Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 393
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
Много благодаря, the doors.

# 421
Момичета, в чакане на АГ (при която си следих бременността), да ми каже къде да направя колпоскоп, минаха 3 м.
Реших да си отида с направление при старият ми (Дори малко съжалих, че първо не отидох при него). Имам PAP 3A, пише че е и направена от Д-р Главашки, спец. патоанатом. Та моят си АГ каза, че е чувал, че е добър и не се съмнява, че има грешка в резултата. Отделно си му занесох от Геника ХПВ положителни 18 и 52 типа.
Направи ми колпоскопски преглед, като и аз видях на монитора как е положението. 70% от шийката ми беше кръв червена, каза че не му харесва какво вижда. Направихме и биопсия, сега чакам резултата към края на март.
Като помня колко бях стресирана като чаках хистологията на щитовидната ми, сега усещам, че съм същото кълбо от нерви.
Относно цени при прегледа с колпоскопа платих единствено 2,90лв
Биопсията беше под пълна анестезия и заплатих 670 лв, от които 500 бяха за избор на екип.
При вас биопсиите под пълна анестезия ли бяха и каква сума платихте за биопсията?

# 422
Не. в кабинета на лекарите, без упойка( нишо не усетих), 170лв беше последната.
Дано всичко е наред!

# 423
  • Sofia
Момичета, в чакане на АГ (при която си следих бременността), да ми каже къде да направя колпоскоп, минаха 3 м.
Реших да си отида с направление при старият ми (Дори малко съжалих, че първо не отидох при него). Имам PAP 3A, пише че е и направена от Д-р Главашки, спец. патоанатом. Та моят си АГ каза, че е чувал, че е добър и не се съмнява, че има грешка в резултата. Отделно си му занесох от Геника ХПВ положителни 18 и 52 типа.
Направи ми колпоскопски преглед, като и аз видях на монитора как е положението. 70% от шийката ми беше кръв червена, каза че не му харесва какво вижда. Направихме и биопсия, сега чакам резултата към края на март.
Като помня колко бях стресирана като чаках хистологията на щитовидната ми, сега усещам, че съм същото кълбо от нерви.
Относно цени при прегледа с колпоскопа платих единствено 2,90лв
Биопсията беше под пълна анестезия и заплатих 670 лв, от които 500 бяха за избор на екип.
При вас биопсиите под пълна анестезия ли бяха и каква сума платихте за биопсията?
Сигурна ли се ,че е биопсия това?
Имам две биопсии взети в кабинет при  преглед за по има няма 2 минути всяка без наличието на упойка, само ме напръскаха с лидокаин ,който дори беше по ужасен като усещане от самото щипване на материала. Аз за конизацията платих 600лв което се водеше за избор на екип и да с упойка вече трябваше пълна, но анестизиолга реши спинална. Биопсията ми беше 120-150лв.И чакането е около 15дни.А самото взимане на материала е 3-4щипвания от видимо засегнатия участък дори като станах от магарето ми показаха бурканчето с разтвора и плаващите парченца които са минимални на вид. Такава цена за биопсия не съм чувала до сега.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 06:53 от katerinia

# 424
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз отидох на уж профилактичен преглед. На прегледа прокървих, лекарката видя лоши неща, на които мястото им не е там и препоръча направо да вземе и биопсия. Т.е. не бях с упойка, но и не усетих нищо по-различно. Ходих в частен МЦ - всичко ми беше платено. Преглед, цито, колпоскоп и биопсия - 330лв. Чаках 10 дена за резултата.

# 425
Моята позната я пратиха на биопсия с обща упойка в Майчин дом. Не е искала избор на екип.
Допълвам, че са казали, че се налага такава, за да вземат повече материал.

Последна редакция: нд, 17 мар 2024, 09:22 от Дъждец

# 426
Katerinia, напълно съм сигурна, че е биопсия. АГ каза, че цялата процедура няма и 5 мин. Каза, че ще вземе от няколкото засегнати участъци проби, щяли да бъдат миниатюрни. След излизате на хистологичният вариант ще разберем какво лечение ще започвам, и ще видим дали ще има нужда от конизация. Дори питах дали няма как биопсияна да се извърши без пълна анестезия, при което АГ каза, че няма как.
Относно резултата ми казаха 10 работни дни, което в моят случай ще са 15 календарни.
Минах си анестезиолог, бях с направление за прием в АГ отделение.
Бях в частен медицински център. Питах и когато ме приемаха в отделението дали няма как биопсията да е без приспиване и момичето каза, че не е чувала да я правят без пълна упойка, това е ме накара да се позамисля и да питам и вас, че поне имате опит. Дори ме водят, че лежа в отделението.
500лв избор на екип
11,60 лв леглоден такса (предполагам, че на час го маркират)
160лв допълнителен помощен персонал
Оправдавах ситуацията с това, че както гледам минимум 70% от шийката е засегната 🤷🏻‍♀️ Ама пък вие сте си били в съзнание 🤷🏻‍♀️ Кървяхте ли след процедурата?

# 427
...,.....
Относно резултата ми казаха 10 работни дни, което в моят случай ще са 15 календарни.
...,.....Кървяхте ли след процедурата?
На 04.03 ми взеха биопсията, на 13.03 си разбрах резултата, т.е. 10 календарни бяха.
Кървях 2-3 дена, по-скоро зацапване. Веднага след прегледа беше кръвопролитие.
На касовия бон гледам, че самата биопсия ми е струвала 80лв.

# 428
...,.....
...,.....Кървяхте ли след процедурата?
На 04.03 ми взеха биопсията, на 13.03 си разбрах резултата, т.е. 10 календарни бяха.
Кървях 2-3 дена, по-скоро зацапване. Веднага след прегледа беше кръвопролитие.
На касовия бон гледам, че самата биопсия ми е струвала 80лв.

Нямам ред са сума за биопсия.
Другото, което ми каза е 2 седмици без полов контакт.

# 429
Не са ми казвали за половите контакти, но след като чух "биопсия", мозъкът ми изключи, та и да са казали, не помня. Така или иначе, въобще не мисля да се секся скоро. Само си се надявам навреме да съм хванала нещата и лекарите да могат да изчистят всичко.

# 430
Предполагам е правено абразио, взет е материал и от канала. Заради това е пълната упойка. На мен не ми правиха, но ми обясниха, че така се прави.

# 431
Естествено, най-важен е резултата, но просто споделям какво е казал.

Mona11, не съм предупредена за абразио, но като обсъдим резултата ще питам дали и от канала е взимал. Много благодаря, беше ми доста полезно предположението ти.

# 432
На мен ми правиха абразио преди 2 год.Имах леко кървене 2-3 дни и се прави с упойка.

Гита-при коя лекарка бяхте?Стискам палци за добри резултати/най-малкото зло/

# 433
.....

Гита-при коя лекарка бяхте?Стискам палци за добри резултати/най-малкото зло/
При д-р Фархат във Фемина. Адекватна е явно.
Те резултатите, че не са добри, не са, само се надявам да са поправими. Благодаря!

# 434
Поправими са, бъди сигурна!❤
Имам близка с твоята история.Наложиха се две конизации, но е добре.

Общи условия

Активация на акаунт