Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 155
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте отново, пак съм аз, за да споделя как се развиха при мен нещата.
Във вторник имах час при др Бузалов, занесох си резултатите от цитонамазката и чпв. Направи колпоскопия и каза, че не вижда ни най-малки изменения. Питах го за биопсия и ми отговори, че в случая няма откъде да я вземе и за това ще повторим цитонамазката. Днес ми излязоха резултатите и те са 2А група, което е чудесно. За момента спирам всичко и слид 6м съм на контролна цитонамазка.

# 106
Здравейте, момичета! Преди време ежедневно бях в темата, но вече едва ли ме помните, тъй като забременях, родих, та дори бебето вече не е бебе, а детенце на 1,6м. и покрай него не съм се включвала тук.
Сега по въпросите ми. Имам ЧПВ 16, който така и не стана отрицателен въпреки всички имуностимулатори, които изпих някога. Бях на профилактичен преглед и резултатът от цитонамазката ми е ПАП 2 Б. Скоро не съм била с Б (преди 7-8-9 години беше Б, но тогава не отдадох значение) и се чудех трябва ли да се притеснявам сега… Лекарят каза, че е перфектна ЦМ 🤷🏻♀ но по време на прегледа го попитах може ли да ми направи колпоскопия и той отговори, че гледа, гледа и няма нужда, ако виждал причина щял да ми направи. Та, минах без колпоскопия и сега при наличието на този резултат ми е някак притеснено.

ЦМ и колпоскопия съм правила преди точно 1 година и тогава всичко беше наред.
Микробиологията е чиста и сега.

Мислите ли, че трябва да отида да си направя все пак и една колпоскопия… заради това Б?

Прилагам ви и ЦМ:
Скрит текст:

# 107
Има левкоцити, затова може да е това Б.Бих си направила колпоскопия за собствена сигурност.Не бих ходила при лекар, който я подценява.

# 108
И аз… за първи път отидох при този лекар, както и за първи път съм на преглед без колпоскопия…

Какво означава когато има левкоцити?

Щях да предположа, че има някакви бактерии, но МБ е чиста.

# 109
Ами леко възпаление, затова е Б(според мен).Може да се сложат локално някакви пробиотици.

# 110
Знаете ли дали може да се прави преглед с колпоскоп през10 дни време един след друг?  На първия преглед е взета и цитонамазка.

Последна редакция: чт, 01 фев 2024, 14:56 от Пипилота@

# 111
Може да правите и през ден, няма проблем.

# 112
Обозначението на цитонамазката с буквите, лично аз не мисля , че е обвързано с възпаление. Аз съм с хроничен цервитит, лош колпоскоп, но цитонамазката винаги ми е 2ра група, без буквите.

# 113
Това е според патолозите, малко е субективно.

# 114
Здравейте, момичета .. През 2021 бях само на 21 години с цитонамазка 4Б-ЦИН 3 и хпв щам 16, след което се наложи конизация по метода Leep. Изпратиха коноса за изследване и не бяха открити ракови клетки, като доктора каза че щом всичко е изрязано до здраво шанса цитонамазката да бъде отново с лош резултат е много малък, но не позна. 😞 Август месец миналата година родих и цитонамазката през ноември ме шокира - 3Б - ЦИН 3... Другия месец ми предстои колпоскопия и биопсия и много се притеснявам. Страх ме е да няма втора операция, да не открият ракови клетки и дали ще мога отново да забременея и родя, ако се наложи такава ... Sad

Последна редакция: пт, 02 фев 2024, 16:55 от marrina236

# 115
Мисля, че Цин от цитонамазка няма как да се изолира категорично, а и слес раждане има хормонални влияния на цервикса.Според мен резултатът ще е доста по-добър от биопсията.
Кървене след секс- пак ми се появи.Конизацията беше края на октомври.Вчера правихме секс, след овулация съм.Днес имах белезникаво леко кървене на тоалетната хартия, навътре като опитах да вкарам чиста харти и допрях леко шийката, имаше петънце кръв.
Нормално ли е? Аз и преди имах такива случки, които се дължаха на повърхностен капиляр след горене, конизация.
На преглед съм този месец по план.По време на акта имах болки, но тях ги имам от няколко години вече, особено около овулация.

# 116
Аз имам такъв кръвоносен съд.Дано е само това Simple Smile.
Сега си спомних,че след Лиийца стана така-даже повече от капки-направо зацапване.Димитров тогава на контролния намаза нещо и спря.

# 117
Мен също за ме мазали със Солкожин и спря.Сега е ново реално.

# 118
Може би е капиляр-все пак беше изрязано до здраво ..А след ову шийката се кръвоснабдява повече ,заедно с матката.И сега да си го уцелила... Преглед ще каже-нали е скоро?

# 119
Да, февруари трябва да го направя.Ще следв какво се случва и дано е просто по-фината нова тъкан след операцията.

Общи условия

Активация на акаунт