Какво ще купя отново - 8

• 104 210
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Наминавам да похваля ето тези бисквитки на житен дар
https://www.superbagplovdiv.bg/ziten-dar-meki-biskviti-150gr-banan-i-karamel.html
Много са вкусни.

# 91
съставът как е, че ми изглеждат добре иначе?

# 92
Състав: Парчета тъмен шоколад 15% (захар, какаова маса, какаово масло, декстроза, емулгатори: соев лецитин, овкусители), овесен флейкс 15%, растителни масла (палмово масло, слънчогледово масло), пълнозърнесто овесено брашно 9%, захар, пшенично брашно, глюкозo–фруктозен сироп, кокос, какао на прах, карамелена каша 4% (захар, инвертна захар, пълномаслено мляко на прах), концентрирана бананова плодова каша 2,3% (глюкозо-фруктозен сироп, бананов сок, захар, овкусители, регулатор на киселинността: лимонена киселина, желиращ агент: пектин, оцветител: каустично-сулфитен карамел), млечна суроватка на прах, сол, емулгатор: соев лецитин, набухватели (амониев бикарбонат, натриев бикарбонат, динатриев дифосфат), ароматизанти.

# 93
Леле! Като видя бисквитки в чийто състав по принцип влизат от 3 до 5 продукта, и прочета състава на опаковката в обем страница А4, оставям продукта като горещ картоф - буквално го хвърлям обратно на рафта.

# 94
  • София
Кои са тези многокомпонентни бисквити с 3 до 5 продукта?
Брашно, вода и захар ли?

# 95
  • до най-прекрасния мъж
Масло, захар, брашно, парченца шоколад, например.

# 96
Кои са тези многокомпонентни бисквити с 3 до 5 продукта?
Брашно, вода и захар ли?
Е, точно вода може да няма, но и аз се замислих точно върху състава на показаните бисквити.
Като изключим добавките от плодчета, парченца шоколад или ядки, които може да присъстват заедно или отделно според замисъла и търсения вкус, основните съставки обикновено са брашно, захар (пудра или кристална, евентуално тръстикова), масло, понякога яйце или жълтък, в някои случаи най-много лъжица или две прясно мляко или сметана да има в тестото.
Та продуктите наистина са общо взето от 3 до 5.

# 97
ето тези са с малко съставки, макар последната май да е вредна
https://www.ebag.bg/biskviti-kristal-obiknoveni-s-maslo/584652

# 98
За да съм по темата, да похваля лидълските Амарети. Като истински са и с приемлив състав.

А подобни на въпросните сладки могат да се приготвят у дома с точно з продукта.
Скрит текст:

1 ч. ч. овес
1 презрял банан
1/2 ч. ч. шоколадов чипс
Това е всичко

# 99
  • София
Blue, ако на опаковката е изписано само шоколад като състав, то това е подвеждащо. Самият той съдържа няколко съставки, които е редно да са изброени. Точно както е направено по-горе.

# 100
  • до най-прекрасния мъж
Blue, ако на опаковката е изписано само шоколад като състав, то това е подвеждащо. Самият той съдържа няколко съставки, които е редно да са изброени. Точно както е направено по-горе.
Шоколадът е допълващ, а не основен компонент. Да го заменим с боровинки тогава Simple Smile

# 101
За да съм по темата, да похваля лидълските Амарети. Като истински са и с приемлив състав.

А подобни на въпросните сладки могат да се приготвят у дома с точно з продукта.
Скрит текст:

1 ч. ч. овес
1 презрял банан
1/2 ч. ч. шоколадов чипс
Това е всичко

Шоколадовият чипс знаеш ли колко съставки има? И то, ако не се описва съдържанието на самия шоколад в чипса.

https://zasiti.bg/shop/%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B … %D0%B0%D0%B4-125/

# 102
Е то темата е за неща, които ни харесват, не задължително полезни Grinning

# 103
Ох, аз не гледам твърде полезност, ами вкус, но и той липсва и няма как да не липсва при тези съставки. Миришат ми на химия готовите сладкиши и това е, а ми се иска да намеря нещо готово за десерт понякога, вместо да правя през ден-два, че и работата трябва някой да свърши.   

# 104
  • софия
аз правя туршия всяка година, слагам вода , оцет сол и захар в потресаващо малки количества, въпреки това в магазина като вземете буркан има етикет с 10 съставки. В магазин домашни неща не се продават, там всичко е направено да е на практика вечно.
Ако се впрягаме в състава на всяко едно нещо /да не говорим за зарзавати и месо.../ никой никога нищо няма да яде.
Сладки и бисквитки, вафли, сладоледи - това са неща за глезене от време на време. Дали ще са 20 неща на етикета , или 5, няма да има голяма разлика.
/пък и колкото по -гадно е по етикет, толкова по-малко ще ви се дояжда Wink/

Общи условия

Активация на акаунт