Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 245
  • 752
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте. Случвало ли се е на някоя от вас поради крива шийка да не могат точно да измерят колко е? В права линия е 31мм, но шийката ми е доста крива и АГ каза, че с точност не може да ми каже колко е.

# 601
Ina, щом има сърдечна дейност, това е много добър знак Simple Smile Някъде бях чела, че сърдечната дейност вече означава значително по-ниска вероятност за спонтанен аборт, а както знаем те са чести през 5-8 седмица.

Не се притеснявай излишно, бъди спокойна и просто отиди след 2 седмици пак на лекар.

# 602
Здравейте и честит празник на всички жени! Flowers Hibiscus

Искам да питам може ли да се смучат билкови лукчета през първия триместър? В тях има и масло от мащерка.

# 603
Всякакви лукчета смуча аз

# 604
Благодаря за бързият отговор Flowers Hibiscus

Вчера получих тъмно червено зацапване и си помислих, че може да е от лукчетата. Беше минимално количество кръвта и по-късно съм на преглед Simple Smile

# 605
  • София
Доста лукчета изсмуках, няма проблем.
Сега като ми тръгнат киселини взимам и понякога помага.

# 606
Здравейте. В 19г.с и от самото начало имам Бактериална Вагиноза и слаагах какво ли не, но никакъв ефект още я имам. Пуснах и изследване за полово предаване инфекции там е отрицателно. Много ме е страх, че при мен не се лекува и ще навреди на детето. Ако някой се е сблъсквал с толкова упорита инфекция моля за съвет?
Здравей,съвсем случайно ми излезе Вашата темичка. Малко късничко,но в случай че още се притесняваш,Да те успокоя поне като минала през това,и аз от началото на бременността си я мъкнех тази вагиноза,та чак до края Слагах и флажил и макмирор и флуомизин и тя си седеше там. Родих чак във 37 седмица по други причини и като нищо можех да добутам баш до края. Щом няма урея плазми и такива не би трябвало да е проблем.

# 607
Здравейте. В 19г.с и от самото начало имам Бактериална Вагиноза и слаагах какво ли не, но никакъв ефект още я имам. Пуснах и изследване за полово предаване инфекции там е отрицателно. Много ме е страх, че при мен не се лекува и ще навреди на детето. Ако някой се е сблъсквал с толкова упорита инфекция моля за съвет?
Здравей,съвсем случайно ми излезе Вашата темичка. Малко късничко,но в случай че още се притесняваш,Да те успокоя поне като минала през това,и аз от началото на бременността си я мъкнех тази вагиноза,та чак до края Слагах и флажил и макмирор и флуомизин и тя си седеше там. Родих чак във 37 седмица по други причини и като нищо можех да добутам баш до края. Щом няма урея плазми и такива не би трябвало да е проблем.
Наистина не успокоихте. Много ви благодаря. Според гинеколожката ми тази бактерия сама по себе си също не е проблем. Каквото и да слагам тя пак е положителна.
Благодаря ви❤

# 608
Наистина не успокоихте. Много ви благодаря. Според гинеколожката ми тази бактерия сама по себе си също не е проблем. Каквото и да слагам тя пак е положителна.
Благодаря ви❤
Ако желаеш можеш да ми пишеш на лично,доста мога да кажа,изкарах си бременността в доста притеснения заради тази вагиноза. Пожелавам леко раждане ❤

# 609
Здравейте отново, дами. Този път избухвам с административни въпроси 😄

1. Тъй като ми предстои да ходя на лекарска комисия, която да ми удължи болничния, разбрах, че ми трябва личен амбулаторен картон (ЛАК). Проблемът е, че имам една допотопна здравна карта от детство и никой лекар никога не ми е искал като възрастен ЛАК. Та, въпросът ми е: този ЛАК си го купувам и попълвам аз и после го давам на лекарската комисия или лекарската комисия ми издава такъв от името на здравното заведение?

2. Следя се в болница, в която има лаборатория и до този момент не ми се е налагало сама да ходя да пускам изследвания по направление. Разбрах, че имам 30 дни от издаването на направлението да си направя изследванията и после резултатите с подпис и печат трябва да ги занеса при гинеколога. Задължително ли е в рамките на тези 30 дни за занеса хартийката обратно на гинеколога или мога да дам при следващо посещение (малко над 30 дни реално)? Доуточнявам, че в момента, в който излязат резултатите в електронен формат, ще ги изпратя по Вайбър на АГ, за да ги разтълкува навреме. Въпросът ми е по-скоро чисто административно за хартиения вариант кога точно трябва да се занесе.

# 610
ЛАК се издава от личен лекар. Купуваш я и я носиш да я завери и напише номер на картата.

# 611
Аз лично си вадех всички изследвания за да ги имам и при приемането за раждане и  да си ги следя като архив.Препоръчвам купете си папка с копче и когато имате път натам си го вадете.
Там държа снимки от ехограф разни изследвания, фетални,лак всичко което се сетите,вс док през бременността...
Единствено си снимам от кога до кога ми е болничния само датите да не забравя.
За картона вече са писали.
И аз така я бях запиляла преди ...и си купих нова,няма проблем.

# 612
  • София
ЛАК - отиваш в книжарницата и купуваш. Попълваш отпред. Аз имах една стара (стара фамилия, адрес, работодател), която беше заверена от ЛЛ. За всеки случай взех нова с новите данни, дадох я незаверена в болницата, никакъв проблем нямаше. Държаха да са актуални данните, за да издадат правилно болничния.

С първата бременност никакви изследвания не ми искаха да представям. Пусках в лабораторията на болницата и имаха достъп до тях постоянно, включително и като постъпвах да раждам. Сега съм в друга болница и ги пускам в странична лаборатория. Единствено кръвната ми група е заверена с подпис и печат от лабораторията (като ми казаха, че няма да е нужен, защото си го пускат и те за всеки случай). Другите за постъпване (за сифилис, хив, спин) са си просто разпечатани от онлайн резултатите.
А ако е за месечните изследвания - не знам да има срок за носене, поне при моята АГ. Тя иска да й ги пратя по вайбър и на следващото посещение само ги поглежда (разпечатани от мен, не с печат) и нанася инфо в амбулаторния лист. После ми ги връща.

# 613
Благодаря на всички за отговорите!

# 614
Здравейте и от мен. Какво е мнението ви за нипт тестовете

Последна редакция: вт, 12 мар 2024, 19:09 от Silvi12222222

Общи условия

Активация на акаунт