Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 715
  • 771
  •   1
Отговори
# 300
Когато голямата кандидатстваше, преди 5години и говорих с един от водещите курса сподели, че да си изчете учебниците на всички издаделства и това е достатъчно. Факт беше, че в едни учебници има нещо, за които в другите не се споменава.
Така направи и се справи, но на техния изпит й беше по-трудно, участва с точките от олимпиадата!
За 7 клас ли учебниците? На всички издателства колко е като бройка?

Тя се готви по химия и биология, май около 6 бяха. Проверете по вашия предмет колко има и ги търсете!

# 301
  • София
Нашите вече са оформени, не знам защо е това бързане.
Имахме даже родителска среща тази седмица.
Иначе по Математика са с по 9 оценки, а по БЕЛ 6-7. Доволна съм и от двете, пълни отличнички са. Миналата година първият срок имаха по някоя 5-ца, сега са се нахъсали и когато са между две оценки, сами ходят и молят госпожите да ги изпитат за по-висока.
В тяхното училище също се връщат учебниците в края на годината.
Аз пазя поне учебните тетрадки и другите материали, които са ползвали в час, точно заради входните нива и чак след това изхвърлям.
Обаче сега ако трябва две години да ги пазя, направо ще се заринем.

# 302
А не е ли вариант да се сканират с телефона например и да се прехвърлят като файл на компютър след това?

# 303
Добре че не са с таблети, без туй зяпа телефон през другото време и все се дебнем и ограничаваме, та само таблет й липсва.. Тежи чантата, затова я возя сутрин... и защото 100% ще закъснее Joy

Cabo San Lucas 40, специално имаше родителска, на която се разясни точно колко време са с таблетите. Не са постоянно с тях Simple Smile. Ако вкъщи се контролира времето на екрана, таблетите в училище са просто още един ресурс. А раницата му е празна, само връща анцуга по физическо в петък (или когато се сети Simple Smile. Носи един чадър в раницата (не че го използва).

Последна редакция: сб, 27 яну 2024, 16:54 от Beauty queen

# 304
Бях питала и преди за математика сега ме интересува БЕЛ някъде имали информация качена колко точки каква оценка се пише тъй като нашата госпожа писа оценки на първи модул като оценка от класна работа и втори модул отделна оценка тя има на втори модул 25 точки и ме интересува на каква оценка отговоря но искам да го видя някъде като наредба или нещо от сорта!

# 305
  • София
Няма наредба, нито официално приета скала. Навремето, когато точките се преобразуваха в оценка, най-често се ползваше тази скала: https://www.otlichnik.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0 … 0%B0%D0%BB%D0%B0/ И по бел, и по мат. Може учителят да ползва тази формула или подобна: Оценка = 2 + (k/p x 4), където k е броят точки, които сте събрали, а p – максималният брой точки за съответния тест. Т.е. във вашия случай 25т. на преразказа ще формират оценка 4,86.

# 306
Няма наредба, нито официално приета скала. Навремето, когато точките се преобразуваха в оценка, най-често се ползваше тази скала: https://www.otlichnik.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0 … 0%B0%D0%BB%D0%B0/ И по бел, и по мат. Може учителят да ползва тази формула или подобна: Оценка = 2 + (k/p x 4), където k е броят точки, които сте събрали, а p – максималният брой точки за съответния тест. Т.е. във вашия случай 25т. на преразказа ще формират оценка 4,86.

Благодаря много и аз четох нещо подобно а тя има 3,50

# 307
  • Sofia
Тази формула е по-благоприятна. По-често се използва k*6/p, като по нея оценката е 4.28.

# 308
  • София
Да, тази, която дадох, е само примерна. Има много варианти. Нашите учители не ползват нито една от двете. Всеки учител е свободен сам да прецени по каква формула/методика ще оценява. Но 3,50 ми се вижда твърде ниска оценка за 25т. Аз бих попитала учителя каква му е методиката.

Последна редакция: нд, 28 яну 2024, 10:48 от sanaka

# 309
  • София
Здравейте,  имам следния въпрос към родители, които вече имат опит с НВО предишни години. За преразказа как са подходили децата - да го пишат на чернова и после на белова или направо на белова. Моят син като цяло се справя с преразказа,  но е бавен и не мисля, че ще има време да преписва. От друга страна, си намира немалко неща за поправка. Включително изпуснати или разменени моменти, които не е много лесно да поправи. Та не знам на каква стратегия да заложим. Също по математика, имат ли право да си пишат върху чертежите на листа с въпросите? Ако трябва да пренасят чертежите на чернова от първи модул, също много време би отнело, за втори е ясно, че сами си чертаят.

# 310
  • при моите любими
Директно на белова и после поправка на грешките. С чернова не и стигаше времето на пробните и започна да го прави само на белова. А уж не беше от много бавните и пак каза, че не и стига времето.

# 311
  • София
За мен писането на преразказ първо на чернова е рисково, особено за по-бавни деца.
Върху изпитните материали може да се пише, решава, драска. Те не се засекретяват и проверяват, а само бланката с отговори и беловата на втори модул.

# 312
Голямата ми дъщеря не е бавна и в подготовката си се обигра добре в преразказите, но въпреки това не писа на чернова. Рисковано е спрямо времето.

# 313
  • София
Много благодаря за бързите отговори. Много сте ми полезни. А кого трябва да помоля за парола за достъп до пощата?

# 314
Момичета, как се случва кандидатстването в частните училища след седми клас? Има ли някакви общи правила или всяко училище само си прави приема?
Имаме частно училище в града и го разглеждам като опция, но няма информация на сайта му относно това как се случва приемът в осми клас.

Общи условия

Активация на акаунт