RYANAIR - 24

• 46 366
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
При всички положения ли с Ryan трябва акта за раждане да нося (копие де)? Ще пътуваме тримата с мъжа ми и детето, но нямаме официален брак.
Актът за раждане няма нищо общо с авиолинията. Изисква се от българските гранични власти при излизане от България. Просто носете фотокопие от акта за раждане на детето.

# 166
Досега не съм летяла с Ryan, а като сме тримата акт не са ми искали никога, затова реших че е от авиокомпанията.

# 167
Мисля, че дали е ваше детето могат да си проверят и ако ги искат е само от мързел или ей така за заяждане... (Имам предвид точно акта за раждане, декларацията си се иска).
Става въпрос за на границата, авиокомпанията не я е грижа, само трябва да има възрастен с детето за да носи отговорност.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 20:45 от neuromancer

# 168
  • София
При всички положения ли с Ryan трябва акта за раждане да нося (копие де)? Ще пътуваме тримата с мъжа ми и детето, но нямаме официален брак.

Това не е изискване на РЕ.
При паспортна проверка гранична полиция на летището изисква декларация от другия родител, че детето може да излезе извън Бг. Или от двамата родители - ако детето пътува с друг човек. Но това е само ако детето е бг. гражданин. Понеже задържат екземпляр - затова се носят копия.

# 169
Досега не съм летяла с Ryan, а като сме тримата акт не са ми искали никога, затова реших че е от авиокомпанията.
Понеже нямате брак нямате и еднакви фамилии. За това не е лоша идея да имате акт за раждане многоезичен или превод. Така е ясно, че вие двамата сте родителите на това дете.

# 170
Когато сте тримата защо да искат акт за раждане, нали има паспорт?

Нотариусът обикновено, при заверка на декларацията за съгласие  да пътува непълнолетното дете без единия или без двамата си родители, изисква винаги акта за раждане на детето и прикрепя копие от него с телбод към декларацията, като освен на декларацията, поставя печат и между двете страници, ето така, и няма смисъл да се носи оригинала:
Скрит текст:

Скрит текст:
На летището не са искали да оставя копие, когато дъщеря ми е пътувала без мен, само на сухопътните граници, първият път дори не носеше, но на място са направили копие.

Половин година след смъртта на бащата, все още не беше отразено в регистрите този факт, а ни питаха на летище София защо нямаме декларация за съгласие. Добре че бях взела акта за смърт, казах им и че декларация имаме преживе, но тя вече не важи.

# 171
Когато сте тримата защо да искат акт за раждане, нали има паспорт?

Нотариусът обикновено, при заверка на декларацията за съгласие  да пътува непълнолетното дете без единия или без двамата си родители, изисква винаги акта за раждане на детето и прикрепя копие от него с телбод към декларацията, като освен на декларацията, поставя печат и между двете страници, ето така, и няма смисъл да се носи оригинала:
Скрит текст:

Скрит текст:
На летището не са искали да оставя копие, когато дъщеря ми е пътувала без мен, само на сухопътните граници, първият път дори не носеше, но на място са направили копие.

Половин година след смъртта на бащата, все още не беше отразено в регистрите този факт, а ни питаха на летище София защо нямаме декларация за съгласие. Добре че бях взела акта за смърт, казах им и че декларация имаме преживе, но тя вече не важи.
Когато са тримата не им трябва декларация за съгласие. Когато нямат брак имат различни фамилии. Не зная какво и как виждат в системата българските и чуждестранни власти, но на нас са ни искали акт за раждане, защото по думите им ще спести време за проверка.

# 172
Не разбрах, че нямат брак, но по името на детето и по данните в паспорта няма ли в системата им информация кои са родителите?
Би трябвало да имат.

# 173
  • София
Ние утре ще пътуваме - аз, съпругът ми и дъщеря ни на 14 г. Имаме брак и еднакви фамилии. Мисля да не нося копие от акт за раждане, тъй като на сухопътните граници никога не са ми искали, през 2019г. пътувахме със самолет в същата конфигурация, но не си спомням дали съм носила. Възможно ли е да ми го търсят на летище София? Ако може да стане проблем, ще търся копие по шкафовете.

# 174
миленка_д, няма нужда да носите.

# 175
  • here and now
Акт за раждане, никога и никъде не са ми искали. Пътувам сама с детето, с декларация. Но пък нося само копие, за всеки случай. Оригинала си стои у дома.
миленка_д, ако не намериш копие, снимай оригинала с телефона.

# 176
В паспорта няма имената на родителите. По принцип на границата имат достъп до Есграон или както там се казваше, но понякога не им се занимава, т.е.
Цитат
... на нас са ни искали акт за раждане, защото по думите им ще спести време за проверка.

# 177
Нали са с еднакви фамилии, защо е този акт за раждане? И да, при проверяващите има системата Есграон, макар и не винаги актуализирана, и по името на детето от паспорта може веднага да видят кои са родителите, дори и с различни фамилии да са.

# 178
  • на малък остров в океана
От следващия месец нали отпада паспортния контрол за пътуващи в Шенген. Но как ще осъществяват контрол кое дете излиза с един родител или без нямам идея.

Иначе когато и двамата родители са с децата нищо не се представя. Когато е само един или детето е само трябва оригинал и копие на декларацията, като гранична полиция задържа копието.

# 179
  • София
От следващия месец нали отпада паспортния контрол за пътуващи в Шенген. Но как ще осъществяват контрол кое дете излиза с един родител или без нямам идея.

Ами досега и без Шенген, нашите им се губят хиляди деца, защото има граница, на която няма почти никакъв контрол. После се чудят откъде е влязъл някакъв си известен брат, ама жив ли бил или умрял; откъде избягал друг преди години и то намериха в тази държава…

Общи условия

Активация на акаунт