ако си с истинската Mancera, и тя мирише по този начин, 99% от хората ще възкликнат „И си се изръсил толкова пари, за да миришен така!!! Какво искаш да кажеш с това „НИШ“?“. Следите ми мисълта, нали? Хубав е, няма две мнения, но като сезон и ситуации за носене е малко ограничаващ поради „купонджийския“ му профил. 7/10.
431 Nishane Hacivat – плодовата версия на Авентус. Много наподобява варианта от Парфен, който имам. Дъъъълги часове си е супер близка алтернатива на Авентуса, но в един момент завива в някакво негово си направление. Остава по-плътен и сладък, докато разните авентуси, които имам и съм тествал, стоят по-дървесни. Какво да ви кажа. Ако го определя, като нещо значително различно и дори да имате някаква версия на Авентус, този трябва също да го купите, ще ви излъжа. Ако пък го определя, като излишен, пак ще излъжа. Въпрос на възприятия е в случая. Поне трайността и излъчването му са на много високо ниво. Вие си решавате, не струва 400-600-800лв колкото са абсурдните цени на Nishane и Creed. Оценихме го вкъщи 10/10.
421 LV Meteore – този си го бях взел от Иво като мостричка още в момента на пускането му. Пак дедо Жак Кавалие. Обаче явно тогава още не беше втасал достатъчно като нов продукт. Миришеше много сухо, на настъргани ядки, на суха прах от дървесина. Все едно влизам в хамбар със сухо сено, но имаше и лека сладникавост и се губеше миризмата. Нещо не ми пасна тогава. Сега все едно вдишвам съвсем друг аромат. Сладникаво-цитрусово-плодов с тревиста основа. Присъствен, свеж, цитрусово пощипване на обонянието, много позитивно го възприехме. Оставих си го за лятото. 8/10.
423 Vancleef Midnight in Paris – от този също бях си взимал мостра, когато ЗАГ го пуснаха. Сега го добавих в поръчката единствено, за да достигна сумата на безплатна доставка. Определено тогава още не беше също узрял. Стоеше някак прозрачен, на моменти сякаш го нямаше никакъв, а мостричката от 2мл цели 3 дни си я разносвах. Вече е доста по-силен. Пак си е същият аромат – сладникава гуменост. Няма острота, мек е, приятен за носене......и толкова. Всички сезони без лятото. 6-7/10 с компромис от моя страна, зависи от настроението ми.
425 MFK Gentle fluidity GOLD – оле, оле, върхът в поръчката ми. Gentle SILVER е невероятен за мен, един от топ 20, а може би топ 10 в колекцията ми(от 300+). Този GOLD също излезе страхотно попадение. Доста по-сладък и плодово-ванилов е, влиза идеално в графата „унисекс“. Не знам какво да добавя, освен, че е ароматът, който най-често си вдишвах от тестерните листчета в последните дни спрямо останалите девет. Искрено съжалявам, че си взех само 15мл. Огромно 10/10, и за аромат, и за представяне. Вероятно в някоя следваща поръчка ще си взема пълнител 50 или 100 дори.
Ами това е, пак стана един роман, ужас. Ако някой има въпроси, да си ги зададе в писмена форма и да ги входира с номер. Аз трябва да изпека една тиква. ЧАО!

# 471
  • Sofia
Понеже нещо се опитвам да се разболея и ми е тъпо реших да се утеша като поръчах Ani Nishane от Дивайн, обаче не познавам аромата, може ли някой който го има или е запознат с оригинала да ми каже какво да очаквам 😊

На мене страшно много ми харесва Ani by Nishane от Дивайн. Даже в момента съм с него. Yum Това, което усещам най-много, когато го нося, са сладки подправки, цитрусови нотки и ванилияяяя. Страхотен е, но е и много специфичен. Дано ти допадат тези аромати и да не останеш разочарована. Иначе откъм трайност е супер.

Menerva, за Султан намерих това, не знам обаче дали има нещо общо с посочения парфюм.
https://perfumesfromdubai.com/product/sultan

Аз искам да попитам дали имате мнения за следните парфюми на Дивайн:
Similar to Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum by Maison Francis Kurkdjian
Similar to Khamrah by Lattafa Perfume
Similar to Portrait of a Lady by Frédéric Malle.

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 17:51 от Hariela

# 472
  • София
Вчера случайно открих, че в немския Makeup предлагат парфюми Eyfel. Никога не съм ползвала нищо на тази марка, бихте ли споделили кои са им добри?

Аз имам 7-8 техни и всичките си ги харесвам. За тези пари са си екстра, въпреки че не са 1:1 с оригиналите, леко бягат някои, но аз нямам проблем с това. Винаги имаш и подарък парфюм от месечните промоции. Нямат нито спиртна нотка, нито гадната рефанска или подобни.
Зен, Ноа, Нарцисо, Нарцисо руж, Бърбъри блъш Roger & Gallet - Fleur De Figuer...

Последна редакция: сб, 17 фев 2024, 18:13 от sliver

# 473
  • Deutschland
D-frag, благодарности. Лирата ще се тества задължително, за начало по-малка разфасовка макар че ме гледат лошо като им кажа 15 мл или 20 примерно. Ама те били само за клиенти, ми аз каква съм?!? Не, за клиенти с магазини 😅

# 474
D-frag 12, кажи моля те, този  Gentle SILVER на коя марка е,пак ли на Заг(номер?)

# 475
  • Варна
D-frag, благодарности. Лирата ще се тества задължително, за начало по-малка разфасовка макар че ме гледат лошо като им кажа 15 мл или 20 примерно. Ама те били само за клиенти, ми аз каква съм?!? Не, за клиенти с магазини 😅
А мен ако ме изгледат накриво, затова че си сипвам за проба, изобщо и не повтарям. Намирам си магазинчета, които обръщат внимание на клиента, защото понякога купувам за 5лв продукти, друг път оставям почти 100лв. А Рефан си ми наливат дори и по 5мл.
Като казах РЕФАН, абе тия са изкарали някакви новости, но още ги няма в списъците в магазинчето, в което ходя!!!
DEMON, Gentle Silver пак е от ЗАГ, пуснаха ги заедно с GOLD миналата година. Но го прескочих тогава, защото го описваха като доста дамски.

# 476
  • Deutschland
Със списъците на Рефан е трудна работа.
Евентуално тук..

https://refancyprus.com/product-category/shop/perfumes/

# 477
D-frag 12, кажи моля те, този  Gentle SILVER на коя марка е,пак ли на Заг(номер?)

Gentle Fluidity Silver Maison Francis Kurkdjian for women and men.
Имам някакъв бегъл спомен, че бях го пробвал от Заг като излезна, но сякаш не ме грабна тогава и ще му дам втори шанс.

Някой да знае сполучлива имитация на тези два?

1.Ébène Fumé Tom Ford.

2.Soleil de Feu Tom Ford.

Вторият предвещава горещи страсти.
Страхотен!

# 478
  • Варна
Със списъците на Рефан е трудна работа.
Евентуално тук..

https://refancyprus.com/product-category/shop/perfumes/
Супер, попълних си липсващи номера в списъка ми. Но пък няма много неща, които да ми грабват интереса или да ги нямам вече от друго място.
Забравих да посоча Gentle Fluidity Silver кой номер е от ЗАГ - 426

Versace Dreamer, имам Ebene Fume от Мартинез, не знам дали още го поддържат. Обаче е супер аромат, особено като ми престоя доста месеци. Тази зима блесна и е що-годе както го описват по ревюта. Много траен и излъчващ аналог.

# 479
  • Sofia
Portrait of a lady - Dovain  е страхотен. Много женствен, присъствен, траен.
Ani- то го разносвам тези дни в Барселона и от три места получих комплименти за него.

Общи условия

Активация на акаунт