Седмокласници 2023/2024 - тема 5

• 38 568
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
Jsed, да ти е здраво и щастливо детето и с много късмет !

# 436
Еее, те са в началото на геометрията, а и неравенства тепърва предстоят, няма как целия изпит. По бел знам точно какво може да реши към момента, но по мат ми е трудно да преценя.

Може би най-точно ще ви ориентира учителят по математика, който им преподава. Бих се консултирала с него. Отделно, помагалото на Регалия е организирано по месеци, съобразено с взетия материал, като първият тест е за януари.

# 437
Пускам една от задачите във втори модул от пробен изпит. Така са се изсилили с трудността, че лошо да ти стане. Може да пробвате наборите.
Скрит текст:

# 438
И аз се интересувам от дни на отворените врати  но май повечето училища не правят. Знам, че имат 1АЕГ, НПМГ, ТУЕС, като към последното нямаме интерес. Ако някой сподели за друго училище в София, ще е полезно.
Миналата година имаше в строителния техникум или както е сега СГСАГ, само за там знам, защото само него следим.

# 439
Ние сме били на отворени врати в Приложното, Художествената и Елисавета Вазова. Следя за 51во, Райнов и Фотографското. Ако има някой на нашите вълни и ако получи такава информация, ще е супер да сподели.

# 440
  • София
Пускам една от задачите във втори модул от пробен изпит. Така са се изсилили с трудността, че лошо да ти стане. Може да пробвате наборите.
Скрит текст:
Почнах да се чудя дали буквално го пишете това с изсилването или с лека ирония. Задачата си е   съвсем нормална, даже клоняща към лесна предвид поставянето й във втората част на пробния, понеже  решението й включва само изразяване на ъгли и работа с пропорции. И тъй като няма съседни, връхни и т.н ъгли от тази година, е подходяща дори и за шестокласник. Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 14:48 от пенсионирана русалка

# 441
Ние сме били на отворени врати в Приложното, Художествената и Елисавета Вазова. Следя за 51во, Райнов и Фотографското. Ако има някой на нашите вълни и ако получи такава информация, ще е супер да сподели.

Аз ще ви дам инфо за 51-во като обявят дата, но редовно актуализират и страницата си във ФБ, поглеждайте и там.

# 442
Задачата и  на мен ми се струва лесна, дано са такива и на реалния изпит.

# 443
За дете, което има пет или шест в училище, задачата не би трябвало да представлява проблем.
Правият ъгъл 90° = 6 задачи, което значи, че една задача е равна на 15° и от там излиза и втора група - 5 задачи
Останалото е съотношение 3:2:8 тук е уловката за 2:8
Или:, 2, 5, 8, 6 3

# 444
Скрит текст:
Почнах да се чудя дали буквално го пишете това с изсилването или с лека ирония. Задачата си е   съвсем нормална, даже клоняща към лесна предвид поставянето й във втората част на пробния, понеже  решението й включва само изразяване на ъгли и работа с пропорции. И тъй като няма съседни, връхни и т.н ъгли от тази година, е подходяща дори и за шестокласник. Simple Smile
Умни деца- браво.
От 40 участника в изпита няма нито един който да е успял да я реши - по статистика.
И не, не защото е трудна, а защото не са разбрали условието, поне тези които питах. С леко разяснение  моя син схвана идеята.
Ако искате опитайте без никаква помощ да пробвате децата и ако искате споделете. Ей така- за спорта.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 16:17 от Mravchca_V

# 445
  • София
Чета за програмите на наборите. Не мога да си представя да имат физика, химия, географи, история и т.н. в един ден. В училището на моя син учат на блокове. Така може да имат 8 часа, но са 4 блока. Т.е. имат физика, математика, физическо и БЕЛ примерно. И така имат физика веднъж в седмицата. Идеално работи. Не знам защо всички не учат така.

# 446
Ако искате опитайте без никаква помощ да пробвате децата и ако искате споделете. Ей така- за спорта.

Току що моята девойка реши задачата, не се затрудни въобще, дори каза, че точно тези задачи ѝ били приятни. Но пък по БЕЛ няма шанс да чуя за нещо, "че е приятно", така, че пълно щастие няма Laughing

# 447
Текстовете задачи искат мислене и разбиране на условието. А това е трудно за доста деца и в миналото, и сега. Но дори и да не я решат цялата има поне едно очеизваждащо пресмятане - това с правия ъгъл. Да, леко са я засукали, за да ги накарат да помислят и са включени различни изучавани неща - пропорции, градуси, ъгли, перпендикулярна...

# 448
  • при моите любими
Аз съм много благодарна на всички, които се включват в темата в помощ за всичко, били те със седмокласници или не.
Синчето втория срок ще е втора смяна, която аз харесвам много повече, въпреки ранното ставане. Обаче са му направили тренировките по футбол всеки ден от 17/17:30. Което значи пак малко време за подготовка. Ако иска желаните училища, ще трябва да учи до късно след тренировки. Няма да е лесен този втори срок, но преполовихме учебната година.

# 449
Да ви почерпя виртуално за моя рожденик днес с любимата му шоколадова торта Smile Още не мога да повярвам кога излетяха 14 години.

Погледнах и аз програмата в НЕУСПО - имат и те един ден 3 разказвателни плюс БЕЛ и математика, но иначе е балансирана. Няма как при толкова много предмети да им е лека програмата. Постарали са се в нашето училище - редуват "тежки" предмети с "леки". Хубавото при нас е, че винаги са първа смяна, защото е малко, квартално училище. Догодина ще трябва да свиква и с двусменния режим на учене, и с пътуването Smile
Снощи мъчихме последната задача (геометрична) от един пробен от помагалото на Регалия. Ами зле е положението... Опитваше се нашият да я решава без чертеж. Един час обяснявах колко е важен чертежа и как може 5 чертежа да си направи на чернова (защото и това не му беше ясно). Отделно сега нали почнаха с върховете и нашият се е фокусирал върху това и се опитваше само с тези знания да я реши, а те бяха ненужни в случая. Хубавото поне е, че ме помоли да търся геометрични задачи да се упражнявал. Явно ще трябва да ударя по едно рамо. Поне прегледах сборника по математика на Просвета, който имаме. Има доста задачи по темата и мисля да го подхващам в неделя.
Честит празник да е жив и здрав рожденика и на първо класиране да влезе в желаното училище!

Общи условия

Активация на акаунт