Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 630
  • 771
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Току що прочетох, че синдиката на учителите предлага на МОН да се увеличи междусрочната ваканция с два или четири дни. Това се прави с оглед заболеваемостта. Сега се очаква решение.

# 346
Преди да се появи ковида, съответно онлайн обучението, всяка година междусрочния 1 ден се разтегляше в седмица благодарение на точно в момента появилата се заболеваемост.
( при моите напр няма никой болен, всички се извъртяха доста по-рано)

# 347
Хм, когато наборката беше четвърти клас, значи 2020-2021 междусрочна беше 1 ден  по средата на седмицата (сряда) и тя от втора смяна мина първа. Прибра се в 18:30 от втора смяна във вторник и на други ден (сряда) трябваше да седнем да учи за първа смяна в четвъртък. Единствено, че поспахме малко сутринта, защото аз бях "ваканция".

# 348
Силно се надявам да приемат предложението, но не във формата на онлайн , а наистина да им увеличат с няколко дни ваканцията.

Дано и да им дойде най-после на ума, че е добре междусрочната ваканция да е поне 5 дни. Всяка година по това време се чудят какви схеми на грипна ваканция да измислят. А би могло да е планирано и очаквано за родителите.
Имам усещането, че цялата истерия с обявяването на грипна епидемия и заседанията на щабовете е за да има новини в 19ч.

# 349
  • Варна
Аз също се надявам да удължат ваканцията. Днес точно говорихме с набора за този почивен ден и неговият коментар беше "Ах, какъв разкош! Представяш ли си, цял ден ваканция?" 😂

# 350
Не знам дали е истерия, но 8 деца от класа са болни. А вече са оформени т.е не се скатават
Един ден ваканция е нищо.

# 351
  • София
Момичета, знаете ли дали при оценки, които средно аритметично се равняват например на 4.75 учителят може да остави 4-ка за срока. Знам, че никъде нормативно не е регламентирано да е средно аритметично, но при условие, че няма нито забележки, нито похвали, как се определя оценката

# 352
Може. Оценката е по преценка на учителя. Както може да постави 4, така може и 6.

# 353
При нас няма болни деца. Всички са на училище според набора. Оформен е само по математика и физика за сега. Доволна съм.
За преразказа гледам сте дискутирали - моят пише бързо, но грозно. На първия пробен беше писал на чернова и се оплака, че едва му стигнало времето. Сега сме се разбрали на 4ти февруари, когато е пробният в Междучасие да пробва варианта с план. Трудно му е по литература определено. Дава го по-спокойно все още. Имат доста домашно от едната школа - 7-8 теста от Веди и един пробен от помагалото на Регалия. Бори се с тях, но например на геометричните задачи бързо се отказва.
Гледам СМГ пак са пуснали пробни за края на февруари (математика) и средата на март (БЕЛ). Ще го питам дали иска да отиде поне по БЕЛ.
Примирил се е наборът, че ще ходи на пробен през "ваканцията".Ще се компенсирам с черпене с торти или шоколадови суфлета Smile За сладко и майка си ще продаде Grinning
Някой беше питал за картите - ако все още не ги е получил, да ми прати един имейл на лични.

# 354
Момичета, знаете ли дали при оценки, които средно аритметично се равняват например на 4.75 учителят може да остави 4-ка за срока. Знам, че никъде нормативно не е регламентирано да е средно аритметично, но при условие, че няма нито забележки, нито похвали, как се определя оценката
Електронните дневници изчисляват средно аритметично, но ако детето има достатъчен брой оценки не е редно да се включва оценката от входното. Аз смятам така - от устни изпитвания средно аритметичната оценка по 2 + средно аритметичната от писмените (контролно и класно) веднъж + ако детето е правило домашно за оценка или проект и деля на 3 или 4, ако искам да съм прецизна в детайлите с някого. От друга страна съм поставяла и по-висока оценка на база оценка от класна работа. Например при отлична класна, дори и да е под 5,50 от другите оценки съм оставяла Отличен за срока или годината. Днес също оставих на две-три деца Отличен, а според школо бяха с 5,10-5,40

# 355
  • София
Благодаря ви, Soul Free и Mama Ru Flowers Hibiscus

# 356
Ако бях учител, бих гледала цялостното представяне. Дори цяла единица отгоре бих оставила в полза на ученика, ако се старае и се е подобрил. Всеки може да не е в кондиция и да изкара по-ниска оценка. Ако виждам, че се старае, има знания, наваксал си е пропуските, защо да не го стимулирам?

# 357
  • София
При моите лапета различните учители действат различно. Някои пишат директно по-ниската оценка. Други - по-високата. Трети - изпитват.

Голямата сега леко лудна, защо почти по всичко е ‘между’ две оценки. И учителите й се от групата с изпитванията. Да се оправя. През срока дремеше, сега - чете по нощите.

Наборът както мислех, че е готов, така цъфна в школо една тройка по мат. От тест за задачи за работа и движение. И два дена е с увесен нос. Удържах се да не дудна ‘нали ти казах да решаваш’… ще видим дали ще му дадат шанс. Ако не - има и втори срок.

# 358
  • София
И при нас се говори за удължаване на ваканцията с 2-3 дни. Да видим ще се сбъднат ли прогнозите. Моята е оформена почти по всичко.

# 359
  • Варна
От днес са онлайн до петък и вчера беше оформен по всички предмети "на бегом". Успехът не е отличен, но аз съм доволна защото виждам огромно подобрение. Но пак я кара на принципа - напъвам се там където е необходимо и колкото е необходимо. Да не се презори 😂

Общи условия

Активация на акаунт