Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 442
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, магнезия трябваше ли да се приема в разстояние от кисело мляко/айран?
Желязото трябва да се приема с отстояние от млечните! Магнезий не добре да се взема с желязо. Аз имам тази информация🤷♀
За желязото знам, но имам спомени за прясното мляко с магнезия, че не трябва да се приема в близост,но не помня как беше с другите млечни

# 316
Няма логика - млечните са един нелош източник на магнезий, така че според мен няма зависимост. Знам, че се пие по едно и също време. Някои го приемат вечер, за да подпомогне съня. На тези, на които им дразни корема, препоръчват да се приема с храна.

# 317
  • София
Здравейте,
В 28 г.с. при симптоми на скарлатина при проследяващото АГ ли бихте отишли или при личен лекар?
Питам, защото за съжаление АГ не ми даде телефон за подобни случаи и изобщо не обича да записва часове извънредно...

# 318
Не мисля, че АГ ще ви приеме. Все пак там най-вероятно ще има и други бременни с които не е добре да сте в контакт. Може би първо звъннете на личен лекар да ви посъветва какво да правите.. А това, че АГ не ви е дал телефон и не обичал да записва часове извънредно ми звучи безумно. Доста често се случват някакви оплаквания и притеснения, за съжаление не всяка бременност протича нормално, че да ходим един път месечно на преглед. И ако не можем да разчитаме на АГ за какво ни е изобщо..

# 319
  • Гр. София
Абсолютно съм съгласна за това с даването на телефона. Аз поисках номера на д-р Манчев от Щерев, но отговорът му беше: "Аз не работя в кол център и не мога да говоря с по 1000 бременни на ден. Ако има проблем, ще запишеш час и ще дойдеш."
Та затова сега си търся друг лекар 🙂

# 320
Много ме очудва това, което пишете.
Лекарката, при която ще се следя (все още не съм се записала на ЖК), още на първия преглед за установяване на бременност ми даде номера си и каза, ако има нещо да й звънна. Работи в МЦ, който работи с НЗОК, не говоря за частна болница.

# 321
В Щерев звъниш, обясняваш какъв е проблема и после проследяващият ще ти върне обаждане, ако е там. Ако ти е спешен въпроса, ще ти върне обаждане друг доктор. Ако състоянието ти е спешно, то тогава няма какво изобщо да звъниш, а отиваш при дежурния лекар. Разбирам, че сме притеснени като се появи проблем, но и те са хора, не може да ги притесняваме постоянно.

# 322
  • София
Аз в Щерев получих по-късно телефон на проследяващ АГ. Ако има нещо се звъни на регистратура и после АГ връща обаждане. Ако е спешно - отива се на място и винаги има кой да прегледа. Няма как постоянно да са на линия по телефона и е разбираемо да не го дават.

Със сегашната АГ (друга болница) телефон получих още с установяването на бременността, но тя иска да й се пише по вайбър и връща обаждане при първа възможност. Все пак те карат смени, имат спешни раждания, планирани раждания, прегледи. При спешност пак се ходи на място и се минава през регистратура (или спешен кабинет).

При съмнения за скарлатина - ЛЛ. АГ-тата не са компетентни по всички болести и въпроси и пак ще пренасочи към друг специалист, който би бил по-запознат.

# 323
  • Гр. София
В Щерев звъниш, обясняваш какъв е проблема и после проследяващият ще ти върне обаждане, ако е там. Ако ти е спешен въпроса, ще ти върне обаждане друг доктор. Ако състоянието ти е спешно, то тогава няма какво изобщо да звъниш, а отиваш при дежурния лекар. Разбирам, че сме притеснени като се появи проблем, но и те са хора, не може да ги притесняваме постоянно.

Нищо подобно не ми казаха. Напротив - питах регистратура за телефон на лекаря и те казаха, че той го давал на всичките си пациентки... Никой не ми каза, че мога да звъня на регистратура с оплаквания/въпроси.
Нищо, и без това не съм доволна от д-р Манчев. Винаги е изнервен и не ме оставя да се доизкажа, иронизира ме и тонът му е рязък. Та, да, търся друг лекар.

# 324
  • София
Сменяй го ,аман вече от такива изцепки.
С бременните всичко се случва,какво значи да не е кол център?
Вярно е че някои жени звънят за абсолютни простотии,но той е този,който трябва да си наложи границата.
 При Скарлатина се изписва антибиотик, тук вече не знам АГ или личния би следвало да е по-компетентен ...

# 325

Нищо подобно не ми казаха. Напротив - питах регистратура за телефон на лекаря и те казаха, че той го давал на всичките си пациентки... Никой не ми каза, че мога да звъня на регистратура с оплаквания/въпроси.
Нищо, и без това не съм доволна от д-р Манчев. Винаги е изнервен и не ме оставя да се доизкажа, иронизира ме и тонът му е рязък. Та, да, търся друг лекар.

На мен това ми го каза моята лекарка. Звъня на регистратурата и ще й предадат. Явно този  доктор като цяло не е искал да го притесняват.

# 326
  • София
Благодаря ви за отговорите.
Ще говоря с личната лекарка първо. Ясно е, че съм под карантина и няма да ходя на място.

# 327
Аз съм изключително недоволна от Щерев по отношение на лечение, но пък по отношение на свързване с лекарката и самото й отношение съм впечатлена. Винаги ми връщаше отговор на вайбър без значение часа и отговаряше супер бързо. Също така след като ми излизаха резултати от изследвания ми звънеше, за да ми каже за какво става на въпрос и да дойда за рецепта. Друг е въпроса, че леченията не бяха адекватни, но коментирам самото отношение.

# 328
Някой знае ли колко трябва да е дължината на шийката в 18г.с ?

# 329
Индивидуално е. Има жени и с 4 см. Зависи и с колко стартираш. Според мен около 3.5 см е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт