Неапол (Кампания) и Бари (Пулия) – Красивата Южна Италия - 7

• 46 866
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Уиз ще летят до Салерно вместо Неапол през ноември и декември, ако някой планира само амалфийското крайбрежие, може да е добър вариант.
А адекватен обществен транспорт от / до летището има ли?
Намирам някакви рехави разписания, които хич не ми вдъхват доверие.

# 691
Има някакви линкове на сайта на летището, вероятно разписанията ще са съобразени с полетите.

# 692
  • София
Здравейте! Планирам кратка семейна почивка на остров Иския в началото на септември (4 нощувки).  Кацаме в Неапол  и ще останем там вечерта, а на другия ден се отправяме към Иския. Досега не сме били в района, но няма да ралеждаме Неапол този път , искаме по-лежерна програма. Видях , че има доста различни кораби до Иския през деня на различни цени, като аз предпочитам  по-евтините. Какво ще ме посъветвате - струваш си да отидем до Поцуоли и оттам да хванем фери? Как е най-удобно до стигнем до там от центъра на Неапол?

# 693
Здравейте,

Предстои ни пътуване до Бари. Ще останем там за три нощувки, като смятаме да го ползваме за отправна база за посещение на областта. Четох назад в темата, отговорих си на много въпроси, изключително полезна информация, но ми останаха още чуденки и ще ви бъда благодарна, ако ми ударите едно рамо.
Ще пътуваме с обществен транспорт, като съм разпределила градовете по следния начин:

Ден 1 се очаква да пристигнем следобед, вероятно ще има закъснение на полетите, така че ще оставя вечерта за разходки в Бари.
Ден 2 Планувам Алберобело и следобеда Полиняно а Маре
Ден 3 съм го оставила предимно за Остуни
Ден 4, когато ни е полета наобратно, е изцяло за Бари с полет вечерта

Според Вас в средата на август това разпределение изпълнимо ли е? Уточнявам, че целта ни да разгледаме без напрежение, бързане, прекалено препълнена програма с забележителности. По-скоро гоним отдих и смяна на обстановката. Затова се чудя дали да се напрегрем и за Локоротондо след Алберобело и бихме ли могли да ги съчетаем с Полиняно вечерта? Съответно дали не можем да сместим някъде Монополи. Например след Остуни и колко време ще ни отнеме Остуни сам по себе си или пък бихме могли да отскочим до Монополи първия ден, ако пристигнем навреме. Имах голямо желание и за Лече, но при това разположение по-скоро времето няма да ни стигне и ще го оставим за някой друг път.

Друго, което ме безпокои са жегите и обедната почивка на юг. Планирала съм престой в градовете до обед съчетано с някакво хапване и пътуване наобратно по време на обедната пауза. С изключение на Остуни, в случай, че останем целия ден. Дали имате накаква идея къде да убием обедната жега?

Понеже разполагаме с малко време, искам да бъда максимално ориентирана в транспорта, за да избегна излишното лутане.
Планирам да вземем влакче от летището, от темата разбрах че превозвачът е различен от Трениталия, както и че билетите могат да се взимат на гарата на превозвача. Въпросът ми тук е: след като сме сканирали билетите на машинките преди отправяне към влакчетата, необходимо ли е билетите да се валидират и някъде другаде? Съответно наобратно от Бари до летището трябва да търся сградата на Ferrovie Nord Barese, откъдето да хванем влакчето за летището.

Разбрах къде в Бари се хваща автобуса за Алберобело. Според вас добре ли е да отидем с първия автобус сутринта и много натоварено ли ще или да направим някаква друга организация? Не ми стана ясно и къде спира автобусът и откъде се хваща обратно за Бари? Ако изберем да отдем до Локоротондо, оттам можем ли директно да се върнем в Бари, какви са ни опциите и откъде?

Относно Остуни мисля да вземем комбиниран билет за влак и автобус до града онлайн. Необходимо ли е след като веднъж сме валидирали билета за влака да валидираме билета за автобуса и по какъв начин. Ако не купим билет за автобуса онлайн къде на място можем да вземам билети за автобуса до града и в самия автобус ли се валидира билета? И отново откъде хващаме автобуса от града до гарата наобратно и къде да закупим билети, ако не сме ги купили онлайн.

Можете ли да ми препоръчате тур с корабче в Полиняно, което да ни вземе от града? И дали има място на плажа къде можем да се преоблечем?

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 21:12 от illlzy

# 694
  • София
Разточително пишеш 🙃
2 малки градчета в един ден е напълно нормално и изпълнимо. За трето вече не че е невъзможно, но се губи чара. Цял ден в Остуни е много, той е малък. В същия ден преди или след него спокойно може да се направи Полиняно или Монополи.
Алберобело - автобусната спирка е на жп гарата - там ще слезете и оттам се качвате.
От Локоротондо можете директно да се върнете в Бари, да.
Остуни - не знам какви са тези комбинирани билети за влак + автобус. В Италия не са много стигнали дотам като други държави в Европа, но може пък и да има 🙂
Ако няма - билети за градския автобус се купуват от ресторантчето на гарата. Директно и оттам си купете за връщане.

# 695
  • София
Мен, ако ме питаш то не е обедна жега, то е целодневна жега. Преди 1 месец още в 8 сутринта не се дишаше.

# 696
  • Пловдив
А бе ние бяхме юли насред жегите и оцеляхме. Разгледахме няколко градчета, по обяд сядахме да се разхладим в ресторанти с климатик, а между обиколките на кафенета за по едно безалкохолно. Щом и децата ходиха и не мрънкаха се преживява.

# 697
  • София
Моето 8 годишно орева света, че не може да диша. 🤣 Въобще Испания и Италия ги изключвам за през лятото вече. 😃

# 698
  • Пловдив
+1 за Италия,Испания...през юли и август-не се излагам на риск в такива високи температури и парещо слънце!

# 699
Добавям Кипър и Турция.

# 700
За Остуни - на гарата в Бари може да се купи и билет за автобуса до центъра - ние сме го правили преди 2 години (на гише, не знам за атоматите). Иначе, както са писали, може да се купи и от барчето на гарата в Остуни. Не си спомням за валидирането, май се минаваше през шофьора просто, но на място ще се ориентирате. За връщане нямахме билет, но така и не успяхме да дочакаме автобус и тръгнахме пеша към гарата. Беше красиво, покрай маслинови горички, но в началото на май. За август няма да е подходящо. Така че внимателно се ориентирайте за спирката за връщане от центъра.

# 701
  • Вестерос
Не беше толкова топло юли в Неапол и Амалфийските градчета, във Варна беше по-топло и задушно по това време.

# 702
  • Варна
Здравейте! Как ви се струва програмата?

Кацане-Алберобело - НОЩУВКА 1
-Локоротондо-НОЩУВКА 2
Зоосафари- Полянино - НОЩУВКА 3
Бари- НОЩУВКА 4
Бари - НОЩУВКА 5

Търся и препоръки за нощувки в съответните градове като ще сме с рент а кар и нещата се усложняват при изискването на паркинг.

# 703
Всичките тези неща могат да се направят с нощувки само в Бари и дневен лъч. Не е нужно да се съобразявате с часовете за чек ин/аут.

ПС Отворете картата и погледнете, личи си, че не е правено това упражнение .Все съм чела, ама някой да се мести на 8 км за следваща нощувка, не бях😀

# 704
  • Бургас
Същото щях да напиша Simple Smile
Полиняно е на 15 мин от Бари с влака.

Общи условия

Активация на акаунт