Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 83

• 38 226
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Аз се бях изприщила по лицето от един крем с ниацинамид, явно в по-висока концентрация, не пишеше каква, и затова ходих да питам АГ. Та най-много това, не че нещо страшно ще стане от различна козметика.

# 661
Ниацинамида реагира така на много жени. И небременни се оплакват. Оправдават го с това, че е чистене на кожата. Аз ползвах преди, но нямам спомен да съм се изприщила от него.

# 662
  • Пловдив
Ами не чета етикети, мога довечера да погледна съдържание.
Иначе си ползвам ниацинамид, витамин Ц. Пилингите с киселини. Фондьотен, хидратиращи кремове за лице. Лосиони, които ми харесват като аромат и консистенция, продукти, които преди това не съм ползвала от козметичните кутии, които поръчвам. Боята ми за коса е силна.
Ползвам си и гел лаковете, правя се вкъщи на около 15-20 дена.
Със сигурност козметиката ми е много далеч от био. При първата бременност също нищо не съм сменяла по рутината си.
Подчертавам, че бременностите ми са нормално протичащи.

# 663
Единственото което добавих е лосион против стрии иначе нищо по-специално,но и аз не се мажа постоянно и не се зачитам в състава.
Гела махнах още преди теста

# 664
  • Варна
И аз гел лак не ползвам от положителния тест. Парфюми също, т. к. до 4-ти месец имах срашна непоносимост към миризми, сега по-малко, но все още не ползвам. Използвам само козметика за под мишници.
От кремовете за стрии имам два-на Палмърс с кокос и на Матернеа и ги редувам стриктно. И двата попиват бързо и не оставят мазно, но сякаш от Палмърс съм по-доволна. Момичета вече съм в 7-ми месец и забелязах, че започнах да задържам вода. Глезените и ръцете са ми отекли още от сутринта, лицето леко подпухнало. При вас как е?
Също забелязах нов симптом при мен. Боли ме от слънчевия сплит в дясно, по линията на сутиена.Когато вечер се извъртя на дясната страна и почва да боли, чак не мога да спя. Бях се притеснила, но четох, че е в следствие на притискане на жлъчния мехур.

# 665
Здравейте. Някой знае ли дали е истина, че когато шийката се мери в права линия излиза по-къса от колкото е?

# 666
А от кога се мери шийка? Изобщо не си спомням при предишната бременност кога са я мерили..

# 667
От началото. Защото всяка жена има различна по размер шийка. Трябва да се знае колко е Вашата. Например, ако е 4.5 см и в някакъв момент стане 3-3.5 см - това е сигнал, че трябва да се вземат мерки. Скъсява се бързо. Ако стандартно Ви е 3.5 см и в един момент е 3 см, не е толкова фатално. В хода на бременността е нормално да се скъсява. А и шийката е еластична и може една седмица да е 3 см, а после да стане 3.3 см, примерно. Под 3 см трябва да се внимава и да се следи редовно. На 2.5 см се прави серклаж, но това е възможно до някакви седмици. По-късно се слага песар. Винаги се мери с вагинален. С коремен дава отклонения.

# 668
  • София
След 16гс започна да я мери АГ и така до към 30гс. Винаги вагинално и мерене по права черта, за да няма разминавания и чуденки дали от начина на мерене излиза различно. Сега последно в 37гс погледна да види дали няма вече скъсяване (даже се е удължила при мен).

На ранната ФМ в 12гс ми я мериха коремно колкото да я отбележат. Даже я беше забравил, подсети го сестрата като пита дали всички мерки е дал.

# 669
След 16гс започна да я мери АГ и така до към 30гс. Винаги вагинално и мерене по права черта, за да няма разминавания и чуденки дали от начина на мерене излиза различно. Сега последно в 37гс погледна да види дали няма вече скъсяване (даже се е удължила при мен).

На ранната ФМ в 12гс ми я мериха коремно колкото да я отбележат. Даже я беше забравил, подсети го сестрата като пита дали всички мерки е дал.
На мен ми я измериха в 17г.с по права черта 31 мм. , но веднага след това ми е мериха по самата шийка и излезна 40мм. Сега пак ми е измериха в права черта и пак е 31 мм. , но ми казаха, че е леко крива и се чудя, ако се мери на самата шийка дали пак ше е 40мм.

# 670
Шийката мери ли се с коремен ехограф? Аз съм в 19 седмица и до сега не ме е гледала вагинално. Има ли други като мен?

# 671
Аз съм в 16та и не е мерена до момента. Питах я - каза в 20та. Сигурно и с предишната тогава са я мерили,нямам спомен.

# 672
  • София
Аз съм в 16та и не е мерена до момента. Питах я - каза в 20та. Сигурно и с предишната тогава са я мерили,нямам спомен.
Почва след 16-та да се следи за скъсявания, преди това не се мери,или се мери веднъж в началото чисто информативно,както е казала VaniaK.
Но като цяло понякога си е динамична,на мен единия лекар ми я мери 36 мм,другия 28 мм с два дни разлика (със серклаж съм),зависи и от апарата.
Шийката мери ли се с коремен ехограф? Аз съм в 19 седмица и до сега не ме е гледала вагинално. Има ли други като мен?
Мери се попринцип,да , но с вагинален е значително по-точно и е редно така да се замерва.

# 673
Мериха ми я на предпоследната фетална

# 674

И мен не ми я мерят с вагинален. Като я вижда с коремния че е хубава ми спестява това удоволствие. Но моята АГ ме следи от години и не ми е първа бременност и не очаква при мен проблеми от шийката.

Общи условия

Активация на акаунт