Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 224
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, по какъв начин влияят хормоналните промени след раждане? Предстои ми преглед, но не знам дали не е прекалено рано след раждане 10 месеца.

Мисля, че Цин от цитонамазка няма как да се изолира категорично, а и слес раждане има хормонални влияния на цервикса.Според мен резултатът ще е доста по-добър от биопсията.
Кървене след секс- пак ми се появи.Конизацията беше края на октомври.Вчера правихме секс, след овулация съм.Днес имах белезникаво леко кървене на тоалетната хартия, навътре като опитах да вкарам чиста харти и допрях леко шийката, имаше петънце кръв.
Нормално ли е? Аз и преди имах такива случки, които се дължаха на повърхностен капиляр след горене, конизация.
На преглед съм този месец по план.По време на акта имах болки, но тях ги имам от няколко години вече, особено около овулация.

# 121
Здравейте, дами!
Търся препоръка за лекар във Варна. В първия пост е споменат единствено проф. Корновски. Моля препоръчайте друг за колпоскопия и евентуална последваща конизация. За колпоскопия мисля за доц. Славчев, но не успях да разбера дали прави конизация или изобщо не. Може би някой в АГ болница? Не зная нито едно име и нямам представа кого да потърся. Страхувам се от насочване към излишни процедури и интервенции.
Предварително благодаря за вниманието!

# 122
Не знам дали самите хормони в бременността влияят или по-скоро физическите промени. Моята аг ми обясни, когато бях бременна, че “раничката” на шийката ще се влоши тъй като през бременността матката е силно кръвоснабдена и този обемен поток и нарастването и влияят пряко. Щом е по-кръвоснабдена , толкова по-бързо работи “огнището”

Последна редакция: сб, 03 фев 2024, 23:37 от larks

# 123
Момичета, аз също имам въпрос към вас… Слагали ли сте си HPV ваксина? Ако някой има поставена и е имал проблем, забелязва ли някаква промяна/подобрение?

# 124
Да, хормоните влияят на шийката.По тяхно давление тя си сменя посоката на стоеж, омеква, разтваря се, стеснява се каналът.

# 125
Момичета, аз също имам въпрос към вас… Слагали ли сте си HPV ваксина? Ако някой има поставена и е имал проблем, забелязва ли някаква промяна/подобрение?
Аз и моя приятелка се ваксинирахме след конизация. Нямахме никакви реакции при ваксинацията. Дава ми малко повече успокоение при преглед честно казано. Вече можете да намерите ваксината в по-големите аптеки.

# 126
Здравейте. От къде мога са си закупя ваксината за HPV? От малък град съм и не знам дали може да се поръча.

# 127
Обадете се в Ремедиум, там я продават. Може и да правят доставка.

# 128
Аз съм чувала само за ваксината, която се поставя преди началото на "полов живот". И друга ли има?

# 129
https://www.rki.de/DE/Content/Infekt/Impfen/Materialien/Download … b=publicationFile
Обикновено се поставя на момичета и момчета в тинейджърска възраст. Макар и по-късно, не е лошо и ние да се ваксинираме. Аз си сложих 9- компонентната ваксина (HPV 16, 18, 31, 33, 45, 52,58, както и HPV 6 и 11)

# 130
За момчетата не съм сигурна. В класа на сина ми -6 клас, върви кампания за ваксиниране но само на девойките -12-13 годишни.

# 131
Преди две-три седмици гост в предаването на Неделя Щонова беше проф. Костов, който говореше по тази тема. За мен лично беше много информативно. Стана въпрос за Финландия и Австралия, където всички деца, независимо от пола, цели поколения, се ваксинират и затова случаите с рак на шийката на матката са изключително малко, сведени са почти до 0. Момчетата/ мъжете са преносители на вируса и би било добре да се вземат мерки и при тях.
https://www.btv.bg/shows/svetat-na-zdraveto/videos/kak-da-otkrie … -infekcijata.html

# 132
  • ново
Ваксината се слага и на момичета, и на момчета. Поставя се и на големи хора, няма ограничение. Скоро дъщеря ми има час за гинеколог и ще попита дали е необходимо преди да се постави да направи изследване за ЧПВ ( на 24 г е). Ако някой има инфо ще съм благодарна ❤

# 133
Ваксината се слага и на момичета, и на момчета. Поставя се и на големи хора, няма ограничение. Скоро дъщеря ми има час за гинеколог и ще попита дали е необходимо преди да се постави да направи изследване за ЧПВ ( на 24 г е). Ако някой има инфо ще съм благодарна ❤

И аз това се чудех дали трябва изследване преди това. Търсих в интернет, но не открих. Бихте ли споделили след като отиде какво е казал лекаря

# 134

Аз имам 2 дози от ваксината и ми предстои 3та. Според доц. Карагьозов няма нужда от тест за ЧПВ преди поставянето и, но аз си направих по друг повод. На 30г. съм и нямах никакви странични реакции.

Общи условия

Активация на акаунт