Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 407
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
Щом е кафяво, е стара кръв, така знам аз.
Да, щом има сакче, не е извънматочна. Дали ще се види повече си зависи и от техника, освен, че си е рано 5 седмица. По-скоро кървенето може да е от нисък прогестерон,за което са взети мерки.

# 241
Благодаря ви за отговорите, момичета. За момент се изплаших като се спомена извънматочна. В дълбоката провинция съм, всички големи градове са ми далеч. Най-близо ми е Велико Търново. Мога да пътувам, но се надявам нервите ми да издържат до понеделник.

# 242
Ако е кафява кръвта, не е притеснителна и явно е остатъчна - от предния проблем. Възможно и цяла седмица да се оттича. Ако кръвта стане розова или ярко червена, идете веднага на лекар. Надявам се с дуфастон да се закрепят нещата. Не се стряскайте излишно. Случват се и такива неща. Надявам се после всичко да е наред ❤

# 243
За твое спокойствие може да си пуснеш в понеделник чхг и прогестерон, чхг след 48 часа в същата лаборатория. Трябва да е удвоено, или повече. Прогестерон покажи на лекаря, и на нас разбира се:)

# 244
Чудесни сте, благодаря за съветите. В понеделник ще посетя АГ и ще пиша да споделя какво е станало.

# 245
  • Пловдив
baby96, реално скрининга и бхс /тогава се мери нухална кост и другите морфологични неща по ембриона - гръбнак, крайници, сърцето, мозък, бъбреци и т.н./ го пропускаш заради пренатеста /поне така го разбирам аз/. Съответно АГ правилно те е ориентирала, че следващата морфология се прави към 20г.с.

# 246
baby96, реално скрининга и бхс /тогава се мери нухална кост и другите морфологични неща по ембриона - гръбнак, крайници, сърцето, мозък, бъбреци и т.н./ го пропускаш заради пренатеста /поне така го разбирам аз/. Съответно АГ правилно те е ориентирала, че следващата морфология се прави към 20г.с.
Мисля да изчакам резултати от пренатеста и след това да преценя дали да правя ранна фетална. А ранната фетална с биохимичния скрининг ли върви или може отделно? И ранната морфология през кой период се прави?

# 247
И за мен е задължителна първата фетална, независимо какво ви покаже теста. Върви с БХС. Прави се около 13 г.с. Пренатеста е само за синдромите, но на феталната могат да се видят и други забележки по плода. При (недай си Боже) проблем и препоръки за аборт, колкото по-рано, толкова по-добре за майката. Ако в 20 г.с. се открие проблем, продължава се с още тестове и изследвания, а седмиците растат. И в един момент не е аборт, а раждане. Като цяло искам да кажа, че колкото по-рано се открие проблем, толкова е по-лесно, ако има как да е лесно в такъв момент, изобщо. Не, че не може да се открие проблем във втората фетална при идеални резултати на първата, но на мен не би ми било спокойно да чакам чак втората. Някои отричат и третата фетална, но и там намирам смисъл. Просто за мое спокойствие.

# 248
Ние направихме също първо Вижън тест и след това ходихме на преглед в 12 г.с. при специалист по ФМ, т.нар. ранен скрининг или първа ранна фетална морфология. БХС (кръвното изследване) не съм го правила.
Следващите ФМ бяха 16 г.с., 22 г.с. и 32 г.с. (тази я пропуснахме).

# 249
Аз направих първо Вижън и след това правих БХС и първата фетална. Въпреки теста съм правила четири фетални. Освен трите има и междинна,която правих по мое настояване. Феталните за мен са абсолютно задължителни,та все пак там се вижда как се развиват органите на бебето!

# 250
Аз направих БХС, Вижън тест и втората ФМ.

# 251
  • Пловдив
baby96, при моя лекар, между 11-13г.с. върви с БХС
Ранна без БХС прави мужду 14-18г.с.
Другата е между 19-23г.с.
И късната е след 28г.с.

Аз правя тази с БХС /не правя други тестове и т.н./ и тази между 19-23г.с.
Всички останали изследвания и прегледи, коити правя са си по НЗОК - ЖК /сега в случая вече влизам в 4 месец и не съм започнала ЖК например, защото Пловдив е в епидемиологична обстановка.

# 252
Благодаря на всички. Ще запиша час за ранна фетална още идната седмица.

# 253
Дами, наложи се да ми сложат песар поради скъсена шийка. В 22г.с. съм, имах менструални болки и шийката беше 18мм. Да ви питам, имали ли сте придърпване и пробождания след поставяне на песар.

# 254
Момичета, по темата за феталната морфология: утре ми предстои ранната такава и искам да ви питам дали изисква някаква специална подготовка? Мога ли да се храня и да пия течности преди нея?

Общи условия

Активация на акаунт