Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 573
  • 771
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Програмата да е в интерес на учениците. Поне на седмокласниците, след като всички сме съгласни, че седми клас е доста важен.
Въпрос. Вашето наборче, ganis, коя смяна е втория срок и по кое време на деня са часовете му по БЕЛ и математика?
Кое наборче ? Нямам такова.

# 391
  • София
Много са бързи с програмата при повечето от вас. При моите още нищо няма и усещам как няма да мога да наглася плуването втория срок.

Моят набор ще е втора смяна. Не се е трогнал. Т.е. не му дреме коя смяна е.
Но кака му страда, че ще е първа. Тя е нощна птица и сутрин ставането е кошмар за цялата къща. Тя не става, аз подвиквам и накрая всички са будни.

ПС. ganis е учител.

# 392
Тя и Мама Ру е учител. Но си има и наборка за темата. И моето беше първи срок втора смяна. Ужас. Денят малък, още в 16ч са включили осветление в стаите та до 19.15. И имаха 6 и 7 часове биология, история, химия. Но поне бел и мат не им бяха 6 и 7 час.

# 393
Програмата да е в интерес на учениците. Поне на седмокласниците, след като всички сме съгласни, че седми клас е доста важен.
Въпрос. Вашето наборче, ganis, коя смяна е втория срок и по кое време на деня са часовете му по БЕЛ и математика?
Кое наборче ? Нямам такова.
Мислех, че в темата сме майки на седмокласници.

# 394
  • София
Няма отраничения кой да пише в темата.

# 395
  • Бургас
До края на този срок е втора смяна. След 17,45 ч. има точно часове по БЕЛ. Даже класното беше в четвъртък, от 17,45 ч. (можеше да е в петък от 17,45).
Програмата за вторият срок (първа смяна) ме стресна отново с четвъртъчните изпълнения - ИИ, Физика, Химия, БЕЛ, Математика, География и приключва денят с История.
За каква хигиена да говоря?

Три разказвателни + БЕЛ и математика е направо ужас. При нас разказвателните са 2,  ама 3...  прекалено тежко ми се струва. Ами ако е втора смяна, кога да научи това дете?

# 396
Още помня един четвъртък в гимназията, когато имахме математика, физика, химия, биология и трите езика в един ден, а съм от шестдневната програма.

# 397
В нашето училище винаги децата от 5-7 клас първия срок са първа смяна , а големите 8-12 втора. Втория срок ги обръщат, ама поне сега вечер е по - светло .
Една от майките в класа ни работи в училище и скоро беше казала, че освобождават стаи , преграждат и променят, защото от следващата учебна година всички училища трябвало да са минали на едносменен режим

# 398
  • София
Ученето на една смяна в София няма да се случи в следващите 10-15 години. Почти всички училища от топ 20 след седми клас делят една сграда с друго училище или си имат и деца от първи до седми клас. Терени в центъра на Сф за нови училища няма. За да се случи едносменният режим, трябва на всички гимназии да им се намерят нови сгради. Кварталните училища няма как да тръгнат да ги местят на друго място.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 08:58 от annie13

# 399
_
Е  с какво ще им помогне това? Децата там ходят и на школа по физика всяка седмица, достатъчно подготвени ще са и за изпита според мен.

Жалко, надявах се да се е объркала. Предполагам, че го правят заради техните паралелки да си останат повече деца от тях.
[/quote]
Явно сте по-запозната. Защо тогава го правят?

# 400
Да ви почерпя виртуално за моя рожденик днес с любимата му шоколадова торта Smile Още не мога да повярвам кога излетяха 14 години.

Погледнах и аз програмата в НЕУСПО - имат и те един ден 3 разказвателни плюс БЕЛ и математика, но иначе е балансирана. Няма как при толкова много предмети да им е лека програмата. Постарали са се в нашето училище - редуват "тежки" предмети с "леки". Хубавото при нас е, че винаги са първа смяна, защото е малко, квартално училище. Догодина ще трябва да свиква и с двусменния режим на учене, и с пътуването Smile
Снощи мъчихме последната задача (геометрична) от един пробен от помагалото на Регалия. Ами зле е положението... Опитваше се нашият да я решава без чертеж. Един час обяснявах колко е важен чертежа и как може 5 чертежа да си направи на чернова (защото и това не му беше ясно). Отделно сега нали почнаха с върховете и нашият се е фокусирал върху това и се опитваше само с тези знания да я реши, а те бяха ненужни в случая. Хубавото поне е, че ме помоли да търся геометрични задачи да се упражнявал. Явно ще трябва да ударя по едно рамо. Поне прегледах сборника по математика на Просвета, който имаме. Има доста задачи по темата и мисля да го подхващам в неделя.

# 401
Лично мое мнение е, за да се вдигне балът. На НВО математика много по - лесно ще изкара дете 100 точки, докато на олимпиада втори кръг или допълнителен изпит, не съвсем...

_
Е  с какво ще им помогне това? Децата там ходят и на школа по физика всяка седмица, достатъчно подготвени ще са и за изпита според мен.

Жалко, надявах се да се е объркала. Предполагам, че го правят заради техните паралелки да си останат повече деца от тях.
Явно сте по-запозната. Защо тогава го правят?
[/quote]

# 402
Здрав, щастлив и много успешен да е рожденикът, jsed! Flowers Four Leaf Clover

Ganis, благодарни сме, че наглеждаш темата ни, както и Дидева, която също няма седмокласник, например, но не мисля, че някой може да отрече приноса ѝ към целия образователен подфорум.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 13:17 от Lúthien

# 403
  • София
Може ли линк, че не намерих през телефона., НПМГ балообразуване. Старата таблица за миналогодишния прием намирам, но нали казвате че има промени и не виждам къде са публикувани?

# 404
Jsed, здрав и щастлив да е рожденикът! И да влезе от 1-ви опит където желае! Flowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip

Аз също благодаря за включването на дамите, които не са ангажирани към темата като родители. Още една гледна точка винаги е полезна, още повече, че професионално са свързани с това bouquet

Общи условия

Активация на акаунт