Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 7

• 46 865
  • 745
  •   1
Отговори
# 705
Препоръчвам нощувка в Матера.

# 706
  • Варна
Благодаря! Идеята е спане на различно място и по-лесно разглеждане, а не всяка вечер връщане до началната точка, но от реакцията разбирам, че за района това не е оправдано.

# 707
Абсолютно неоправдано, бързо се ориентирахте, поздравления 😉 Ако искате да включите Матера, да, там си заслужава да я видите по тъмно  и да нощувате.

# 708
Супер е, аз бих включила Матера, Монополи и Лече задължително при толкова нощувки. За мен Бари не си заслужаваше изобщо и го разгледахме за няколко часа преди вечерния ни полет.
Здравейте! Как ви се струва програмата?

Кацане-Алберобело - НОЩУВКА 1
-Локоротондо-НОЩУВКА 2
Зоосафари- Полянино - НОЩУВКА 3
Бари- НОЩУВКА 4
Бари - НОЩУВКА 5

Търся и препоръки за нощувки в съответните градове като ще сме с рент а кар и нещата се усложняват при изискването на паркинг.

# 709
  • София
На мен пък Бари много ми хареса.

# 710
  • Beyond the stars
На мен пък Бари много ми хареса.

И на мен. Прекрасен стар град, крайбрежна алея. Изключително симпатично и уютно градче.

# 711
Да, Бари е хубав и на нас ни хареса, но един ден за него.

# 712
Какви часове са полетите?
Ето една примерна програма, щом сте склонни на толкова местене.
Кацане, Матера, 1 нощувка.
Алберобело, Локоротондо, нощувка Мартина Франка, да я видите и нея, 2 нощувка
Чистерино, да ядете бомбети непременно, Остуни, нощувка около Фазано, 3 нощувка
Зоосафари, нямам представа, колко отнема, не съм била и придвижване към Бари за нощувки 4 и 5.

Аз лично мога само да си мечтая за такава програма, че всичките ми сподвижници настръхват при споменаването на втора база, а за трета и нагоре съм директно на кладата качена🤣

ПС  Остуни-Фазано е малко разстоянието, така че можете и в/около Остуни да нощувате, има повече атмосфера и със сигурност е прекрасно вечер, като се разкарат дневните туристи.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 11:13 от evhen

# 713
Ние също не обичаме за кратко време да сменяме базата заради багажа и постоянното съобразяване с хостове и часове за настаняване и напускане. От друга страна, разбирам хората, които са готови да го направят - това е по-малко загуба на време и пари за път (спестяваш си връщането) и възможност да се потопиш по-добре в атмосферата на съответното място, особено вечер, когато тълпите дневни туристи ги няма. Например аз с удоволствие бих останала не само в Матера, но и в Алберобело.

# 714
  • Варна
Часовете са кацане в 6:40 или 14:20(зависи точно на кои дати ще се спрем, но по-вероятното е 14:20. Полети в 5ч сутринта не са нашето.), а връщане излитане от Бари в 14:50.

Преди 2 седмици правихме обиколка в България със спане в различен град всяка вечер.
Да, сутрин вземаш куфара от хотела, но вечер си на ново място, а не се връщаш в началната точка.
Има + и -, а и до предпочитания.
Когато сме на почивка, можем и да не излезем от хотела, но на обиколка обикаляме.
Ето, препоръчвате Матера да се види вечер, което си изисква нощувка там.
На Зоосафарито си отивал 1 ден, защото имало отделно зоологическа градина и увеселителен парк. Всъщност това е задължетелната точка. В района има толкова за гледане, че за няма и седмица не може всичко, за това се опитвам да направя програма с близки точки в една посока, а на следващо ходене ще са други.
Сега използвам, че ще сме с рент а кар и ще сме по-мобилни. Октомври примерно ще ходим във Виена, където ще се придвижваме с обществен транспорт и през ум не би ми минало да сменям градове за нощувки.
Благодаря на всички!
Имате ли препоръки за места за отсядане с паркинг? Без значение хотел или ейрбнб.

Последна редакция: вт, 13 авг 2024, 19:33 от eli70o0

# 715
Цените на Раъйнер за период 25.09-03.10.2024 до Бари и обратно са много добри за основния самолетен билет. Ако някой успява да пътува с много малко багаж да действа:wink:

# 716
  • София
На WIZZ за същия период са още по-добри цените и малкият им багаж е по-голям от този на Райън. 😃

# 717
  • Пловдив
Аз бях в Бари с Райън и само с една раница на човек. Децата ми също. Във всяка раница успях да събера по пет панталона и пет тениски, пет чифта гащи, кърпа от декатлонските за плажа, бански, джапанки, сандали, несесер с мини козметика и несесер с лекарства. Бяхме за пет дни и нищо не ни липсваше.

Така че, всичко е възможно 😂😂😂 За първи път правя този експеримент и вече няма и да купувам багаж, ако не се остава за по-дълго лятото. Вече през студените месеци няма как да си съберат дрехи за пет дена, но лятото душата е широка 🤓🏖

# 718
  • русе
Здравейте, в началото на юли и ние посетихме Пулия за 5 нощувки. Взехме си рентакар от летището, а нощувките разделихме по следния начин : 2 нощувки в Локоротондо , 2 нощувки в Лече и 1 нощувка в Матера. Успяхме да разгледаме Полянино а маре, Монополи, Мартина Франка, Локоротондо, Алберобело, Остуни, Лече, няколко часа плаж, разходка с лодка по залез около Санта Мария ди Леука, Матера и Бари. През деня беше много горещо и може би затова не можахме да оценим градчетата, които посетихме по обяд... Най-много ни хареса в Мартина Франка, Лече и Матера! И естествено разходката между двете морета на "токчето на ботуша".

# 719
SoftKM ,чак не мога да повярвам това което казваш,какви са тези раници ,бе хора......

Общи условия

Активация на акаунт