Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 722
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Преди няколко години, ако се сещате, директор на доста голямо училище не разреши да се дадат формулите на изпита по математика на седмокласниците. След това получи някакво административно наказание - предупреждение за уволнение, мисля - но децата нямаше как да бъдат компенсирани.

Като го спомена, да питам какво е разрешено да се ползва като помощни материали и чертожни инструменти?

# 616
Трябва да им раздадат със свитъците и лист с формулите. Могат да ползват и чертожни инструменти - линия, триъгълник, транспортир, молив, гума, пергел. Не са разрешени калкулатори.

# 617
Те сами си изгониха прекрасните математици още преди години. Добре известно е - рибата се вмирисва от главата.🤢
Да, спомням си преди години как цял клас се премести с Правда Найденова в друго училище.
Обявен е конкурс за директор на училището, та в каква посока ще се случват нещата, въобще не е ясно.

Моята девойка вчера и днес е на спортна вълна - тренировка и мач, та си даде малко почивка от ученето. Утре има извънредно занятие на школата по химия, че областният кръг е в събота.

# 618
т.е. формули им се раздават в самия ден от квестора?

Ясно е, че коректор не може, ама да го кажа за някой, ако не знае...

# 619
След гафа преди две години в 10 клас с грешни формули, миналата година знам  ги проверяваха.
Транспортир не е включен разрешени - молив, триъгълник пергел.

# 620
В нашият град най-високият бал миналата година за влизане в ЕГ е бил 300 т.е и с първия модул по математика да им е верен и точки от 70 нагоре по БЕЛ са вътре желаещите са много, което прави голяма конкуренция и същевременно моята знае и се е мотивирала да изкара по БЕЛ повече точки, съответно по математика само първи модул втори щяла да мисли в процес дали ще се справи! На нея чужд език и се отдава учи го с лекота български същия и е много лесен, но с математиката е мъка голяма, като цяло точните науки са и трудни за разлика от моя милост която е с две инженерни специалности но децата не може да са като родителите си! И тя сама каза аз ще си избера училище, защото вие ми избирахте за първи клас и уж най-елитното училище било а всъщност не е така. Извинявам се за дългият пост, ние майките се очертава да сме по притеснени от учениците ни! Хубава вечер!

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 21:14 от meksito

# 621
Е, ако трябва да построи ъгъл, различен от 90°?
Мексито, максимален 300 или минимален 300? И в двата случая 65 точки на първи модул и дори 60 по математика на първи модул прави бал 250 без точките от балообразуващите, а там дете с такива резултати едва ли ще има по-малко от 5, което е равно на 78 точки още и балът скача на 328.

# 622
С триъгълника могат да се ориентират за ъглите

# 623
Дидева онзи ден е публикувала на сайта си инструктажите за тази година.
Рано ми е още да чета, че ще забравя до 19 юни Simple Smile Със сигурност ще го разпечатам на девойката да си го чете като му дойде времето.  

Последна редакция: нд, 04 фев 2024, 21:21 от merilen

# 624
Предварителното решение да не се пише по втори модул не го разбирам. Всяко дете единствено може да спечели, все някоя задача може да успее да реши, което ще му донесе някакви точки

# 625
  • у дома
Има триъгълници с вградени транспонтири.

# 626
Има триъгълници с различни ъгли, 30, 60, 90/ 45,45,90.

# 627
  • София
Мексито, заради писаното за Сурва предполагам, че сте от Перник. Ако е така, това до известна степен обяснява баловете за ЕГ. София е съвсем близо и децата с високи резултати много често избират да учат там.  Само в класа на моите  девойки от 26 деца имаше  две от Перник.

# 628
  • Варна
Е, ако трябва да построи ъгъл, различен от 90°?
Няма такива задачи с построение на конкретен ъгъл. В задачите за седми клас само изчисляват градусната мярка.

И да напомня по Бел се пише с черен химикал.

# 629
Антония, а по математика не е ли пак с черен?
На втори модул чертежът, ако има такъв, с молив ли се прави или с химикал? На нас на времето ни пишеха двойки за чертеж с химикал в клас, но сега не знам как е, защото в часовете масово се чертае с химикал май. А за ъгъла и ъгломера попитах, защото пак в час, през моите ученически години ни караха да направим точен според данните чертеж, т.е ако в условието пише, че ъгъл А е 54°, то ние трябва да го направим 54°, независимо, че другите два ъгъла може да не са зададени. Или спомените ми нещо са неточни?

Общи условия

Активация на акаунт