Сполучливи имитации на маркови парфюми - 54

• 56 971
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Едва ли... Кой е ако не е тайна?

# 121
  • обл. Шумен
V Absolu на Valentino

# 122
  • БГ

парфюма ми от бала... имам още 1-2 мл. от него и си го душа от време на време Simple Smile

# 123
Имам един любим аромат, който е спрян. Според вас, ако се смесят няколко ароматни масла, които са в състава му, дали ще заприлича на него? 🤔
😁😁😁😁😁😁Няма да стане

# 124
  • обл. Шумен
Освен да го "пресътворя" за ароматизатор за тоалетната 😆😆😆
Нищо подобно не мога да намеря!!! Дават Boss Deep red за сходен, ама аз нищо еднакво не намирам. Някакви идеи? 🤢🤢🤢

# 125
  • БГ
намира се из ибей за скромната сума от 150 долара и то половината от 90 мл Simple Smile)

# 126
  • Radnevo
Erba Pura na ML при мен се усеща доста осезаемо от околните. Доста комплименти е събрал.
За Erba Pura на ML - харесва ми, хресват го и околните, изключително траен е. Снощи около 18ч влизам в един магазин и продавачката - моя позната - веднага ме пита с кой парфюм съм, а съм се пръскала още сутринта. Усещам го и по изпрани дрехи минали през 60 гр пералня, прах, омекатител и сушилня.

# 127
Сетих се че в предишната тема се спомена страница с арабски парфюми които се правят по поръчка на клиента... предполагам за парфюм който не може да се намери вече, това би могло да е опция

# 128
  • София
Erba Pura na ML при мен се усеща доста осезаемо от околните. Доста комплименти е събрал.
За Erba Pura на ML - харесва ми, хресват го и околните, изключително траен е. Снощи около 18ч влизам в един магазин и продавачката - моя позната - веднага ме пита с кой парфюм съм, а съм се пръскала още сутринта. Усещам го и по изпрани дрехи минали през 60 гр пералня, прах, омекатител и сушилня.

Чак пък толкова... Много икономичен идва, едно пръскане - цял живот аромат Joy

# 129
  • Варна
Лейдита, Джентълмени, добра вечер!
Пет EYFEL-а да опиша, обаче са предимно мъжки. Да предупредя, за да не ви е скучно четивото.
Подреждам ги по възходящ ред според впечатлението ми, като искам да изкажа признателност на колегата Hsgrgs1, който има много класен НОС за откриване на съкровища-аромати извън популярните течения. По негова препоръка поръчах последните два по-долу.
Скрит текст:
1. Kenzo L`eau Par Kenzo - този ми дойде подарък. Оценка 8/10. Има една нотка на водорасли, на минерален извор, на басейн за спортно плуване, знаете я, на запъртък. Но не е натрапваща и неприятна, а по-скоро дава това аква усещане. Обаче, колкото повече престоява, толкова по-сладък става, цитрусово-флорален. Може да мине и за унисекс и напук на всички ревюта, в които описват оригинала като аромат с трайност 2-3 часа, този аналог си трае доооста на кожата ми. На дреха ще е дори повече. Малко е по-ретро и бих го препоръчал за 30+ години, пролет-лято. Аз си го оставих за пролетта, че ми идва по-наситен за тукашната влажна жега покрай морето.
2. D&G Light Blue - много време отлагах покупката му с надеждата да намеря някой аналог на Intense версията. Оценка 8,5/10. Чудесно съчетание на сладникави цитруси, дървесни нотки, свежи подправки. Абсолютно летен аромат, на който бих дал още половин единица отгоре, но трайността му е около средната. Не под 4 часа, ама не и над 6 часа. Стои и по-близко до кожата. За работа в офис е перфектен. Отново за по-зрели мъже. Но го виждам по-скоро за по-официално облекло, минимум тениска с яка и спортен панталон. Анцунгът да си стои в гардероба.
3. Givenchy Gentleman Only - оценка 9,5/10. Наистина е за джентълмени. Просто ароматът му издава качество и класа. Уж сладникаво-дървесен, малко пиперливо-цитрусова пощипващост, но има плътност и дълбочина. Вече 10 часа от впръскването на лентичка и буквално доминира над всички останали, общо 5 броя. Летен аромат, но не от тези, които навяват безбрежие, джапанки и ваканционно настроение. С този аромат можете да провеждате бизнес разговори, да изведете любимата на театър или ресторант, да омилостивите класната на детето, ако ви е извикала да ви се кара за поведението и оценките му. Излъчва стабилност, излъчва увереност, излъчва и стил. Отново за 30+ годишни господа.
4. Armani prive cur majeste – оценка 9,5/10. Не е унисекс или поне аз не го усещам така. Много ми навява усещането от Paco 1 Million Elixir. Тук обаче е леко по-сериозен. Препратки към PDM Herod, Initio Side Effect, нормално, все се въртим около ванила, тютюн, сладки плодове, кехлибарени нотки. Добре излъчващ и ще преборва лютата зима определено. Страшно комфортен да прегърнете любимата, тя определено ще се наслади на аромата. Изключително рядко присъства в ревюта и то в списъци, без индивидуално описание.
5. Rochas Lui – 10/10. Великолепен, най-добрият от цялата поръчка. Бих казал и един от най-добрите в колекцията ми. Мнооооого висока оценка във fragrantica, но няма и едно читаво ревю в youtube. Дали е бил някаква лимитирана серия, дали са го спрели прекалено рано. Но това е ароматът на костюмарите в добрия смисъл на думата. За бизнес, за бар, за изискан ресторант, за опера или театър. Абсолютно подходящ за signature scent. Ако беше издаден от Шанел, Диор, ТФ и прочие, щеше да е сред фаворитите за изискани аромати във всяка класация десетилетия наред. Много топъл аромат, умерено сладък, умерено дървесен, умерено бръснарски и много изискан. Не мога да престана да си мириша китката и листчето откакто впръсках сутринта. Hsgrgs1, огромна благодарност, че ми насочи внимението.
Ами това е. Сега остана да простра прането и да сядаме да гледаме Съседите.

# 130
Здравейте! Има ли мнения за следните на Гиза :
Alien godess- mugler
Born in roma- valentino
Prada - L homme, L homme intense, и Luna rossa black
Jpg - le male le parfum
 hermes - eau givree
Aqua viva - profumum romq
Xerjoff - la capitale
Givenchy - Accord particulier
4711- himalaya
Искам мнения, защото мисля скоро да поръчам. Та да не е баш на сляпо

# 131
    • Radnevo

Чак пък толкова... Много икономичен идва, едно пръскане - цял живот аромат Joy
      Ами пробвайте и ще се убедите.

# 132
    • Стара Загора
    Преди два дни получих поръчката от Дивайн и съм приятно изненадана засега, че няма онова спиртно начало на ароматите. До момента съм тествала Figuer Eden (Armani), Symphony и Attrape-reves на Луи Вюитон. Смокинята на Армани е зелена, тревиста и много натурална я усещам. Не е сладка, но не е и сурова, а някак успокояваща. Очудващо трайността й е добра поне на тези температури сега. Намирам прилика в базата с любимия Santal Blanc, но е по-мека и лесна за харесване от двата.
    Симфонията на Вютон правилно са го сравнили с Коко Мадмоазел едТ/Мис Диор Шери и МОН Пари на Лоран. Много женствена и приятно сладка, какаова роза с розов божур и красиво земно пачули. Аромат за почти всяка възраст, сезон и повод. Елегантен, кокетен и премерен. Олицетворява и подчертава естествената красота. Нито е прекалено розов, нито какаов и пачулито при мен не е остро. Наистина страхотен парфюм, ако търсите нещо в стила на Мадмоазелата, но малко по-момичешко и с доза сладост.
    Симфонията също е доста добра. Топъл, слънчев и луксозен цитрус. Дори бих казала че има флорални нотки на магнолия въпреки че в пирамидата липсват. Върху мен със сигурност не е искрящ като типичен представител на цитрусовите парфюми. Няма общо като излъчване с Алегориите например или Hermes Twilly eau ginger. Не е сочен или тръпчив. Аз го намирам като да е от една кръвна група със Sundazzed на Byredo, който имам от размяна с дама от темата и много харесвам. Кремообразен и мек, слънчев джинджифил с грейпфрут и цветни нотки. Напомня ми на Prada La Femme.
    Подчертавам че не познавам нито един от посочените три аромата и се изказвам само за имитациите. Simple Smile

Чакам половинката утре да тестваме и мъжките, както и Вояжа на Ермес. Него само от воала го подуших и ми изглежда да е добре направен. Дали ще има същата трайност като на Гиза, ще разберем. Чудя се просто дали ми се носи и ще го оставя или върна. 😌

# 133
    От къде е поръчван парфюма? ML марката ли е? Простете за невежеството...

# 134
    Iv4enceto,за Воаяж ми пиши да го взема😁

Общи условия

Активация на акаунт