Имам син на 2,3 гоодиини .
От както навътши 2 годинки нещата ескалират. Пистоянноо се тръшка,хленчи и реве. Каквото и да поиска ако му се отговвори с не /не може започва да реве ,затвваря се в спалнята да плаче . Идва да ме цунка и гушка усмихвайки се и очакващ да позволя въпросното нещо. Усещам че изпускаме дисциплината. Ежедневно получава играчки,не мисля че това е проблема. Винаги му се дава това което иска в името на това да бъде щастлив. Винаги съм си казвала,моето дете няма да е разглезено ,обаче сега когато съм родител виждам ,че на там сме тръгнали. Кажете къде е разковничето в това да имаш възпитано и щастливо дете без да бъде бито,без да му се вика . Към момента не е бит(все още) ако му се скарам го взима на шега . Не искам да му се карам и да го пошляпвам по дупето за това моля кажете как се отглежда възпитано и НЕревящо за всичко дете .
След година-две ще влезете в едипалната фаза и фокуса ще се измести. Границите не са ограниченията за децата. Те са стабилността, на която да стъпят в своето развитие. Важно е едно дете да разбере причинно-следствената връзка, а не просто правило, наложено от позицията на по-възрастния и по-силния.