Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 270
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • Гр. София
Здравейте и от мен 🙂
Включвам се с един въпрос: В 11 г.с. установихме с микробиология стрептококи и кандида. Проведох лечение с антибиотик Аугментин за 2 седмици, плюс 3 кремчета Гиназол, през 5 дни, както и пробиотик през устата, който още продължавам да пия. Сега, 8-9 дни след края на лечението, пуснах контролна микробиология и се оказа, че още имам умерено количество стрептококи:

Консултирах се с една гинеколожка онлайн и тя посъветва да изчакам и след 2 седмици пак да пусна микробиология.
Някоя с подобен опит? Съвети? Страх ме е да чакам, ако реално още имам бактерии...
В 14 г.с.+4 дни съм.

# 466
Изписва ли се антибиотик толкова рано при инфекция? При мен започнахме с антибиотик в по-късен етап от бременността.
Ако правилно разчитам коментара към изследването Ви; във Вашия случай се касае за носителство, при което не се налага антибиотична терапия?

# 467
  • Гр. София
Изписва ли се антибиотик толкова рано при инфекция? При мен започнахме с антибиотик в по-късен етап от бременността.
Ако правилно разчитам коментара към изследването Ви; във Вашия случай се касае за носителство, при което не се налага антибиотична терапия?

Здравейте и благодаря за отговора!
Относно изписването на антибиотика, след като ми го изписа гинекологът ми, се консултирах с още няколко гинеколози и макар мненията им да бяха различни, повече клоняха към приемането на антибиотика, защото така или иначе съм била на края на първи триместър.

# 468
Здравейте, да попитам след установена бременност с кръвен тест коя трябва да се посети лекар долу горе колко дни? Трябва да ми дойде в петък по принцип.

# 469
Привет и честито! Simple Smile
Нужно е да имаш поне 10 дни закъснение на цикъла и ЧХГ да е над 1000, за да се види нещо на ехографа. Успех! Simple Smile

Здравейте, да попитам след установена бременност с кръвен тест коя трябва да се посети лекар долу горе колко дни? Трябва да ми дойде в петък по принцип.

# 470
Здравейте, при предната ми бременност и кърмене / преди много много години Simple Smile / използвах крем за зърна на Avent, сега го потърсих, но вече не се продава. Моля, препоръчайте друг подобен, който не се отмива преди кърмене.

# 471
Lansinoh без даже да се замисля. Без грешка е!

# 472
  • София
Освен него има и на Медела. Разбрах, че и на ДМ има някакъв, но не успявам да го намеря в Бг.

# 473
Здравейте, какъв стерилизатор сте избрали и какъв матрак?
Какво мислите за тези 

# 474
Матрак Пиер Кардин от Айко от каката

# 475
Голямото ми дете беше с обикновен матрак с алое вера от Айко. Сега спи на обикновен от Икеа. За мен е важно калъфа да се сваля и да влиза в пералнята. За децата не е нужно да има мемоари пяни и т.н.

# 476
  • София
Нашият е ето този:

Второ дете ще гледа и изглежда като тъкмо купен. Ползвахме го без протектор, не се е потило детето, спа си спокойно, та предполагам му е бил удобен.

# 477
Rainy - тъкмо преди малко гледахме матрачета за люлка.

# 478
Аз пак с въпрос относно храната - пица със колбас и сирена може, нали? Минали са термична обработка.

# 479
  • София
Аз пак с въпрос относно храната - пица със колбас и сирена може, нали? Минали са термична обработка.

И аз често питам по тези въпроси. Може, да. Аз си хапвам почти всяка седмица.

Общи условия

Активация на акаунт