Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 410
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Естествено, че да.

# 256
Може да си пиете и ядете всичко.
Момичета, по темата за феталната морфология: утре ми предстои ранната такава и искам да ви питам дали изисква някаква специална подготовка? Мога ли да се храня и да пия течности преди нея?

# 257
  • Гр. София
Момичета, по темата за феталната морфология: утре ми предстои ранната такава и искам да ви питам дали изисква някаква специална подготовка? Мога ли да се храня и да пия течности преди нея?

Само имай предвид, че е желателно да се прави на празен пикочен мехур.

# 258

Само имай предвид, че е желателно да се прави на празен пикочен мехур.
Точно за ФМ ми казаха да не съм ходила по малка нужда последните 30мин поне!

# 259
Може да си вземете една кока кола, ако не се е обърнало хубаво, за да се размърда. Аз точно влезнах в клиниката и много ми се доходи до тоалетна. Та бях на празен мехур. Не са ми казали нищо заради това.

# 260
Ако апаратурата е добра няма значение дали мехура е пълен или празен.

# 261
Може да си вземете една кока кола, ако не се е обърнало хубаво, за да се размърда. Аз точно влезнах в клиниката и много ми се доходи до тоалетна. Та бях на празен мехур. Не са ми казали нищо заради това.

От колата ми става лошо, но с удоволствие бих ударила едно кафе 😁 Благодаря за съветите!

# 262
Трябва да бъде празен .По-добре се виждали нещата.

# 263

От колата ми става лошо, но с удоволствие бих ударила едно кафе 😁 Благодаря за съветите!

Тогава може шоколад. Нещо да го размърда това дете 😃

# 264
Здравейте. Знаете ли CRP дали е само с венозна кръв? В лабораторията ми взеха от пръста и забравих да попитам.

# 265
Здравейте,

Може ли някой да ми каже "с две думи" дали резултатите в червено са притеснителни?

На 35 години съм, бременна съм в 16-та седмица, имам тромбофилии за, които пия аспирин и за първи път имам някакви "не нормални" резултати при изследване на кръв и урина. Бухквално винаги до този момента резултатите ми са били в нормата.

ПС: чакам АГ-то ми да ми пише, но междувременно ще се радвам на някакви коремтари и тук Simple Smile благодаря ви предварително Simple Smile

# 266
Пуснете стерилна урина като спазвате правилата за даване на пробата.
Витамините са доста ниски, хубаво е да започнете прием и да ги "докарате" до горни граници.
Коагулацията, коментирайте с лекаря, назначил терапията за тромбофилията.

Референтни стойности за бременни може да видите на сайта на perinatology.com

# 267
За Вит Д се вижда, че трябва прием. Б12 също, нищо че е в норма. Трябва да е над горната граница. Левкоцитите в урината по принцип са сигнал за инфекция. За другите показатели не мога да кажа нищо.

# 268
  • Пловдив
CRP поне при децата не е задължително да е венозна кръв. Не виждам каква би била разликата при възрастен.

# 269
Клотримазол крем позволено ми е да се мажа при неразположение и дискомфорт отдолу ,според вас?

Общи условия

Активация на акаунт