Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 300
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! Нова съм тук и ще ви разкажа накратко какво се случва! С РАР 3А и ЦИН 3 последва конизация LETz … направиха ми я на 4.04 в майчин дом ! Проблема е там , че ми свърши на 27 март и на 31 започна леко розово зацапване .. предупредих доктора , че имам течение , но той каза , че не е проблем .. стигна се вече до датата на операцията .. с леко маточно кървене се състоя ! Преди това ме прегледаха , установи се , че е маточно , имам и голяма киста на яйчника. Е днес вече съм с доста обилно кървене и се опитват всячески да го спрат .. дицинон и тампонада всеки ден ! Скоро няма да ме изпишат докато не овладеят кървенето ! В отделението има една женичка минала през същото и за съжаление след конизацията са установили лошото и в момента е изчистена цялата. Изпадам в ужас от това .. много съм наплашена , даже вече отчаяна .. случило ли се е на някоя от вас такова кървене и хистологията да и била добре … ? Ще се побъркам от тревоги Sad(

# 586
  • София
Това кървене може да бъде по много причини и изобщо не е задължително да е онова. Важно е да се овладее и да си изчакате хистологията. На много момичета им се случва да имат обилно кървене след тази интервенция без това да е свързано със злокачествен процес.

# 587
Здравейте! Нова съм тук и ще ви разкажа накратко какво се случва! С РАР 3А и ЦИН 3 последва конизация LETz … направиха ми я на 4.04 в майчин дом ! Проблема е там , че ми свърши на 27 март и на 31 започна леко розово зацапване .. предупредих доктора , че имам течение , но той каза , че не е проблем .. стигна се вече до датата на операцията .. с леко маточно кървене се състоя ! Преди това ме прегледаха , установи се , че е маточно , имам и голяма киста на яйчника. Е днес вече съм с доста обилно кървене и се опитват всячески да го спрат .. дицинон и тампонада всеки ден ! Скоро няма да ме изпишат докато не овладеят кървенето ! В отделението има една женичка минала през същото и за съжаление след конизацията са установили лошото и в момента е изчистена цялата. Изпадам в ужас от това .. много съм наплашена , даже вече отчаяна .. случило ли се е на някоя от вас такова кървене и хистологията да и била добре … ? Ще се побъркам от тревоги Sad(

9 дни са минали от края на цикъла и датата на операцията, попринцип до колкото знам е хубаво максимум три дни след цикъл. Вероятно сте в дните на овулация в момента и от там да ви е провокирано обилното кървене. Не съм специалист, тук може само да гадаем, важното е, че сте в болница и ще направят всичко възможно да овладеят нещата. Опитайте да се успокоите и да мислите позитивно докато чакате хистологията. Успех!

# 588

9 дни са минали от края на цикъла и датата на операцията, попринцип до колкото знам е хубаво максимум три дни след цикъл. Вероятно сте в дните на овулация в момента и от там да ви е провокирано обилното кървене. Не съм специалист, тук може само да гадаем, важното е, че сте в болница и ще направят всичко възможно да овладеят нещата. Опитайте да се успокоите и да мислите позитивно докато чакате хистологията. Успех!

Да.. дори самите лекари не могат да определят от какво кърви .. Въпросът е , че чувствам сякаш съм единствен такъв случай и не знам изхода от това какъв ще е .. Шийката също кърви лекичко при допир и това се чуди доктора защо … чакам хистология с голямо нетърпение и притеснение , както всички минали през това са чакали .. ужасно е 😕

# 589
Моята шийка кърви месеци след конизацията!!!Веднага след имах един кръвоносен съд на повърхността, но спря да кърви в един момент.Иначе искаха да го каутират.Не се наложи.
Аз кървях много обилно няколко дни след операцията, което ср случи с идването на цикъла, стигнах до спешен преглед.Пих лекарства и лека-полека намаля, но не стана изведнъж.

# 590
Момичета, доктор Благоева предлага ли и течно базирана цитонамазка?
Също ме интересува ако искам изследване за ЧПВ, сама ли трябва да занеса пробата в лабораторията?

# 591
Не съм никак запозната с това кървене, но при ниски тромбоцити е много вероятно да се получат кръвоизливи. Как са Ви тромбоцитите?
При мен след биопсия и абразио имах тампонада. 10дни след процедурата кървях и имах съсиреци колкото яйце. След това менструацията беше много обилна.
Предстои ми конизация и се настройвам да съм като след “Тексаско клане”
Стискам палци да е нещо, което бързо ще разрешат 🙏🏼 Най- важното е, че сте в болница ❤
Пробата за ЧПВ я занесох в Геника, но не съм от София, затова попитайте д-р Благоева как стоят нещата.

# 592
Моята шийка кърви месеци след конизацията!!!Веднага след имах един кръвоносен съд на повърхността, но спря да кърви в един момент.Иначе искаха да го каутират.Не се наложи.
Аз кървях много обилно няколко дни след операцията, което ср случи с идването на цикъла, стигнах до спешен преглед.Пих лекарства и лека-полека намаля, но не стана изведнъж.
[/quote

Успокоих се до някъде като знам , че не съм само аз така … а хистологията как ви беше?

Не съм никак запозната с това кървене, но при ниски тромбоцити е много вероятно да се получат кръвоизливи. Как са Ви тромбоцитите?
При мен след биопсия и абразио имах тампонада. 10дни след процедурата кървях и имах съсиреци колкото яйце. След това менструацията беше много обилна.
Предстои ми конизация и се настройвам да съм като след “Тексаско клане”
Стискам палци да е нещо, което бързо ще разрешат 🙏🏼 Най- важното е, че сте в болница ❤
Пробата за ЧПВ я занесох в Геника, но не съм от София, затова попитайте д-р Благоева как стоят нещата.

Никой не ми казва кръвните резултати, но си спомням , че и при биопсията кървях доста … иначе за конизацията мога да ти кажа , че си притеснявах излишно . Всичко стана много бързо и не боли изобщо .. успех и само хубяви резултати на всички ни!! ❤

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 16:19 от Daisy11

# 593
Моля, някой да ми помогне с разчитането на следните резултати от цитонамазка. Изключително съм притеснена...

# 594
Напълно нормална, не разбирам защо сте притеснена.

# 595
Защото винаги досега е била със заключение: негативна за злокачествен процес, а сега допълнителните обяснения, които не разбирам и заключенията за проследяване след 3 месеца, ме притесниха.

Напълно нормална, не разбирам защо сте притеснена.

# 596
  • Дубай
Розалда, групата ви е успокояваща, но за ваше успокоение предвид атипичните промени, които са излязли в намазката, препоръчвам колпоскоп и микробиология за да се изяснят нещата. Успех!

# 597
Здравейте,

аз отново да си попитам може ли някой, който скоро е правил LLETZ при Карагьозов да даде малко повече информация. Или дори и да не е при мего. На мен ми правиха щипкова биопсия само ( въпреки, че май доста голям участък има исменени клетки) и излезе ЦИН 2.
Чета, че при някои е минало много тежко - с много силно кървене, а при други почти не е имало..
Накои са с венозна упойка други май разбирам че са с местна т.е будни са?
Цветея видях, че ти си правила скоро ... доколкото разбрах си била будна?
За сега планирам да не оставам в болница след процедурата ..

Благодаря предварително

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 23:23 от annonymous 18

# 598
Здравейте,

аз отново да си попитам може ли някой, който скоро е правил LLETZ при Карагьозов да даде малко повече информация. Или дори и да не е при мего. На мен ми правиха щипкова биопсия само ( въпреки, че май доста голям участък има исменени клетки) и излезе ЦИН 2.
Чета, че при някои е минало много тежко - с много силно кървене, а при други почти не е имало..
Накои са с венозна упойка други май разбирам че са с местна т.е будни са?
Цветея видях, че ти си правила скоро ... доколкото разбрах си била будна?
За сега планирам да не оставам в болница след процедурата ..

Благодаря предварително

Да, аз писах подробно как мина Lletz при мен при Карагьозов, може да прочетете по-назад. С местна упойка и си тръгвате веднага след това. Възстановяването също мина леко и безпроблемно.

# 599
Здравейте момичета!Края на февруари ми направиха конизация с студен нож.Всичко мина успешно както и резултата,контролния преглед също,всичко беше зараснало.Но ме притеснява факта че вече повече от месец от както е минало получавам леко кафеникаво течение.Първия цикъл си мина добре но това зацапване незнам дали е нормално.Доктора ми каза да пия витамин С но това не върши работа даже на моменти ме наболява все едно съм пред МЦ.Споделете ако сте имали такива оплаквания

Общи условия

Активация на акаунт