Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 132
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Към проф. Костов съм се насочила и аз заради положителните отзиви вече от няколко места. Много се радвам на поредното такова! Бързо възстановяване желая! 🌸

# 91
Здравейте,при тази цитонамазка и чист колпоскоп,доктора каза,че всичко е наред,след 6 месеца на контролен преглед.Вие какво мислите,нищо не разбирам от тази цитонамазка.

# 92
Биопсия и чпв тест бих искала аз.

# 93
Задължително биопсия според мен. Може би и микробиология да се види дали няма някакво възпаление.

# 94
  • София
Как биопсия при чист колпоскоп?
Пипилота, ние тук не сме медицински лица. Ако имате доверие на лекаря си, слушайте го, все пак той е извършил прегледа. Хубаво е да имате и hpv тест.

# 95
Това е контролен преглед след lletz процедура.Имам отрицателен hpv тест.

# 96
Микробиология-лечение,ХПВ тват,  нова цитонамазка.Това ще направя аз.

# 97
Колко време трябва да има между две цитонамазки?

# 98
2-3 месеца мисля...

# 99
Как биопсия при чист колпоскоп?
Пипилота, ние тук не сме медицински лица. Ако имате доверие на лекаря си, слушайте го, все пак той е извършил прегледа. Хубаво е да имате и hpv тест.
Ами аз вече не вярвам на чист колпоскоп, нещо все ме притеснява и затова настоявам за биопсия, за мое успокоение, но май наистина понякога е прекалено. Въпреки че, на цитонамазката пише, че има метаплазия, това не е ли изменение?

# 100
Здравейте, дами!

Прочетох доста информация за цитонамазките, направени в болница Надежда в последните години. Получих резултат IIB група без препоръки и без видими проблеми, та се чудя защо всъщност е IIB. И подобни резултати ми излизат единствено при този патолог - в други лаборатории са ми излизали резулати без проблем. Ще съм благодарна за мнения:

# 101
Nani net аз съм доволна от доктор Борислава Попова от Вита! Няма въпрос на, който тя да не ми отговори.
Още преди да излязат резултатите според това тя какво вижда на колпоскопа казва какво ще излезе и факт че е така.

# 102
Здравейте! Ноември месец имах лош резултат от цитонамазка ПАП 3б. Днес и утре имам записан час при двама различни лекари. Въпроса ми е мога ли да направя 2 цитонамазки в два поредни дни?

# 103
Не-ще бъде актуална само 1-вата,

# 104
Може втората да даде фалшиво положителен резултат. По принцип е хубаво да минат поне два месеца до втората цитонамазка - така поне съм чела, но го изговорете и с лекарите .

Общи условия

Активация на акаунт