Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 573
  • 771
  •   1
Отговори
# 375
Така ще бъде, да. За паралелка Физика ще се взима 2 пъти НВО МАТ + един път изпита по физика. Промяната е от тази година.

Жалко, надявах се да се е объркала. Предполагам, че го правят заради техните паралелки да си останат повече деца от тях.

# 376
Сега погледнах в сайта на НПМГ. Миналата година са умножавани с коефициент 2 резултатите от състезанието или олимпиадата. Така сякаш се омаловажава подготовката за тези състезания. За математическите паралелки, където обикновено са  2 класа,  коефициентът на НВО мат е бил 3. Оффф не знам - да свършва тази година! Побъркаха се и деца, и родители, и учители.

# 377
Гледам програмата на моето за втория срок и се чудя какво ли си мислят програмистите, които много логично и удобно са сложили ЧК и ФВС като първи часове, а БЕЛ и математика са 6 и 7 при това говорим за втора смяна. Кой с грам мисъл в главата слага на седмокласници часове по БЕЛ и математика след 17:30 часа?
Първия срок бяха с 34 часа седмично, в това число ЧК и СД, за втория срок броя 33 часа. Така ли трябва да бъдат?

# 378
Аз мисля, че през май ще се побъркат всички, рано е още

# 379
  • Варна
Аааа, аз смятам началото на май да си дам една седмица почивка. После пак ще решаваме тестове.
Мама Ру, вторник имат четири разказвателни според програмата за втори срок. Нямам идея кой реди програмата, но искам да го видя след месец как ще се справи с подобно темпо.

# 380
  • София
Програмата се реди според удобството на учителите и да нямат дупки. Моят син първи срок имаше 6-ти и 7- ми час математика  в сряда, четвъртък и петък  Понеже са последният клас, явно реденето на програмата върви така, че техните часове са каквото остане.  Протестирахме пред директорката и нищо.

# 381
  • София
Гледам програмата на моето за втория срок и се чудя какво ли си мислят програмистите, които много логично и удобно са сложили ЧК и ФВС като първи часове, а БЕЛ и математика са 6 и 7 при това говорим за втора смяна. Кой с грам мисъл в главата слага на седмокласници часове по БЕЛ и математика след 17:30 часа?
Първия срок бяха с 34 часа седмично, в това число ЧК и СД, за втория срок броя 33 часа. Така ли трябва да бъдат?
Всичките им часове по БЕЛ и математика са последни? Съмнявам се.  Да се направи седмично разписание не е лесно, защото се съобразява със спецификата на всяко училище.  То не се прави само за един клас, а за всички паралелки и учители.
Според Вас,  ако един учител преподава на цял випуск, например по математика,  часовете му трябва да са само до 5-ти час, а останалите колеги да са нощна смяна?
Няма как да стане.

# 382
Всичките им часове по БЕЛ и математика са последни? Съмнявам се.  Да се направи седмично разписание не е лесно, защото се съобразява със спецификата на всяко училище.  То не се прави само за един клас, а за всички паралелки и учители.
Според Вас,  ако един учител преподава на цял випуск, например по математика,  часовете му трябва да са само до 5-ти час, а останалите колеги да са нощна смяна?
Няма как да стане.
Имам прекрасната представа как се прави програма, защото съм правила няколко години, при това в професионална гимназия, където и много предмети се делят на групи.
Както и да е. Втори срок, втора смяна и половината часове БЕЛ и математика са късни (6 или седми), ще изтикаме така, ясно е. Явно не е важно кое е добро и в интерес на седмокласниците.
Просто споделих.

# 383
  • гр. София
До края на този срок е втора смяна. След 17,45 ч. има точно часове по БЕЛ. Даже класното беше в четвъртък, от 17,45 ч. (можеше да е в петък от 17,45).
Програмата за вторият срок (първа смяна) ме стресна отново с четвъртъчните изпълнения - ИИ, Физика, Химия, БЕЛ, Математика, География и приключва денят с История.
За каква хигиена да говоря?

# 384
Много тежка програма като за четвъртък.

# 385
Всичките им часове по БЕЛ и математика са последни? Съмнявам се.  Да се направи седмично разписание не е лесно, защото се съобразява със спецификата на всяко училище.  То не се прави само за един клас, а за всички паралелки и учители.
Според Вас,  ако един учител преподава на цял випуск, например по математика,  часовете му трябва да са само до 5-ти час, а останалите колеги да са нощна смяна?
Няма как да стане.
Леле, много е трудно да се направи нормално седмично разписание! След като в някои училища и випуски успяват, не виждам причина и в други да не успеят. Но на кой ли му пука за децата? Да не говорим, че преди време имаше някаква заповед на МОН до 2021г. всички деца да учат в светлата част на деня, но някъде потъна и се забрави.

# 386
Lina, поне втория срок са първа смяна, а нашите обратното. То вече не се и изненадвам, миналата година точно в четвъртък втора смяна бяха 6 и 7 час  БЕЛ. Някои учители са като наказани - все те затварят училището.
Lorentin, имаше, ама не ни се получава още да минем една смяна. Три училища в града останаха все още на две смени, ние сме едно от тях.

# 387
  • София
Всичките им часове по БЕЛ и математика са последни? Съмнявам се.  Да се направи седмично разписание не е лесно, защото се съобразява със спецификата на всяко училище.  То не се прави само за един клас, а за всички паралелки и учители.
Според Вас,  ако един учител преподава на цял випуск, например по математика,  часовете му трябва да са само до 5-ти час, а останалите колеги да са нощна смяна?
Няма как да стане.
Имам прекрасната представа как се прави програма, защото съм правила няколко години, при това в професионална гимназия, където и много предмети се делят на групи.
Както и да е. Втори срок, втора смяна и половината часове БЕЛ и математика са късни (6 или седми), ще изтикаме така, ясно е. Явно не е важно кое е добро и в интерес на седмокласниците.
Просто споделих.
Вие какво предлагате?

# 388
Програмата да е в интерес на учениците. Поне на седмокласниците, след като всички сме съгласни, че седми клас е доста важен.
Въпрос. Вашето наборче, ganis, коя смяна е втория срок и по кое време на деня са часовете му по БЕЛ и математика?

# 389
_
Е  с какво ще им помогне това? Децата там ходят и на школа по физика всяка седмица, достатъчно подготвени ще са и за изпита според мен.

Жалко, надявах се да се е объркала. Предполагам, че го правят заради техните паралелки да си останат повече деца от тях.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт