Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 59

• 43 224
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Гита, бързо възстановяване!
Всичко ще е наред!

# 631
Много добри новини, Гита. Щом гефрир-ът по време на операцията е бил добър, това предвещава добри последващи прогнози. Най-вероятно ще има малко химии и лъче, но после ще си живееш отново живота. Стискам палци за бързо възстановяване и добра хистология.

Hard candy, съжалявам за това, през което сте минала… но то няма отношение към резултатите. По принцип втора група, с която и да е буква, се счита за норма. Терапията на този момент звучи адекватно и щом микробиологията е ок, изчакайте за колпоскоп спокойно.

# 632
  • Ланкър, планините Овнерог
Гита, страхотни новини! Бързо възстановяване!
Извини ме за въпроса, но Карагьозов ли те оперира?
Да, той. Впечатлена съм от отношението от целия му екип. Сравнението ми е с държавни болници, не знам как е при другите частни.
the doors, това за химиите и лъчето все едно не съм го прочела. Живея с мисълта, че с операцията нещата приключват Simple Smile На прегледа преди приемането ми Карагьозов спомена, че евентуално може да се наложи малко святкане.
Благодаря на всички за пожеланията!

# 633
Здравейте, момичета. Моята сага започва от октомври 2023. Цитонамазка трета група, течно базална четвърта, hpv 16 положителен. Следва биопсия, която показва carcinoma in situ. Декември първа конизация, хистология микроинвазивен карцином и при контролния преглед след нея цитонамазката показва втора група. Следва втора конизация, хистологията показва карцином. Сега ми предлагат тотална хистеректомия с лимфна дисекция. Смущава ме факта, че с диагноза микроинвазивен карцином групата е втора, което е нелепо. Исках си стъклата за ревизия, трябвало да се заявят, заявиха ги, като отидох пак ги нямаше... И нещо започвам да се съмнявам в много неща. Нали in situ е повърхностно и не става инвазивно, или поне не веднага, а ако не се вземат мерки ? Някой подобен случай като моя? Благодаря!

# 634
Гита, страхотни новини! Бързо възстановяване!
Извини ме за въпроса, но Карагьозов ли те оперира?
Да, той. Впечатлена съм от отношението от целия му екип. Сравнението ми е с държавни болници, не знам как е при другите частни.
the doors, това за химиите и лъчето все едно не съм го прочела. Живея с мисълта, че с операцията нещата приключват Simple Smile На прегледа преди приемането ми Карагьозов спомена, че евентуално може да се наложи малко святкане.
Благодаря на всички за пожеланията!

Била си в най-добрите ръце, Гита! Всичко ще е наред, смело момиче, бързо действа, браво! Пожелавам ти да е било само това, да се възстановиш и да си живееш живота!

# 635
Dafnita, и аз съм с 2-ра група цитонамазка + адено карцином от биопсия - в един ден взети проби. В момента лека полека се възстановявам в болницата след хистероктомията.

# 636
Гита Ог, бързо възстановяване, стиснати палци всичко да е приключило.
Моята беше 4та цитонамазка, преди конизацията и после падна на втора. Задължително казаха, че се премахват лимфни възли. Стъклата така и не си ги взех за ревизия... Наистина аз вече нямам доверие на лекарите е болницата, която посещавам в Пловдив.

# 637
Dafnita, и аз съм с 2-ра група цитонамазка + адено карцином от биопсия - в един ден взети проби. В момента лека полека се възстановявам в болницата след хистероктомията.

Извинявай, може и да си го писала някъде, биопсията щипкова ли беше или абразио?

# 638

Извинявай, може и да си го писала някъде, биопсията щипкова ли беше или абразио?
Щипкова

# 639
  • ново
Гита, бързо възстановяване ти желая!
Извини ме ако си писала, но имаше ли нарушения в цикъла или някакви други симптоми?

# 640
Гита, бързо възстановяване ти желая!
Извини ме ако си писала, но имаше ли нарушения в цикъла или някакви други симптоми?
Благодаря
Цикълът си ми беше ок, само последният закъсня с 6 дена, но от целия стрес покрай биопсия и всичко, считам го за нормално. Единственият признак беше контактно кървене (след секс), за което си мислех, че пак е някой полип ( преди 5г махах)

# 641
Много добри новини, Гита. Щом гефрир-ът по време на операцията е бил добър, това предвещава добри последващи прогнози. Най-вероятно ще има малко химии и лъче, но после ще си живееш отново живота. Стискам палци за бързо възстановяване и добра хистология.

Hard candy, съжалявам за това, през което сте минала… но то няма отношение към резултатите. По принцип втора група, с която и да е буква, се счита за норма. Терапията на този момент звучи адекватно и щом микробиологията е ок, изчакайте за колпоскоп спокойно.
Благодаря, че отговори. Днес излезе резултат от ЧПВ типизацията, която взехме - HPV 35 (positive). Високорисков е до колкото разбирам. Чухме се с доктора, каза че не е толкова страшно, мен обаче не ми се неглижира ситуацията, трябваше да подновим опитите за нова бременност, предвид намаления ми яйчников резерв.

# 642
  • Дубай
Гита Ог, бързо възстановяване, стиснати палци всичко да е приключило.
Моята беше 4та цитонамазка, преди конизацията и после падна на втора. Задължително казаха, че се премахват лимфни възли. Стъклата така и не си ги взех за ревизия... Наистина аз вече нямам доверие на лекарите е болницата, която посещавам в Пловдив.
Съжалявам за това през, което преминаваш, но понякога цитонамазката е подвеждаща и не можем да се доверим само на нея.
В Плевен, в Св. Марина се запознах с момиче, което имаше перфектна намазка, но беше с карцином

Последна редакция: пт, 12 апр 2024, 14:12 от I.V

# 643
  • София
Като цяло няма смисъл непосредствено след конизация да се очаква резултата от цитонамазката. Основното са резекционните линии на конуса и хистологията. Според мен заради тях е назначена последваща операция. Каквото и да е, най-добре 2-ро мнение в София, най-добре с блокчетата от двете конизации.

# 644
Куде в София,  тъй като със сигурност ще последва хистеректомия. В София нищичко не знам, моля дайте мнение за лекар, болница, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт